• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
kozl - майстор
Има виц за чукчата и Хускварната де го цанили за дърводобив и му дали резачката да го тестват. И оня за един час нарязал 100 кубика. Гледат шефовете и чудат, "Ми ако му бехме показали как се пали резачката :? "
Та ако имаше скица............ :? :lachtot:
radius - майстор
А спрете се де, човека не е влизал откакто е пуснал питането.
Голям праз като няма скица, то със скица всеки може :lol: .
Andri01 - майстор
Е поне косъм...да покаже пътеката де :?
Руди - майстор
От личен опит с гараж в кооперация, мога да кажа следното:
Гаражите в кооперациите са маломерни и слизането и качването на шофьора е проблемно. Проблем е и влизането при тесни проходи. Трябва да се прецени с каква маневра и как ще влиза автомобила - напред или назад. В този смисъл около шофьорската врата е добре да няма мивка или стелаж, а също и да се предвиди някаква материя, която да предпазва вратата от охлузване в стената (аз съм залепил
малко ламинат).
Стелажите - в дъното, до тях отстрани мивката, възможно най-малка, кран с допълнителен извод за маркуч, до нея буренцето (как без буре?!) Добре е да се направи хубаво осветление, девиаторни ключове до двете врати, а по възможност и подвижна лампа. Също и контакт за някоя машинария.
valdim - специалист
radius написа:
А спрете се де, човека не е влизал откакто е пуснал питането.
Голям праз като няма скица, то със скица всеки може :lol: .
radius, и аз това казвам - със скица всеки може :-D . Вчера не можах да ъплоудвам скицата, днес стана.
Начии...още малко пояснения - гаражът се явява на ъгъла на кооперацията и близо до малко "кръстовище" - центъра му е точно там където на скицата е текста "дворищна регулационна линия".
Като застанеш с лице към гаража (Гараж 3), отдясно пак има уширение (затова съм сложил там червени линии) - строителя промени малко плана и ще има ок. 15 см. за някакъв стелаж напр.
Благодаря за мненията и майтапите...Не очаквах чак толкова за 1 ден...и то без да има скица. :razz:
Andri01 - майстор
"...скицата, днес стана...." :? Май трябва да сменям сандъка вече,одъртя и не показва младите картинки/ скици/ :( :?
plamen6703 - майстор
Отвори на първа страница :-D То и без скица беше ясно, че почти нищо не може да направи щом е ново строителство, архитекта му е отнел изначално тази възможност, но това не пречи да се пробва :wink:
В София се утрепаха от гарсониери да правят по две стаи, хол и кухня, колко му е да се измисли нещо и за гараж, в който едва се побира лек автомобил. :partyman:
Andri01 - майстор
:prayer: Икономисах 20 лв. за ново РС :) Значи имаш по около 0,5м от двете страни. Рафтове -горе,над нивото на главата и евентуално над колата.Мивката е излишна/ според мене/ - само чешма ,може би.
kozl - майстор
valdim написа:
Здравейте, наскоро закупих гараж за автомобил, в жил. кооперация (прилагам скица). Строежът вече е готов на грубо (до покрив). Вътре ще има умивалник, Вх врата е тип крило, ще има и метална вътр. врата към входа. Размерите на колата са 4,70 х 1,81 м.
Ще съм благодарен ако всеки даде идея как бих могъл да оползотворя пространството (освен за паркиране). Къде е най-удачно да е мивката? Стелажи?
Въобще, който има гараж и си е казвал "Ех, защо не се сетих по-рано!", моля да сподели идеи.
Мерси.
Начии...още малко пояснения - гаражът се явява на ъгъла на кооперацията и близо до малко "кръстовище" - центъра му е точно там където на скицата е текста "дворищна регулационна линия".
Като застанеш с лице към гаража (Гараж 3), отдясно пак има уширение (затова съм сложил там червени линии) - строителя промени малко плана и ще има ок. 15 см. за някакъв стелаж напр.
Изображение
15 m2 гараж е малко.
Каква е вратата - летящо крило ли - плъзга се по релси на тавана. Ако е така вероятно не е толкова широка, защото челната стена е крива и вратата ще забива в стената. Височина пак не си писал, ни на кола ни на гараж, но точно този тип врати (летящо крило или секционна) те лишава от стелажи над колата.
Добре е да си свериш размерите в действителност, защото 4,90-4,70 са 20 см или като вкараш колата, зад нея достъп нямаш ни за стелаж, ни за преминаване.
За вътрешната врата също не отговори. Ако ще я ползващ - да се преправи за обратно отваряне в посока към рампата, а заради рампата може да се наложи и праг под вратата или по-добре ич да я нема тази врата. Ако пред гаража има достатъчно място за маневриране може да се направи стенен стелаж от едната страна на гаража и ако не ползваш вътр. врата това да е страната с мивката и да вкарваш возилото на преден ход, а не като е на чертежа.
За сега толкоз.
Руди - майстор
Тоя гараж е наистина тотално маломерен.
Влизането и излизането от кръстовището е рисково,
може да се появи кола, която не виждаш, особено
ако се излиза назад. Пък и тя може да не те види.
Дано са тихи улички.
Почти за нищо няма място - нито за мивка, нито
малката врата ще се отваря. Помисли за някакъв
ограничител до стената.
За стелажи няма много място, може би някакви лавици
по стените така, че да не си пречат с релсите на вратата.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Подобрения в нов гараж за лек автомобил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: