• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pitankata00 - специалист
Здравейте,
Микровълновата печка прави някакъв проблем с блока за управление (платката с копчетата). Един познат със сходен проблем каза да нагрея платката и ако се оправи значи е от кондензаторите. Така и направих. Но работи 3-4 дни и пак взе така да прави. Смених електролитните кондензатори и се оправи. Поработи така пак 4-5 дни и пак същия проблем. Остана да сменя и керамичните обаче на тях пише 20, 102, 103, 104, 105. Ако отида в магазина тези цифри ще ги ориентират ли какво да ми дадат ?

Не знам дали това върши работа:
https://constructor.bg/shop/pages.php?page=2440

а и тук няма с код "20"
plamen6703 - майстор
Само при положение, че нямаш друга работа и ти се занимава с глупости /явно те влече/ сменяй въпросните кондензатори :wink: Понякога и електронни платки се оправят след играта "тука има, тука няма", но виждаш, че е за кратко :cool: :partyman:
pitankata00 - специалист
plamen6703 написа:
Само при положение, че нямаш друга работа и ти се занимава с глупости /явно те влече/ сменяй въпросните кондензатори :wink: Понякога и електронни платки се оправят след играта "тука има, тука няма", но виждаш, че е за кратко :cool: :partyman:
Добре. Ама какво да им кажа в магазина на хората. Номерата на кондензаторите, ще ги ориентират ли ? Ако има кажа искам керамични кондезатори 20, 102, 103, 104, 105 ?!
plamen6703 - майстор
Ти май не успя да ме разбере като ти казах, че е безсмислено да сменяш тия кондензатори, освен ако нямаш друга работа. Без работа ли си останал? :partyman:
pitankata00 - специалист
plamen6703 написа:
Ти май не успя да ме разбере като ти казах, че е безсмислено да сменяш тия кондензатори, освен ако нямаш друга работа. Без работа ли си останал? :partyman:

Аха. Еми обясни по като за прост човек. Тоест това няма да се оправи. Каква тогава е причината когато нагрея платката после няколко дни да работи ?!
hidrazin - майстор
+1 Едва ли проблема е в тези кондензатори. А за това:
pitankata00 написа:
Каква тогава е причината когато нагрея платката после няколко дни да работи ?!
ще ти кажат в близкия читав сервиз.
:partyman:
plamen6703 - майстор
pitankata00 написа:
plamen6703 написа:

Аха. Еми обясни по като за прост човек. Тоест това няма да се оправи. Каква тогава е причината когато нагрея платката после няколко дни да работи ?!
Не ми се вярва да си прост човек :) опитай да откриеш някъде по платката студена /лоша/ спойка :wink:
fbr - майстор
Когато нищо не помага, малко снимки може да се окажат полезни.
lov - майстор
И на края ще се окаже я термозащитата на магнетрона или по вероятно разкривена врата и някое микро ключе не затваря от защитата.
А иначе има и един много ефективен начин за оправяне на платки. Тука във форума гарантират, че е на 100% сигурен. Сваляш платката и я слага за една нощ във фризера. И капацитета на кондензаторите се оправял а също и честотата на кварцовете. За студените спойки да не говорим.
Пробвай пък може и да помогне и не забравяй да пишеш за резултата. :)
ben84 - специалист
lov написа:
А иначе има и един много ефективен начин за оправяне на платки
Ако не помогне с фризера, пробвай да я загрееш в печката. Има и специалисти, де ремонтират ЕКУ-та, като за миг разменят клемите на акумулатора.
А ако телевизора започне да премигва - удари го с юмрук горе в дясно! има шанс да се оправи. Ако дистанционното дава ядове - бой в дланта на лявата ръка. Ако жената те ядосва, пробвай с последните два съвета. Понекога се оправя :-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Керамични кондензатори." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: