Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Директно падат долу.И тази има самопочистване ама гори много.Дай някакъв съвет да го настроя от къде да почна какво трябва да направя.
filmatoplo - майстор
Прочети инструкциите -там пише всичко за калиброването на подаването на шнека ,по дадената формула въведи данни за макс 20-25 киловата горелка , така получените цифри в секунди работа на шнека ще ти определят мощностите при степени 1 , 2 и 3 .Отделно трябва да настроиш и въздуха за съответните степени .Толкова мога да ти кажа .
За настройването нищо не пише.Мога дати снимам менюто дами кажеш някакви груби настройки че така аз за пелети не мога да смогна поне малко да падне разхода.Може и за степените на горенето дами дадеш някакви параметри да опитам може и да стане.Има шнек в горелката.
run
Селчук, до къде стигна с настройките и разхода на пелети? И ние от тази година се опитваме да се отопляваме с горелка и котел Бурнит. Горелката показва ли температурата на изходящите газове, или трябва да се измерят.
naskov - майстор
Опитът ви не е ли успешен :) За темепературата на газовете-не ги показва, трябва да се мерят.
run
Полууспешен да речем. На единия етаж дограмата ни е стара и за това не смея все още да анатемосам бърнита. Сега ще измеря и изходящите газове, пък ще видим.
filmatoplo - майстор
предполагам горелката не е виновна, имаш топлозагуби и си без стаен тт. и модела Еко няма вътрешен шнек, дай снимка.
run
Имам термостат, но сега в студеното не го ползваме и без това в стаите трудно достига 22гр. Каква е ролята на вътрешния шнек и защо е важно да го има?
Почти успях с настройките разхода ми е 40,50 кг но мисля че може още да падне.Показва ми само температурата на огъня.
Здравейте аз също съм нов в тая сфера с 40 kw burnit близо 4 чувала на денонощие и ми се вижда адски много някои можели да даде економични дани да ди настроивам котела

Тема "Burnit pell eco 35 kw" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: