Най - вълнуващия въпрос зимно време.
markoscbr - специалист
и зада излезна в начален екран натискам F, с F до колкото знам се запаметяват настройките #-o
markoscbr написа:
и зада излезна в начален екран натискам F, с F до колкото знам се запаметяват настройките #-o
Ако под F визираш горното ляво копче- да, с него, като го цъкаш и минаваш през цялото меню, до начален екран. Или като гледам тъпо в дисплея 10 секунди, пак ги запомня. Поне мойта прави така.
Голямо цъкане, скоро май ши сменям клавиатура.
Я гледай как са развива темата. Мислех я за безднадеждна, ма само тряба да и комбинираш заглавието- стана много комплексна.
markoscbr - специалист
благодаря, аааааааааааа не е комплексна така ти се струва, малко да си опресним знанията , като гледам няма темички заинтересовани за 2018 г :supz:
markoscbr - специалист
Трифоне тази сутрин се прибрах от нощна смяна и по троята инструкция не беше трудно свалих от60% НА 59% вентилатора, обаче не мога да стоя да го гледам какво прави защото ми се спи а като стана вече ще е спрял в 11.00ч та няколко дена ще го наблюдавам и пак ще пиша, щом твоята е 30ка може да ми дадеш информация ,макар че всяка настройка е строго индивидоална,ааааааа снощи търсих други теми които сте писали от преди но не намерих инфо за това пиша тук #-o
markoscbr написа:
Трифоне тази сутрин се прибрах от нощна смяна и по троята инструкция не беше трудно свалих от60% НА 59% вентилатора, обаче не мога да стоя да го гледам какво прави защото ми се спи а като стана вече ще е спрял в 11.00ч та няколко дена ще го наблюдавам и пак ще пиша, щом твоята е 30ка може да ми дадеш информация ,макар че всяка настройка е строго индивидоална,ааааааа снощи търсих други теми които сте писали от преди но не намерих инфо за това пиша тук #-o
С 20ка съм, ама искаме еднакви неща, от тях. Много вентилатор бе, що така? Гледай цветът на котела, по това ще се ориентираш. Трябва да е мнооооого светло сив, до към гълъбово най много.
Наистина е добре да пишем в темата за Грейко.
andy_forresite - майстор
Купил съм едни в 15 кг найлонки, с които вътрешността на котела почернява без значение въздуха. Бързо се запалват, безпроблемно се разгарят с висока осветеност, оставят много фина пепел, по-лесно се излиза от изчакване с тях и горят с по-висока температура. Явно съдържат някаква съставка, която води до почерняване. Изпробвах за мощност 1 обороти от 1060 до 1320 оставяйки дълго време за да се види ясно какво се случва. Най-добре горят между 1110 и 1180 rpm. Осветеността е над 180, достига 188 като поддържат температурата на водата 61-62. Над и под тези обороти температурата на водата става 60-61 (предимно 60), огънят пак си е жълт, но прекалено динамичен, по-къс и с по-добре изразено хоризонтално движение, т.е. вече не е така дъгообразен. Не знам как да го обясня точно. Един приятел в момента гори от тя, така че скоро ще разбера дали и при него се наблюдава почерняване.
Иначе пък пада много лесно с едно движение на четката. Отдолу се вижда предишния керемиден цвят на котела в долната част и светло сив в горната - резултат от 8 мм пелети. Тези са 6 мм.
В момента гори с 8 мм на 39% или 1150-1180 оборота. На 59% ще си отвее пламъка. Абсурдно е да горят при мен с толкова вятър.
markoscbr - специалист
ми господата дойдоха от фирмата сложиха я като предварително всичко им бях подготвил свързаха я и я пуснаха и казаха да работи сега така ,на 12ти ще стане 1месец самнява ме че и оставиха заводски настройки ма то и да е затова се интересувам и питам което няма лошо за това е форума,изгорялата пепел я пръска и извън тавичката цвета е слонова кост пламака е жалтиникав , сега аз намалих с един процент но само на 3 мощност и на 1-2мощност ли трябва да намаля то на 1ва не слиза , Трифоне дай на лични съобщения един тел.номер да сменим малко инфо ако не ти е проблем разбира се не си мисли че ще ти зъная за щяло и нещяло, забравих само да кажа че котела ми е комбиниран експерт30
hr.hristov57 - специалист
Маркос, незнам кой те е съветвал при избора на котела, но за 130м2 изолирана, отопляема площ - 30кВт котел е прекалено много - да не кажа двойно. Цитирания разход 25кг за 10-11 часа е доста голям - за 24часа - над 50кг и то при сегашните температури !!?? Факта ,че гори на 3-та и 2-ра степен ( не се превключва на 1-ва) и не може да достигне зададената температура от 70*С говори за неправилен горивен процес. Едвали с побутване на някои от параметрите (горево и въздух )с по 1-2 % ще успееш да го вкараш в правилния режим.
Лично мое мнение. Най-добре прежли .ХХХ.... лв, колкото вземат от фирмата ( ако това не влиза в цената за инсталиране и пускане) и да ти направят цялостна настройка,съответстваща на твоето жилище.
Успех!
markoscbr - специалист
Хубав отговор Христов,котела е гаранционен тази зима му е сефтето ,ами те бе приятел от фирмата смятаха смятаха и ми казаха 30 Ка а един ми каза от майсторите че се замисля за 50 ,а аз му казах аха 100 и той ме погледна даже сърдито ,аз съм го изчислявал излиза около 24-5 кв цялата система е 350 литра вода да подчертая дъждовна справя се котела и то добре мисля за настройки само киловтите са от 7 до 30 на котела настройките са заводски най вероятно, взеха ракията и пелина и казаха сега така да върви , ако нямам яснота от съфоромци ще ги викам да им е сладко и така :drinkers:
andy_forresite - майстор
Я напиши настройките да ги погледнем. Ако искаш настройка трябва да направиш клип колко пелети идват по гофрето и как гори. Напиши и оборотите освен процентите въздух. С горното дясно копче се сменят (в долния ляв ъгъл) показанията за осветеността, температура БГВ, зададена температура на водата и оборотите на вентилатора.

Например:
Мощност 3 - 8/45/60%, което значи 8 секунди зареждане, 45 секунди пауза и 60% вентилатор - 1860 оборота или там колко ти показва.
Мощност 2 - 5/45/55%
Мощност 1 - 3/45/50%

Каква е зададената температура на водата и праговете какви стойности са. Стандартно са 10/5/0°.

Тема "разход на пилетни горелки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: