Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Tzinata - специалист
dorzo написа:
Tzinata написа:
bedamusa написа:
Колега какви са тези 10тона,ти какво грееш?Да не говорим за училище?Пишеш че не си богат :? .Аз грея къща 290 квадрата и с 6тона миналата година се справих,че и десетина чувала имах за тази година.До тук съм малко над тон и половина.
6 тона? Или лъжеш или имаш егати и изолацията???
Колега хич не е културно да кажеш на непознат че лъже.Аз знам че простотията не ходи по гората а по хората,но чак пък толкова!

И да имам изолация.По 10см. от всякъде.На пода 6см. фибран.На покрива 10 каменна вата +5минерална.

lakosste написа:

Увеличи си вентилатора.Пробвай с 3% ако не стане с още 2%.
tihomir123 - специалист
stelibg написа:
"Удоволствието от ниската цена на слънчогледовите пелети трае до първото почистване на котела"

Два "фабрични" пепелника за 25 дни, изстъргани от стените на котела. Добре, че имам 45 чувала букови, и като застудее сериозно ще ги ползвам тях, за да не се налага ежедневно изхвърляне на пепелника. Догодина ще се дебне за цена 330- макс 340 лева за "дървени" пелети.
Не удоволствието е когато в края на сезона си изгорил 5 тона по 180=900лв. И като имаш предвид, че други хора са изгорили 5 тона по 360 лв=1800лв и това само заради едно чистене 5 пъти в сезона значи, не е сериозно!!!! Та нали това е идеята на тази всеядна горелка евтино отопление! :wink:
kalin72 - майстор
Та нали това е идеята на тази всеядна горелка евтино отопление!
Не само, отопление, което не изисква ежедневни грижи - това е също толкова важно, колкото и евтиното отопление.
А тези 5 пъти в сезона чистене - на кое?
Щото тук чета съвсем различни истории...
andy_forresite - майстор
Който има пари и не е стиснат (макар че повечето заможни са много стиснати), може да си позволи нова година в Дубай, 5-звездни хотели, подаръци в хиляди за любовницата, SUV и седан от високия сегмент на средния клас, къщата и двора са му под конец, електроуредите и мебелите последна мода ... И какво го бърка че 1 кило пелети е 34-40 стотинки? Тук вече може да се търси мързела.
А при който няма нищо по-постоянно от временните финансови затруднения, няма друг избор. Разликата в края на сезона от 700-900 лева в горивото е гигантска, това са много пари, включително за мен. Не искам да е*а дявола във въздуха, не съм скръндза, но не мога да си позволя гориво от 340 че и повече лв/тон. В това е цялата работа :) Мислех че съм го изяснил отдавна този повдигнат от Tzinata въпрос, но явно съм сгрешил.
Както казах, познавам няколко семейства, за които парите не са никакъв проблем. Е, нямат 100 000 лева в джоба да ти извадят на момента, но са на ниво огромни капризи, големи изисквания, високи очаквания и т.н. и пак са с по-евтини пелети.
filmatoplo - майстор
Пружини поне да могат да си купят ,аз мисля че ако не за един сезон за два се изплащат.
ico_3 - специалист
[quote="andy_forresite"]Вдигни градусите на водата - от 60 я направи 64 или 65.[/quote]

Анди благодаря за съвета.Стана работа вдигнах градусите на 65 и тази сутрин горелката гореше на 1 степен с 61 градуса.Ако ги вдигна на 70 дали ще успее да поддържа 65 градуса на водата.Между другото откакто съм я купил толкова високи градуси никога не бях успял да постигна :-)
andy_forresite - майстор
Пружинен механизъм имам, бях го монтирал, но го махнах. Сега съм с пуснати пружини в третия ход и димните газове на трета са под 100 градуса. С всички пружини текат глечове от кюнците. При пробата с инсталатора (първо палене лятото) димните газове бяха 140 без "екстри". Знаем че при някои собственици стигат и до 200, така че е индивидуално какво ще се получи. Но аз повече от котела не мога да изстискам, просто няма накъде.
Ицо, малко вероятно е power 1 да успее да поддържа винаги 65°. При стоплени стаи ще се получава, при топлещи се, най-вероятно не. Остави си 65 и когато не ти достигат, вдигай. На мен 60-62 ми стигат. Също гори на първа с 60-62. С термоглави съм и когато температурата в котела е по-висока радиаторите имат повече запас от топла вода при нужда. Котлите обаче губят по-лесно топлина, както и от тръбите, фитингите и всички елементи по инсталацията, при по-висока температура. Гледам как изстива грейкото. От 65 до 55 сравнително бързо изстива и след това все по-бавно и по-бавно. 48 часа не бях палил октомври месец някъде и стартирах от 25-26 гр на водата, не помня точно. Сега след 8-9 часа пауза тръгва от 33-34. Пробвал съм да изстива от 52 и от 62. Разликата сутринта е 2 градуса.
ico_3 - специалист
Благодаря и на двамата два дни ще съм си вкъщи и ще пробвам и двата варианта на 65 и 70 градуса
vesonp1 - специалист
При мен повече от 63 градуса не съм видял да се вдига......толкова си може,но ми стига....23 градуса си ги прави....много тръбен път,бойлер и т.н. а дали на първа ще поддържа 60 и нещо си мисля,че ако вдигнеш дозите на подаване на първата ще си ги вдигне :-D ма после на коя ще отиде....сигурно втора не знам :? Засега си перкам на 67 макс и просто го държа повече часове пуснато като досега не съм го държал повече от 11 часа пуснато.
В повечето случаи при -5 -7 навън работи от 09.30-20.30 а като е около нулата от 10.30-19.30 и то щото през деня имам двама пенсионери в къщи. Разхода обикновенно ми е 20кг. а при най-големият студ досега отива към два чувала(малко по-малко)
За сега съм изхарчил точно пале и половина или 105 чувала за три месеца......абе добре е мисля

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: