• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 52
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
С този учител си вървим ръка за ръка, но се надявах някой да му помогне с литература :)

Как да разбера дали камината в момента се води по темп. на вода или по темп. на въздух?

От бутони 1 и 2 съм задал 24 градуса в помещението и 60 на водата, "stand by" ми е ON. Вчера почти цял ден не е работила и си седеше на "wait cooling". Веднъж жената го засече, че стартира на 22 градуса в помещението. Това ме наведе на мисълта, че явно приоритет е темп. на помещението, което според мен е по-добрият вариант. Днес обаче коренна разлика: цял ден не спира да работи, в момента темп. според дисплея са 28 въздух и 63 вода ... и аз ходя по гащи покрай нея.
Иначе си седи на "Modulat .." и продължава да лапа пелети - като ламя е ;) :?
pikelll - специалист
Ba4o_Kiro написа:
С този учител си вървим ръка за ръка, но се надявах някой да му помогне с литература :)

Как да разбера дали камината в момента се води по темп. на вода или по темп. на въздух?

От бутони 1 и 2 съм задал 24 градуса в помещението и 60 на водата, "stand by" ми е ON. Вчера почти цял ден не е работила и си седеше на "wait cooling". Веднъж жената го засече, че стартира на 22 градуса в помещението. Това ме наведе на мисълта, че явно приоритет е темп. на помещението, което според мен е по-добрият вариант. Днес обаче коренна разлика: цял ден не спира да работи, в момента темп. според дисплея са 28 въздух и 63 вода ... и аз ходя по гащи покрай нея.
Иначе си седи на "Modulat .." и продължава да лапа пелети - като ламя е ;) :?
Здравей!
Тази камина се води по водата когато не е достигнала зададената стайна температура. Ако бързо ти достига 24 градуса а водата си я задал на 60 а тя е достигнала 24 още когато водата ти е на 55 ще модулира по стайна температура. В най добрият случай е добре, ако си задал температура на водата 60 и не е затоплила стаята на 24 и е загряла водата до 60 ще ти се води по температура на водата.
След като си задал 24 и ти е достигнала 28 в стаята след десет минути, ще се изключи по стайна температура. Хистерезиса ти е направен на 04. И от там идва и разликата с температурата на водата. Когато си я задал на 60 а хистерезиса ти е на 04 тя от 60 градуса, ще започне да модулира на първа степен и така докато достигне 64 градуса и след десет минути, ще се изключи.
Казваш си изчел материала за камината. Виж от фините настройки на колко ти е настроен хистерезиса? Ако ти е на 04 те съветвам да го направиш на 02. И да знаеш, че когато ти е на 02 камината при зададени 60 градуса на водата, ще се изключи на 62. От тука и със стайната температура, ако ти е 24 и ти загрява по бързо стаята където ти е стайния термостат, ще ти изключи по стайна температура на 26 и ще се включи на 22. Дори и да изключи по температура на водата камината се включва по стайна температура. А тя е винаги с два градуса разлика минус от зададената и не може да се променя. Явно това си е заводски направено.
Дано да ме разбереш.
В предните постове сме споделили настройките от финото меню. Виж ги и си ги сравни с твоите. Ако искаш експериментирай с тях и виж как се държи камината с тях. Запиши си настройките на листче и променяй.
Успех!
Сега се сещам, дано не ти е късно след ден два когато имам време, ще споделя тука част фините настройки коя за какво служи.
Маци - специалист
Такааа проблема който имах с запалването така и не се отстрани две сефмици камината си пали без никакви проблеми и изведнъж не иска да запали даже вчера 4 пъти подред не иска да запали разглобих камината извадих нагревателя беше топъл после сглобих отново камината стартитах камината и чудоо запали тествах я 4 пъти и запалваше без проблем .... Когато не запалвсше Забелязах че когато е в процес на запалване пелетите който са в кошницата изобщо не се нагряват всеедно на нагревателя не му достига мощност да загрее както трябва... Нямам проблеми с тока 220волта е намалих вентилатора при запалване на 1600(2000),та въпроса ми е възможно ли е да има проблем с нагреватела демек понякога да не нагрява на както трябва или да има проблем с контролера да не пуска достатъчно ток към нагреватела..... Нагревателя почервява ли когато се нагрее?
pikelll - специалист
От опит споделям.
Първият може да е от пелетите.
Вторият запалката да си отива.
И третият да си намалил цикъла на запалване.
Ще ви споделя настройките утре с превод.
Запалката ( нагреватела) се опушва от процеса на работа и става чера.
Стартирай камината и когато напълни пепелника го отстрани и виж, дали ти нагрява запалката.
Маци - специалист
pikelll написа:
От опит споделям.
Стартирай камината и когато напълни пепелника го отстрани и виж, дали ти нагрява запалката.
Колега благодаря за отговора но кой параметър е за цикала на запалването ако е n9-6-02-5'.... И n-9-6-01-23'....Камината я купих септември работила е два месеца но може и запалката да е, а пелетите не мога да преценя хубави са няма шлака в кошницата
pikelll - специалист
Маци написа:
pikelll написа:
От опит споделям.
Колега благодаря за отговора но кой параметър е за цикала на запалването ако е n9-6-02-5'.... И n-9-6-01-23'....Камината я купих септември работила е два месеца но може и запалката да е, а пелетите не мога да преценя хубави са няма шлака в кошницата
Да тези двата са. Втория го дай поне на 10 максимума е 12 минути. Ерато го дават 12 минути. Аз съм го дал на 10.
Да те питам.
Първият е цикъла на запалване. Тоест колко време да работи запалката.
При мен е на десет минути.
А вторият цикъла на горене. Пет минути ти са малко според мен. Вдигни го на 12 и виж как е. После експериментирай и сваляй, ако трябва.
Да те питам. Чистиш ли си камината всеки ден? И дърпаш ли лошчетата които са дадени в ръководството да се прави на два дни веднъж? Ако не го правиш те съветвам да ги дърпаш всеки ден два три пъти. Почистването, ако не всеки ден пони през ден.
И друго се сещам сега. Основно чистил ли си я?(топлообменника) пак в ръководството е показано как. Желателно е в месеца веднъж да се прави!
Маци - специалист
pikelll написа:
Маци написа:
pikelll написа:
От опит споделям.
Да тези двата са. Втория го дай поне на 10 максимума е 12 минути. Ерато го дават 12 минути. Аз съм го дал на 10.
Да те питам.
Първият е цикъла на запалване. Тоест колко време да работи запалката.
При мен е на десет минути.
А вторият цикъла на горене. Пет минути ти са малко според мен. Вдигни го на 12 и виж как е. После експериментирай и сваляй, ако трябва.
Да те питам. Чистиш ли си камината всеки ден? И дърпаш ли лошчетата които са дадени в ръководството да се прави на два дни веднъж? Ако не го правиш те съветвам да ги дърпаш всеки ден два три пъти. Почистването, ако не всеки ден пони през ден.
И друго се сещам сега. Основно чистил ли си я?(топлообменника) пак в ръководството е показано как. Желателно е в месеца веднъж да се прави!
Да всеки ден я чиста..... Интересното е че не всеки път прави този проблем ще промена параметрите но все си мисля че нещо нагревателя се бъзика
pikelll - специалист
Не го изключвам и това като проблем.
И на мен ми го правише този номер докато накрая не ми изгоря запалката.
Маци - специалист
pikelll написа:
Значи да чакам и аз да изгори тая запалка.... Ти от къде купи такъв нагревател
pikelll - специалист
Маци написа:
pikelll написа:
Значи да чакам и аз да изгори тая запалка.... Ти от къде купи такъв нагревател
Камината все още е в гаранция и тя си покри щетата.
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 52

Тема "Пелетна камина, "Лили"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: