• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 61
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gazgenerator - специалист
Малкия написа:
6osi6 написа:
.
Добре де, при мен или не го намирам този патрон или го няма...Аз съм си залепил една медна тръбичка отстрани на шнека колкото се може по-близо до горелката, обаче там е висока температурата, самия метал си се загрява кондуктивно. Сега монтирах друга тръбичка по-близо до бункера, да видим какво ще излезне. А на останалите какви са им показанията на шнека?

Е добре де, нали беше всеядна горелката, аз ако ще горя дървесни пелети, по-добре да си бях взел направо един пелетен котел...
Моята беше с пробит отвор,като я купих.
https://photos.app.goo.gl/Ct9QjvPWx1ECqMz52
Температура е около 40г
Малкия - специалист
Благодаря за разясненията на всички. Сега ми е трудно да го разпробия, явно ще бъде на пролет.
a44o - напреднал
Честито Рождество Христово!
Здраве,благоденствие и успешно изгаряне на горивото със SKZP - контролерите!

При мен се появи проблем с главата(дюзите) на ретортата,започна да гори от едната страна.
Направих временно подобрение като запуших с болчета горните дюзи и пуснах две пластини надолу към прорезите,
получи се добре и въздуха дойде навсякъде по реторта.Така карам втори ден. Сега утре мисля да спирам и да демонтирам,
почистя и залепване отново (имам високотемпературен силикон на Судал)
Вие колеги с какъв силикон сте уплатнявали главата (дюзите).
sian - специалист
Този судал става на камък и лепи много здраво, как ще се демонтира при последващо почистване. Аще се наложи и махане на старото лепило. Нека колегите споделят.
Валтер Желязков - специалист
Преди седмица правих тази процедура. Използвах силикон на 1200 градуса, защото беше свършил този на 1500 градуса.
За отлепването няма проблем, парче дърво и чук. Почистването на стария силикон е лесно, секач от лист за механична ножовка.
a44o - напреднал
Нямаше проблем с отлепването,както каза Валтер с чук и подходящо дръвче" отлепи веднага.
Почистването не е кой знае каква мъка. Сега вече съхне и както пише в указанието 24ч.
какво да се прави ще се чака,че иначе е възможно отново тази операция.За втори път я правя,при първия път
имаше достатъчно време,защото все още имаше довършителни работи по реконструкцията на котела.
Валтер да каже дали е изчаквал при тази интервенция :? ....Така е в указанието на Судал и аз изпълнявам... :rolleyes:
Валтер Желязков - специалист
Аз го чаках само 2 часа и огън.
a44o - напреднал
Следващия път (дано не е скоро) и аз май няма да чакам толкова.
Сега е късно да се занимавам вече,а и съм сипал ракийката,климатиците работят топличко е, ама не е същото топло #-o
mirochukov - напреднал
Чудя се какво толкова им лепите на тези глави!? :?
Те нарязани и пробити отвори да минава въздух през тях а вие уплътнявате една челна сглобка през която преминава нищожно количество.
Какъв ефект очаквате!
a44o - напреднал
И това ще пробвам!
Ти не уплатняваш ли? Сподели как се държи горелката?
Защото и в полския форум и в нашия друг форум се казва че
горелката се държи по коренно различен начин.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 61

Тема "Контролер SKZP-02 настройка и съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: