Ако не изключваш радиатора в хола, може би няма да имаш проблеми. Особено ако стане по-студено. И със заводските настройки ще работи. Ако правиш промени, записвай къде пипаш, за да може в случай на нужда да възстановиш настр.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
burner
- специалист
2295 мнения в "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW"
Здравейте, за много години и Честита Нова Година. Нова Година нов проблем с камината. Прочетох отгоре отгоре темата, но май подобен проблем не видях. Температурата на водата ми е настроена в момента на 60гр., обаче не стига че я надвишава, ами стига и до 85гр. и след това се изключва (така съм си я настроила). Някой да е имал подобен проблем или да има някакво обесени от какво може да е, със сигурност не е от настройките - прегледала съм ги и са си наред. 3 таа година съм със тази камина и със същите настройки. 
burner написа:Да, реших проблема. След като в книжката не е написано много добре за какво е това HV2 - "сигнализира при включен вентилатор" немога да разбера какъв вентилатор, на схмета пише, че е пресостат ... та затова след по-задълбочено наблюдаване при пробите за пускане и даването на грешката, се позачетох в менютата в книжката и реших да вдигна T10 в меню TP05 на 30 сек. и вече нямам проблем.Bolqri написа:Да не би да е от запушен пресостат за налягането?idavi написа:Здравейте, от месец и половина ползвам Burnit 13kW, от преди седмица започна да дава грешка 02 при пускане. Отначало след 2-3 опит и запалваше но в момента не иска.Решили проблема, и при мен започна дая дава тая грешка
В по-предни постове е написано меню TP08 параметър A14 да е 0, но той си е така ... грешката остава и не иска да тръгне.
Някой има ли идея какво може да е?
Ако някой има идея от какво прави така нека помага
п.с. Нямам информация какво следи този пресостат в камината? Не съм сигурен дали въобще го има? При положение, че си следя налягането в тръбната мрежа и си е ок.
Другото е да следи налягането на изходящите газове и да се омотва нещо при високо атмосферно.
idavi написа:Понеже не съм във вкъщи, този параметър който си променил за какво отговаряburner написа:Да, реших проблема. След като в книжката не е написано много добре за какво е това HV2 - "сигнализира при включен вентилатор" немога да разбера какъв вентилатор, на схмета пише, че е пресостат ... та затова след по-задълбочено наблюдаване при пробите за пускане и даването на грешката, се позачетох в менютата в книжката и реших да вдигна T10 в меню TP05 на 30 сек. и вече нямам проблем.Bolqri написа: Решили проблема, и при мен започна дая дава тая грешкаДа не би да е от запушен пресостат за налягането?
Ако някой има идея от какво прави така нека помага
п.с. Нямам информация какво следи този пресостат в камината? Не съм сигурен дали въобще го има? При положение, че си следя налягането в тръбната мрежа и си е ок.
Другото е да следи налягането на изходящите газове и да се омотва нещо при високо атмосферно.
burner
- специалист
се позачетох в менютата в книжката и реших да вдигна T10 в меню TP05 на 30 сек. и вече нямам проблем
==================================================================================================
А каква беше стойността на този параметър, преди да го промениш на 30?
==================================================================================================
А каква беше стойността на този параметър, преди да го промениш на 30?
Bolqri написа:Параметъра е "Време за забавяне HV2 при сигнал за авария" - времето беше 20 сек. и аз го увеличих на 30.idavi написа:Понеже не съм във вкъщи, този параметър който си променил за какво отговаряburner написа: Да не би да е от запушен пресостат за налягането?Да, реших проблема. След като в книжката не е написано много добре за какво е това HV2 - "сигнализира при включен вентилатор" немога да разбера какъв вентилатор, на схмета пише, че е пресостат ... та затова след по-задълбочено наблюдаване при пробите за пускане и даването на грешката, се позачетох в менютата в книжката и реших да вдигна T10 в меню TP05 на 30 сек. и вече нямам проблем.
Здравейте, отскоро и аз съм с Burnit 25kw,при 100кв.м апартамент саниран с дограма, 4 радиатора с т.глави, лира и бойлер, засега съм я настроил на 3степен пелети -3/въздух 4. Темп. на водата е 58градуса.Въпросът ми е следният, как да се избегне влизането в модулация с цел да не се налага изгасяне и запалване на камината.Възможно ли е да си гори без да изгася? Благодаря!
andy_forresite
- майстор
Възможно е. Настрой първа степен да гори едва-едва и вдигни градусите на водата докато спре да се гаси. Друг вариант са таймерите.
Камината е голяма за този апартамент и сега няма студове. Бартер за алфа плам комо 15 или екоспар алба 18 и ще си по-доволен. Виктория и Грейко Bijou няма кой да смени. Италианските отпадат по понятни причини.
Модулацията не е горене на първа степен и то без продухване. Представлява промяната на степента на горене/големината на пламъка спрямо моментната необходимост от топлинна мощност - камината да превключва степените стремейки се да поддържа зададената температура на водата или ако е по стаен термостат - така да гори, че да поддържа температурата в стаята с датчика на термостата. В това определение не претендирам за научна точност и стил
Камината е голяма за този апартамент и сега няма студове. Бартер за алфа плам комо 15 или екоспар алба 18 и ще си по-доволен. Виктория и Грейко Bijou няма кой да смени. Италианските отпадат по понятни причини.
Модулацията не е горене на първа степен и то без продухване. Представлява промяната на степента на горене/големината на пламъка спрямо моментната необходимост от топлинна мощност - камината да превключва степените стремейки се да поддържа зададената температура на водата или ако е по стаен термостат - така да гори, че да поддържа температурата в стаята с датчика на термостата. В това определение не претендирам за научна точност и стил
Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература