• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
eshk0 написа:
Това е защото самата горелка работи на макс, водата стига 70 градуса и изгасва, след около 10-20 мин пак започва подгряване, пълнене, заяалване което трае около 20 мин :rolleyes:
Ами намали горелката да не гори на мах, и да не пали и гаси постоянно.
eshk0 - специалист
gnt69 написа:
eshk0 написа:
Това е защото самата горелка работи на макс, водата стига 70 градуса и изгасва, след около 10-20 мин пак започва подгряване, пълнене, заяалване което трае около 20 мин :rolleyes:
Е нали трябва да се настрои, а тук (в Кърджали) като гледам какви майстори има :rolleyes:

Май ще трябва сам да си я бъркам... Ако някой ползва такава горелка може ли да сподели нещо?
gnt69 - майстор
eshk0 написа:
Е нали трябва да се настрои, а тук (в Кърджали) като гледам какви майстори има :rolleyes:
Май ще трябва сам да си я бъркам... Ако някой ползва такава горелка може ли да сподели нещо?
Попрочети има тема за Бисолид. Там задай въпросите за настройка ще помогнат колегите. :partyman:
eshk0 написа:
gnt69 написа:
eshk0 написа:

Не ползвам такава горелка, ама да няма някаква грешка?
Не бях се замислял до сега. По заводски данни, моята трябва да харчи 60-70 киловата на месец.
Ти на ток да са топлиш, няма ли да е по добре?
eshk0 - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
eshk0 написа:
gnt69 написа:

Не ползвам такава горелка, ама да няма някаква грешка?
Не бях се замислял до сега. По заводски данни, моята трябва да харчи 60-70 киловата на месец.
Ти на ток да са топлиш, няма ли да е по добре?
Точно това се чудя и аз, по-добре 2 климатика :lol: самата горелка работи при 100W, а в режим на запалване е 1200W, точно там много се бави и около 20-25 мин продължава процеса на запалването. Звъннах на човека който го монтира, да видим какво ще направи тези дни :? Уж имал познат който разбира от настройки.
eshk0 написа:
...
Значи горелката ти е прекалено мощна, за къщата.
На първо време, опитай да разредиш паленията, горелката да работи на ниска мощност, без да гаси!
Не знам как ще е по евтино, да смениш горелка или да добавиш буферен съд.
Другото, което аз бих направил е да сменя запалката. Точно за месец си е избила парите, ако тоя електрически разход е верен.
На моята горелка е 120 вата по паспортни данни, а според инсталатора ми е 150 вата. Пали си пелетите трети сезон и е много далече от 1200.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Моля за съвети свързани с пелетен котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: