• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
torbalan - Дървен философ
120 волта 10 ампера са горе долу киловат. По принцип се умножават, но при конвертирането от прав на променлив има и някакви малки загуби...

Ако тепърва ще се хващаш с тоци - по-добре се обърни към някой, който му разбира...
Hoвoceлckи - майстор
Slayer666 написа:
Общо взето,ме инересуваше дали мога да използвам автомобилни акумолатори?Иначе са панелите и трансформаторът ясна работата.Интересуваме колко ампера ще трябва да са тея батерии?
Общо взето нищо не ти е ясно. Рови и чети. Доста информация трябва да поемеш, а на готово едва ли някой ще ти я сервира.
Slayer666 - помощник
Благодаря за инфото,а иначе доста се порових!Горе долу знам за какво става въпрос.
preslav - майстор
Общо взето Новоселски е прав - самият ти не си на ясно какво целиш, камо ли аз да знам какво ще ти е достатъчно.
Гадаейки стигам до извода, че ти трябва нещо за аварийно захранване, тогава ще минеш и с автомобилни акумУлатори, а значително по-евтино ще ти е с бензинов или дизелов агрегат.
Ако смяташ да заобиколиш енергото и да си независим 24/7/365 инвестицията ще е главозамайваща и практически невъзвращаема.
Slayer666 - помощник
На никой не съм задавал въпрос лично!Така че моля,който няма какво да каже да си трае.
шоп - майстор
Slayer666 написа:
На никой не съм задавал въпрос лично!Така че моля,който няма какво да каже да си трае.
[-X
Не така с лошо. Всички колеги искат да помогнат.
Стартените акумулатори не са подходящи за целтта. Трябват ти полутягови или тягови акумулатори, но дори и с тях не съм убеден в начинанието. На никой няма да му е приятно да дава 5000 лева през две години за авто акумулатори или 10000 лв през 5 години само за нови тягови акумулатори.

Варианта на @preslav за мощен и надежден инверторен дизелов или газов генератор е отлична. Струва по-малко от акумулаторите:-)

Успехи!
DMN - майстор
Slayer666 написа:
Здравеите!

Нов съм тук
Тъй ли? Че не си нов тук, не си. Но кого и какво си тръгнал убиваш? - ако това кажеш, ще е по-интересно, иначе разбрахме, че нещата ти са ясни, на нас също.
Slayer666

Slayer - Убиец.
666:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0 ... 1%80%D0%B0
Slayer666 - помощник
Имам ги и дватя вида генератори!Неказвам че е лоша идеята,въпросът е за акУмолаторите,защото има доста голямо предлагане.За разлика от БГ тук са със гаранция между 3-5 години.
Slayer666 - помощник
Отговорът достатачен ли е?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

Тема "Слънчеви централи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: