• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
plamen6703 - майстор
Всичко е ОК и се справяш отлично :wink: Имаш да отвиеш 7 винтчета и да почистиш със спирт платката откъм фолираната страна. Огледай за лоши връзки, огледай куплунга с кабелите дали дава добра връзка, сглобявай и имаш две положения, които ги знаеш :)
Успех! :partyman:
fbr - майстор
ben84 написа:
Да не е запекло некое копче?
Срам не срам, аз си ползвам една Мидеа от контейнера от години. При нея беше нещо подобно. Не помня пищяла ли е, ама не се поддаваше на команди или се държеше нелогино. След смяна на "пуканките" и ревизия на онова колело, де се върти безконечно, всичко си дойде на мястото.
:partyman:
Сякаш този съвет е за теб. Само да ти кажа че "пуканки" са микробутоните по платката.
pitankata00 - специалист
plamen6703 написа:
Всичко е ОК и се справяш отлично :wink: Имаш да отвиеш 7 винтчета и да почистиш със спирт платката откъм фолираната страна. Огледай за лоши връзки, огледай куплунга с кабелите дали дава добра връзка, сглобявай и имаш две положения, които ги знаеш :)
Аз бях разглобил по-насипно. :) Смених всички кондензатори, без керамичните. Ама не се сетих да почистя платката. Сега и това ще пробвам.....
DMN - майстор
И моят съвет е да се проверят бутоните.
Случват се подобни неща и при телевизори, монитори...
plamen6703 - майстор
pitankata00 написа:
plamen6703 написа:
Аз бях разглобил по-насипно. :) Смених всички кондензатори, без керамичните. Ама не се сетих да почистя платката. Сега и това ще пробвам.....
Ти за най-важното не си се сетил, с четка и спирт търкаш докато светне като тиган на месечина :) ако имаш и контактен спрей напръскай "бутоните" и току-виж отнесла до нова година в работа :wink: :partyman:
pitankata00 - специалист
След гореспоменатите интервенции - почистване със спирт и оглеждане за лоши спойки след сглобяване долу горе същата работа. На дисплея се сменя мощността (изписва я в проценти) - 10 20...100, 10 20 ...100. Може би е копчето за мощността или някоя пътечка която е свързана с нея. Мисля да разпоя самото копче да видя какво ще прави тогава. :? И без това преди 2-ри няма как да я закарам на сервиз.
DMN - майстор
Мултицет имаш ли? Иначе ще я караш малко на сляпо.
А и ако се стигне до сервиз, там много се "радват" като видят, че е бутано и са правени неуспешни опити за ремонт, и са прави - един път и аз да съм на тяхното мнение в този случай :-D .
С мултицет може да провериш бутоните, но трябва да провериш всичките въпросни бутончета на платката - това ще ти спести евентуално ненужно разпояване на някой от тях, щото проблема може и да е другаде.
pitankata00 - специалист
DMN написа:
Мултицет имаш ли? Иначе ще я караш малко на сляпо.
А и ако се стигне до сервиз, там много се "радват" като видят, че е бутано и са правени неуспешни опити за ремонт, и са прави - един път и аз да съм на тяхното мнение в този случай :-D .
С мултицет може да провериш бутоните, но трябва да провериш всичките въпросни бутончета на платката - това ще ти спести евентуално ненужно разпояване на някой от тях, щото проблема може и да е другаде.
Имам мултицет. Вероятността да е от бутона е почти нищожна, но това мога да направя със собствени сили.
lov - майстор
Човече колкото и да го плюят Пламен беше прав. Трябваше още в началото да се насочиш към сервиз. След толкова интервенци по платката както ти каза колегата едва ли някой ще се зарадва да я ремонтира. В повечето случаи е директен отказ. И двойна цена за услугата не помага кога ще загубиш половин ден само да провериш това което е ръчкано преди тебе. Отделно не се знае вече какви флюсове си ползвал и какво е състояниего на платката. И какво може още да си одумкал покрай това което си разпоявал. Че тя цената за ремонта ще надхвърли сената на нова печка.
Виж ако е за спорта и да се учиш подхода е съвсем различен. И няма нищо общо по начина по който тръгна темата ти. Сега някой ти казалаз смених това и се още оправи. Ми то си същия като бабичките и телефонните измамници. Що не си метнеш протмонето и ти от прозореца. Но пък се върза да сменяш на ред без да знаеш дали трбва или не трябва.. Подхода е елментарен. Тръгва се от там и дето сочат симтомите. Ако може някой елемент се мери на място. Ако ли не чак тогава се разпоява мери или заменя с нов и то качествен а не купен от някой измислен магазин. А ако ке знаеш от къде какво и как да почнеш питаш.
Дано си ме разбрал и взел поука за следващия път.
plamen6703 - майстор
Ивка, няма оправия в такива теми. Ти поне имаш търпение да обясняваш, аз не мога като теб :) Като прочета темата и видя какво е написал и колко знае, отказвам да се занимавам.
Какво е това чудо хора, които нямат основа, не знаят поне блоковата схема на даден уред, да се ловят да го ремонтират. В Русия е същата работа, рови се поголовно техника от всевъзможни "мужици" :-D
Ремонта /при мен/ на тази печка ще е около 30 лв. на друго място, ако попадне на "чейнчаджия" да е за 50 лв. Печката е за 200 лв. и почти нова. Да си разсипеш печката от ръчкане на сляпо... поне за мен не е оправдано.
Виждаш, че в такива теми освен хора като мен и теб, записал се е и железар със "съвети" и той "разбира" електроника :cool: Изобщо както се казва, мила родна картинка :-D
Весело посрещане на Нова година ти желая на теб и цялото ти семейство и дано Новата година, ако не друго, поне да не е по-лоша от тази година :partyman:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Керамични кондензатори." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: