Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob - майстор
Казал съм ви трика, върху филтъра нахлузващ торба от прахосмукачка от тий еднократните,.но текстилните, връзва се съсъсвинскаа опашка за да не пада
pikelll - специалист
bmahob написа:
Казал съм ви трика, върху филтъра нахлузващ торба от прахосмукачка от тий еднократните,.но текстилните, връзва се съсъсвинскаа опашка за да не пада
Благодаря за споделеният експеримент!
Аз го направих с хартиена торба(защото такава намерих) и резултатите са добри. Събира повече пепел и си работи нормално.
Само трябва да се внимава да не засмукваш жар. И всичко, ще си е наред.
burner - специалист
И аз прочетох за тази текстилна торбичка. Уших една от подходящ плат. Още не съм я пробвал на пепел, но в шивашкия цех всички мъхове се залепиха на торбичката, а отвътре филтъра остана бял.
sian - специалист
Аз си спретнаха един циклон по идеи от ютуб. От голяма кофа от строително лепило. Резултата е задоволителен. При задръстена прахосмукачка в кофата има пепел около 15-20 пъти повече от това в прахосмукачката. Ще пробвам с малко вода в кофата.
lov - майстор
Само след като приключиш чистенето разкачай кофата и остави двигателя да се продуха от влагата.. При мен понеже нямам междинен съд отвярям капака и пускам двигателя за 15-20 секунди. Е аз наливам вода кога чистя строителни отпадъци със ситен пепеляк. Оставиш ли го така всичкат влага кондензира после по него и аки си чистил гипс става още по зле. Иначе за чстене на камината не правя тази гимнастика.
sian - специалист
lov написа:
Само след като приключиш чистенето разкачай кофата и остави двигателя да се продуха от влагата.. При мен понеже нямам междинен съд отвярям капака и пускам двигателя за 15-20 секунди. Е аз наливам вода кога чистя строителни отпадъци със ситен пепеляк. Оставиш ли го така всичкат влага кондензира после по него и аки си чистил гипс става още по зле. Иначе за чстене на камината не правя тази гимнастика.
При мен циклон-кофата е отделно от прахосмукачката. Но ще те послушам. Колко вода да сложа в кофата. Намалява ли много прахта в прахосмукачката ако има вода в циклона. Може би с воден филтър е по добре, ако някой е правил, да сподели.
lov - майстор
Че то няма разлика със водния филтър и това. Боклука с голяма скорост се сблъсква с повърхноста на водата и се омокря и като стане по тежък няма как да продължи на татък. Аз наливам около 2-3 пръста вода но това е в стандартния казан. Толкова щото дори да я гътна има някакъв шанс мотора да остане сух. При теб можа да е повече, с проби ще се разбере но по принцип не трябва да е много.
sian - специалист
Исках да кажа воден филтър дето въздуха барбутира във водата. Входящата тръба е потопена във водата.
burner - специалист
Прахосмукачките от типа на Елит всъщност са си обикновен циклон, защото входящия въздух се насочва по начин, характерен за циклон. Всъщност, като пред нея се включи самоделен циклон, става двустепенно предпазване. Тръба във водата се практикува за воден филтър след прахосмукачката, за да не се праши помещението от изходящия въздух, защото все пак фин прах остава и след двустепенно пречистване и чорап на филтъра. Няма да вреди, но може да се натовари слабият мотор, а и става влакова композиция, Аз ще си направя предциклон, но ще ползвам прахосмукачката само за сезонно основно почистване. Няма как да влача две кофи и разни тръби всеки ден.
Да кажа и аз моя опит. Имам прахосмукачка Елит и мога да кажа, че се задръства много бързо. Преди я ползвах за пепел от дърва, а сега за пелети. Затова взех едни евтини текстилни торбички за прахосмукачки от лидл и ги слагам на тръбата, която вкарва пепелта в казана. Пасват точно на диаметъра, но ако са друг модел може да се стегнат и със свински опашки. Сега в казана има незначително количество пепел, а по филтъра има много малко полепнал прах. Всичко е в торбата и е чисто и спретнато. За колегата дето беше питал по-горе защо му изкарва пепел оттам дето духа от мотора мога да кажа, че прахосмукачката е работила дълго време задръстена и е вкарала пепел в мотора. Трябва да се разглоби и продуха с компресор и всичко ще се оправи. Личен опит.

Тема "Прахосмукачка за пепел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: