• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
mim - специалист
имам интериорна врата, боядисана с бяла блажна боя
целта е да се боядиса бързо с по-тъмен лак за дърво - например венге или от сорта

блажната боя не се лющи, не е много наслоена, нямам време да я свалям, черна или друга тъмна блажна боя не ме блазни като вариант, защото с тъмния лак ще боядисам и други неща

какво правим?
- слагам някакъв грунд и после 2+ ръце лак
- направо 2-3 ръце лак ако не прозира твърде
- ща - не ща свалям боята и тогава с лака
- лепя фолио, защото няма друг бърз начин :cry:

трябва ли да я обработвам някак боята - шкурка?... за да не пързаля
какъв тъмен матов лак да взема

дали е фешън не е от значение защото иде реч за особен тип функционалност
уикенда трябва да съм го направила, т.е. идва спешно питането
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
'

.
Последна промяна от n_a на пон сеп 29, 2008 7:56 pm, променено общо 1 път.
Gofuss - специалист
Няма да постигнеш никакъв ефект ,боядисвай с боя. да беше лакирана да ама лак върху боя?!?!Лака подчертава красотата на дървото особено безцветните лакове, в твоя случай няма ефект.Аз в момента съм в този филм........имам стара дограма с два ката стара боя.Купих си пистолет за горещ въздух и я свалих .Следваше кит и шкурене.Днес успях да боядисам част от дограмата с боя на Levis, и ще мина само с една ръка.Ако боята на твоята дограма не се напукала или олющина, просто я боядисай с нова. Само я матирай леко с не много финна шкурка, така новата боя ще има по добра основа.
mim - специалист
:-D n_a, кажи, не се стискай
блажната боя ще стигна лесно до нея, тя ми е май последната сламка, като изключим гадното фолио
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Не че се стискам.
Какво търсиш като резултат?? Щото ми е писнало да изброявам възможности и с обяснения кое защо и как.
Разбрах че е желателно да стане бързо, с малко операции и са малко средства. Обаче визията???
mim - специалист
по важност:
1. бързо
2. от бяло да стане тъмно
3. евтино
4. ще боядисам със същото 1 друг стар шкаф, дървен, масив (той не е с блажна боя) и за това искам да използвам 1 тип боя/лак, вратата се води по шкафа, толкова по естетиката
5. това помещение е за функционалност (фотостудио, за това задължително да е тъмно), но и дневна, която ще се ползва като такава още 2-3 месеца само
6. стените са с черни тапети, ако това има някакво значение изобщо
7. вратата само от едната страна ще е тъмна

то цялото студио е направи си сам и действа, но тия неща в момента ми се пречкат много кофти
отказаха ми вече да ми слагат повече корнизи, за да ги скрия с драперии
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Малко неща изглеждат по-гнусно от две различни като стил и основа повърхности, една до друга, минати с един лак. Повярвай ми. Особено като си представя тъмен лак как провлачва връз бяла блажна боя ....
Искаш го черно и матово заради отраженията или просто тъмни заради ... дизайнерско виждане?
Уф! Лакирай през пръсти вратата, метни отгоре черен чаршаф и лакирай отгоре.
Ще питаш ли отде черен чаршаф? Любителско или професионално студио?
Видях ти сайта.... Ясно ... и странно.
Ако си такава, да ме светнеш, как човек на тези възраст, с идеи, няма практическата готовност да ги изпълни. В смисъл, досега само с теория ли си се занимавала!
Впрочем, забавни снимки. Още малко да се сприятелиш със светлината и става голямата работа.
Master_Kenobi - V.I.P.
n_a написа:
Видях ти сайта.... Ясно ...
Само на тебе ли ти го показа? :-D
rockwall - майстор
аз пробвах на слонова кост блажна с водноразтворим на оргахим АКВА серията - само пробвах и мислех че няма да хване защото нито бях надраскал с шкурка - нито беше чисто - тва стана по време на ГОЛЯМОТО ПРАШЕНЕ (разбирай смяната на дограмата в началото)

да-а-а-а, ама хвана и то яко

пробвах да я изтъркам с четка и гъба с онова като пластмасово телче на нея и не стана
сега планбувам да я мина с фина шкурка и да пробвам пак за да не е гланц отдолу и да стане мат

мисля че така ще стане и при теб

иначе и при мен ще е тъмна само от едната страна и...разбираса при провал винаги има ФОЛИО
mim - специалист
n_a, недей така с насмешка, защото не ме познаваш
за любителско vs. професионално можем да поспорим, но не му е тук мястото
пък и го правя времено
както и да е, правя го, пък каквото стане и без това един грип ми забави нещата

мерси, че се отзовахте
  • 1
  • 2

Тема "лак за дърво върху блажна боя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: