Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Vartasilver - специалист
nadinka написа:
Не е фатално, мъжа ми не го е въвел,все пак наизуст ги научихме тез параметри, долу-горе де. Ма файда няма. Още пробваме всякакви стойности. Даже не знам дали е от настройките вече. Тя си работеше чудесно преди.
Ecospar 18 kw ли ти е камината ?
Потребител 1 - напреднал
Колеги седмица експерименти установих че при намалени вентилатори стъклото остава по дълго време често без да черни само опушва.При вас как е ?
kamina.alba18kw - специалист
Само някой да ми каже, как да рвша проблема със стайния термостат. Сложен е в хола, а камината е в коридора. Държи градуси, докъто някой не влезе в стаята. Температурата се покачва и бързо изгасва. Дайде съвети защо става така и как да реша проблема. Исках да го удължа, но така и не разбрах как. Благодаря.
nadinka - напреднал
Vartasilver написа:
nadinka написа:
Не е фатално, мъжа ми не го е въвел,все пак наизуст ги научихме тез параметри, долу-горе де. Ма файда няма. Още пробваме всякакви стойности. Даже не знам дали е от настройките вече. Тя си работеше чудесно преди.
Не, аурига 25
Vartasilver - специалист
Vartasilver написа:
nadinka написа:
Пробвай тези параметри
П0-30
П1-10
П3-140
П4-175
П5-150
П6-20
П7-250
П8-10
П10-20
П18-54
П19-230
П20-140
П21-140
П22-150
П23-165
П24-143
П28-190
П50-10
П51-140
П52-65
П53-10
П54-75
П55-160
П56-72
П57-150
П58-100
П59-60
П60-60
П61-40
П62-210
П67-40
П68-35
П70-150
П76-1
П92-2
П94-0
П95-3
П96-3
П101-180
nadinka написа:
Защо не опитате да я пуснете камината само на първа степен (с каквито и да е настройки) и като започне да заглушава/загасва огъня да отворите прозореца за да влезе повече свеж въздух.
Писахте че навсякъде сте с нова дограма, да не би да е толкова добра, че да уплътнява яко и да не стига кислорода ...
estzvetanov - специалист
nadinka написа:
Аз продължавам да смятам, че проблема е в качеството на пелетите. Намерете от някъде поне едно чувалче читави пелети сложете само тях и върнете първоначалните настройки (купешките) да видим какво ще стане. Знам че пробвахте с някакви други, но не е сигурно че и те са читави, най-добре ако имате познат с пелетна камина и му гори добре го помолете да ви продаде ако трябва 1 чувалче и пробвайте с него. Задължително обаче върнете настройките, с които е работила добре преди. Защото сега не е сигурно дали след толкова човъркане е добре настроена.
filmatoplo - майстор
Едва ли е от качеството,имах един случай при който фаже и не палеше камината ,докарах супер пелети и - камината пак не пали,след като оправих с настройки гореше и уж лошите с . прахоляк пелети .!..
marin_ks - специалист
kamina.alba18kw написа:
Само някой да ми каже, как да рвша проблема със стайния термостат. Сложен е в хола, а камината е в коридора. Държи градуси, докъто някой не влезе в стаята. Температурата се покачва и бързо изгасва. Дайде съвети защо става така и как да реша проблема. Исках да го удължа, но така и не разбрах как. Благодаря.
С кабел се удължава. Аз съм го удължел с 12м кабел и накрая си е същата термодвойка и няма проблем....
nadinka - напреднал
Тихия написа:
nadinka написа:
Защо не опитате да я пуснете камината само на първа степен (с каквито и да е настройки) и като започне да заглушава/загасва огъня да отворите прозореца за да влезе повече свеж въздух.
Писахте че навсякъде сте с нова дограма, да не би да е толкова добра, че да уплътнява яко и да не стига кислорода ...
Пробвахме и това, дограмата е сменена, но пък вратите в стаите си зеят.

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: