Най - вълнуващия въпрос зимно време.
markoscbr - специалист
Здравейте и Честита Нова Година 2018,искам да попитам хората които ползват пилети какви разходи ви дават, сега някой ще каже ми колкото им дадеш, отоплявам се с сл.люспа 130 кв и ми дава за 10-11 часа 25клг пилети Ф6мм, питам вас за да имам представа да викам ли хората за донастройване, котлето е RB30 модолира си от 3та на 2степен и от зададените му 70гр не е направил повече от 61-62гр, вътре в котела се полочава цвят като слонова кост може би и при другите е така не ме бърка почиствам го с телената четка и така , къщата е изолирана има си термо глави на радятотите навсякаде е топло , сега аз съм от Стара Загора не е имало почти никакъв студ което е важно за всеки раьон благодаря
kalin72 - майстор
Бомба си, не барай нищо, щом работи и си на топло, сипи си питие и мезе и те това е те :)
Инак си има тема за разход на пелети, там чети и те така те :)
Еййй, ма една тема поне да има та да си говорим глупости де!
Имало си тема.....Лесно ти е на тебе, Русе, а аз на работа. Мъка!
Загорски, може мноооого леко да намалиш въздуха. Трябва леко да сивее. Ако не ти хареса, връщаш.
И пиши в другата тема!
kalin72 - майстор
Кво Русе бре?? Брезник, Граово да ге :)
kalin72 написа:
Сори, Калински! Сипи едно виртуално от мене!
kalin72 - майстор
Трифон П.Трифонов написа:
kalin72 написа:
Сори, Калински! Сипи едно виртуално от мене!
На кило съм вече, реално е ;)
markoscbr - специалист
добре благодаря ви ,трябва да се влезе в настройки но мисля че аз няма да мога да се справя защото не съм го правил, дано в другата тема има писано за настройки на RB30 , Филме знам че е пелети но грешно натиснат бутон извинявам се
andy_forresite - майстор
Няколко пъти мераклии за смяна на отоплението питат "Колко гори грейкото?". Какъв отговор може да се даде на този въпрос :? Тръгвам да приказвам как зависи от котела на който е монтирана, от топлоизолационните способности на жилището, от настроената температура и към седмата секунда вече съм загубил събеседника. Върти, суче абе ти кажи колко ти гори...
Така, пелетната горелка не е като автомобил Х с двигател Y, скоростна кутия Z в изпълнение седан, хечбек, комби, купе, кабрио, роудстър, SUV и задвижване 2х2 или 4х4. Нека да е Ауди А4 В7 3.2 V6 бензин, куатро, авант, с 6-степенен типтроник. Черна, с осемнайски жанти и гуми 245/45! Ако попитаме 3-4 собственика на този автомобил колко харчи градско и на дълъг път със 120, можем да добием представа за разхода на гориво. Но при пелетните горелки не може да се говори за разход.
Какъв ще е разходът според вас на една GP V SC 25 и на RB30 в един дом, ако щете и на новата бисолид с въртящ се тубус, на един и същ котел, с едни и същи пелети, температури вода и стаи... даже и бункера да е същия? Поради каква причина една горелка за да стопли ще изгори 30 кг, друга 25 и третата 27,5 :?
markoscbr написа:
добре благодаря ви ,трябва да се влезе в настройки но мисля че аз няма да мога да се справя защото не съм го правил, дано в другата тема има писано за настройки на RB30 , Филме знам че е пелети но грешно натиснат бутон извинявам се
Бе хората му туреле копчита, той нямало да......
Я натисни двете горни заедно, докато не светне версията и после разцъкваш с лявото, по спомен 7 пъти, докато дойде мощност 3.
После цъкваш горно дясно два пъти та да слезне на реда за % вентилатор и с долното ляво копче намаляш малко- 1% да речем.
Те така и на 2ра и 1ва. Преди това само ги превъртай и си ги запиши и ако не ти хареса, пляскаш старите настройки и туй то.
Можеш да разгледаш менюто и в книжката, към горелката. Има и в нета.

Тема "разход на пилетни горелки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: