• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
На чист разбираем български предлагам Екоспар минима 2+10 киловата.
Румба, аз ако ги зная и разбирах коя с какъв контролер и за кой ми трябва кабелче от 150 лева нямаше да се да искам съвети от хора които имат опит с тези камини!!!
andy_forresite написа:
На чист разбираем български предлагам Екоспар минима 2+10 киловата.
Благодаря. Ще я разгледам . Но няма ли да ми е слабичка? :?
bmahob - майстор
Бижуто май е безпроблемно и без никакви догадки в настройката, не знам разхода спрямо макс. мощност не знам как е? Екоспара е замислен по-добре от алфа плама, но зле изпълнен според мен. Алфа плама добро изпълнение но слаба поддръжка и сервиз :-D Иначе една Комм 15кв шъ те грей, но май Бижуто го бийй спрямо изброените компоненти/поддръжка, лесен интерфейс, надеждна сгроблка/ :drinkers:
martolk - специалист
Ще съм кратък - най-доброто в класа си е Грейко Бижу и Виттория. Но ако те радва друго, действай.
pi6ligara - специалист
Един малко страничен въпрос ако може,ако обема на системата ми е 22 киловата Грейкото,като е 16 киловата може ли да смогне или трябва да се търси камина от 22 киловата на горе?
gnt69 - майстор
pi6ligara написа:
Един малко страничен въпрос ако може,ако обема на системата ми е 22 киловата Грейкото,като е 16 киловата може ли да смогне или трябва да се търси камина от 22 киловата на горе?
На колко градуса температура на водата.
pi6ligara - специалист
На 60-65-70 в зависимост от това,колко е студено на вън,но никога под 60 .
gnt69 - майстор
pi6ligara написа:
На 60-65-70 в зависимост от това,колко е студено на вън,но никога под 60 .
Колко квадратни метра трябва да стоплиш и как си с изолациите.
pi6ligara - специалист
Топля двуетажна къща,общо около 80-100 квадрата без изолация,със правено котле на дърва,25 киловата ориентировъчно,на 65-70 макс градуса в стаите е 25-27 градуса!Писал съм в няколко теми тук във форума по въпроса.Идеята е да премина на пелети и тъй като и аз съм се насочил към алфа плам или еко спар заради киловатите ме интересува дали трябва да търся само над 22 киловата?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Запитване за избор на пелетна камина ????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: