• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vectra72 - специалист
torbalan написа:
kartechar написа:
Да караш пелети в планината е също като да отидеш на море и да си носиш вода от къщи :-D !
И морска сол ;)
И пясък
Абе тия,последни мнения и сравнения, са ми малко странни. Може да е поради празничното настроение. Ако ще хамалогия да е, ама си поддържам количества цепеници и редовно си паля дръвца.
Честита Коледа, съфорумци!
Kokar - специалист
Благодаря за съветите!
Явно ще е камина с дърва тогава. Изобщо не споменавате за печка...

Ще трябва да се пообразовам първо за избора на камината. Определено търся готово решение.
Приемам препоръки всякакви =D>
gnt69 - майстор
Аз моята съм я правил по товафилмче. Вече 10 години я ползвам през последните 3 по малко да не кажа хич ако не се брои паленето за Коледа. Трябва да гледаш горивната камера да е хубава чугунена. Аз самия не разбирам от монтаж на плоскости но показах филма на майстора, ходихме купихме материалите и след 2 дни си имах камина. Дано съм бил полезен. :partyman:
Kokar - специалист
Благодаря!
Свалих филмчето. Наистина опростява начинанието.
Ще видя, как ще се оправям...
Не търся крайно решение. Тепърва предстои реновиране на къщата, която купих лятото.
Неочаквано (за мен) се оказа, че не мога да намеря изпълнител/и на ремонтните дейности.

Ако някой иска да вземе едни пари и да свърши работа е добре дошъл.
Това, както за камината, така и за най-обща ремонтна дейност. Минимум една година ангажимент.
Село Реброво, на 10-на км от София.
Kokar - специалист
Малко обновяване.
"Калпавата" и пушеща (, но красива) печка Hammona смених с печка ПЕРНИКЪ, намерена на горния етаж на къщата.
Тегло: 150-200 кг, според кондицията на носещите... Изцяло облицована с тухли отвътре.
Без забележки, засега. По-успешна горивна камера, но без екстри - фурна и т.н.

Преди смяната, след като запалих комина (няма коминочистачи тука) се затвърдиха подозренията ми, че проблемът е или в печката или във височината на комина.

Снимките:
1. Коминът, с мое подозрение, че трябва да е поне метър по-висок, за да има тяга;
2. Стара печка Hammona (не се продава);
3. "Нов" ПЕРНИКЪ. Все пак, предполагам, че проблемът е в комина.

Прикачен файл

IMG_20180204_131216.r1.jpg

Прикачен файл

Hammona.jpg

Прикачен файл

IMG_20180212_125800,r1.jpg
Бе сякаш не е в комина работата, ама за собствено успокоение, може да набучиш още един метър.
Прегледа ли старата печка отсякъде- клапи, скари,......да няма някъде позапушено с пепеляци?
Имам опит и с двата типа печки. Огън са и със здраве да си ги ползваш!
  • 1
  • 2

Тема "Отопление на дърва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: