• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Теди - специалист
Няма проблем!
DStefanov - специалист
Благодаря за отговорите..далеч съм от мисълта, сега да се решава спора дали се полага или не хидроизолация.
Тъй като не си решил да слагаш хидроизолация няма да пускам снимки. Ако все пак решиш и послушаш един "аматьор" няма да съжаляваш.
Все пак ще ти кажа, че ако не положиш хидроизолация не ти пожелавам такива "професионалисти" да ти идват в къщи и да преправят цялата баня наново :wink:
Страшно се дразня, когато аматьори дават становища и налагат мнението си върху това на професионалисти.
И как разбра, че съм аматьор....може би по броя постове или си гадател :lol: Не съм казал, че съм вещ в този занаят, но за разлика от някои дървени философи съм попрочел нещо по въпроса...
А, пък това че се имаш и изтъкваш като професионалист е голям смях. Ако беше такъв просто съветите които даваш щяха да са доста по-различни. Имам много приятели - професионалисти строителни инженери и всички се посмяхме много когато има разказах за съветите ти относно хидроизолацията. Но, не ти се сърдим. Явно си от по-старото поколение което е свикнало с течно стъкло в теракола да решава проблемите :-D
Едно време дядото на Дстефанов само хидроизолаций е правил... В мозайките е пълно със хидроизолаций, както и във гипсовите блокчета на човека.

Едно време, когато бабата на Time2Burn когато се е поливала в такава баня без хидроизолация е текло на главите на съседите......години по-късно и той ги правел по същия начин и сега като едно време тече на съседите от долния етаж :-D :-D :-D
Много си компетентен, няма що. Едно време не се правили хидроизолаций....абе ти шегуваш ли се или какво ....не виждаш ли че повечето бани да не кажа всички (който не са отляти като кутия) ТЕКЪТ ама здраво бе човек!!! Именно защото нямат такава хидроизолация!!! Земи чети малко книжки....бати специалистите.
Май сте няколко във форума големи специалисти.....
Айде със здраве, че нямам време за глупости и много време отделих за такива като теб.... :cool:
vidrata - специален-специалист
Стефнов до вчера питаше като малко дете а днес много знаеш и обиждаш.
Нека твоите приятели инженери ти обяснят че не всичко е "теракол" или ти държиш на Боро в което се съмнявам.Едва ли правиш разлика
между лепила, шпакловки и др.
По въпроса няма да вземам страна че тук на последък всички станаха компетентни и не можеш се включи.
DStefanov - специалист
Стефнов до вчера питаше като малко дете а днес много знаеш и обиждаш.
Никога не съм се срамувал от това, че не знам и ще продължавам да питам, когато нещо не е ясно, но не мога да допусна, че друг който се нарича специалист може да отрече очевидни и логични неща. Сигурен съм, че самият ти знаеш че хидроизолацията ако не е задължителна поне е препоръчителна и в цялата тема точно това искам да кажа на питащия. Другото, което исках да ти кажа е че съм благодарен на такива "специалисти", защото благодарение на тях се захванах сам да си върша работата и понаучих доста неща. Сам си направих и хидроизолациата и затова си позволих да дам акъл....но както и да е. Също така не съм обидил никого. Общо взето при мен важи поговорката "Каквото повикало, такова се обадило". :wink:
Пък и нещо за дядо ми и т.н се спомена......
Не искам да спамим темата и винаги ще помагам с каквото мога :)
Time2Burn - специалист
Защо тогава не попиташ въпросите които те интересуват твоите приятели професионалисти - инженери. Ами си дошъл да искаш съвет от нас неуките. Че то си е за смях как си изкарваме парите. Ние нищо не правим - по цял ден си играем и правим глупости. И питай твоите приятели хидроинженери, хидроизолацията не се ли прави с воалит, и то по покриви и тераси?
Никой не слага водно стъкло в теракола.
Ако ми беше клиент щях да ти кажа да си търсиш някой инженер да ти прави банята. И не съм говорил лично за дядо ти, а такъв е лафа. И досега съм направил няколко бани и се моля да не протекат, защото не съм ги хидроизолирал. И не на последно място - не всички бани произведени допреди 5 години текат, защото кажи речи тези хидро изолаций измислени оттогава се чуха в БГ. Ако не се лъжа първи ги направиха Хенкел - Ceresit CR65. DStefanov , повече няма да отговарям на глупавите ти въпроси и още по - глупавите ти отговори!
dalaka72 - напреднал
Не съм решил ще или няма да полагам хидроизолация, така или иначе майстора е ангажиран, фаянса ще е е доставен чак след три седмици и обакта ми е замрял. Исках съвет, относно целоста на гипсокартона , както и видовете хидроизолации. Не е необходимо да се развихря такъв спор.. :wink: Факт е че имам наблюдения върху ипсовите блокчета, факт е че в целия блок е така, факт е че всеки от съседите си взема отделни решения, кой зазидва с тухли, кой събаря изцяло стената..На съседа му се откъртила мивката..Положението не е розово..Така че съм благодарен на всяко мнение и съвет. :roll:
Time2Burn - специалист
Гипсовите блокчета са се напоили с влага, и няма проветрение за да изсъхнат. Сложи си гипсокартон с лепило, на снадките не им обръщай внимание. Зеления картон е влагоустойчив и е препоръчан именно за бани и влажни помещения. Пак повтарям че грундиране и каквито и да било третирания на картона само нарушават качествата му. Банята може да протече единствено от лошо изпълнение на канализацията или водопровода или сбъркани подови наклони. Внимавай че често продават и чисто нови подови (рогови) сифони, които са си пробити фабрично. (говоря за едни кафеникави на цвят като металикова боя)
dalaka72 - напреднал
Да снощи гледах подобен сифон...в Практикер изглеждаше добре така боядисан , но явно фасона лъже. Добре че не съм го купил. Благодаря.
  • 1
  • 2

Тема "Въпроси без край...за банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: