Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lakosste - специалист
burner написа:
И аз прочетох за тази текстилна торбичка. Уших една от подходящ плат. Още не съм я пробвал на пепел, но в шивашкия цех всички мъхове се залепиха на торбичката, а отвътре филтъра остана бял.
Мъховете са едри а пепелта е много фина.Аз сега си правя воден фиилтър за този прах ,който затлачва филтъра.Междо-другото в кой град ти се намира шивашкия цех?Колеги сме.
Andri01 - майстор
Дай малко инфо/ ако искаш де :)/ за този воден филтър. Смятам да пробван нещо: изхода на прахосмукачка влиза в ежектор,същия засмуква пепелта и я подава в съд с вода. Евентуално под нивото и / да барбутира/или в самоделен циклон. В горния край на този съд да е вързана смукателната тръба на прахосмукачката. Така няма да има прахоляк към нея/ е,поне теоретически/ ,но пък май ще отива влага :( .
lakosste - специалист
Andri01 написа:
Дай малко инфо/ ако искаш де :)/ за този воден филтър. Смятам да пробван нещо: изхода на прахосмукачка влиза в ежектор,същия засмуква пепелта и я подава в съд с вода. Евентуално под нивото и / да барбутира/или в самоделен циклон. В горния край на този съд да е вързана смукателната тръба на прахосмукачката. Така няма да има прахоляк към нея/ е,поне теоретически/ ,но пък май ще отива влага :( .
Снощи го направих и стана супер само че имам един проблем.Ползвам прахосмукачка на елит за пепел от там маркуча влиза в галон за вода -ниско долу ,като на дъното има малко вода.Горе в гърловината на галона имам вкарана тръба ,която е свързана с друга прахосмукачка която ползвам за засмукване.Елита я ползвам само като циклон-без да я включвам.Тъй-като елита има мотор и има съпротивление ,засмукването е малко и прахосмукачката направо ми смачква галона като я пусна на пълна мошност.Пепелта се събира в Елита а праха се задържа във водата в галона,като същата се завърта и облива почти целия галон.Преди да уплътня тръбата която влиза в галона долу си смучеше без да го смачква ,но като замазах дупката около тръбата и вече няма от къде да си вземе въздух и се смачква.Сега смятам да изкормя мотора или другия вариант е да си направя циклон от кофа.По късно може да снимам.
Andri01 - майстор
Значи пепелта влиза над водата,а не под повърхноста и? така по-голямата част пада на дъното ,а малка част се засмуква!? Сега търся някакъв подходящ конус ,да скълапя циклон.Гледах в нета направени от цилиндричен съд/ като готовите в магазина/ ,но нещо не ми харесват.
lakosste - специалист
Andri01 написа:
Значи пепелта влиза над водата,а не под повърхноста и? така по-голямата част пада на дъното ,а малка част се засмуква!? Сега търся някакъв подходящ конус ,да скълапя циклон.Гледах в нета направени от цилиндричен съд/ като готовите в магазина/ ,но нещо не ми харесват.
Да точно така.Влиза над водата и струята я завърта.Аз го довърших току що.Сега ще кача и снимки защото филтъра от Елита го вградих в галона -горе ,като обгръща тръбата която влиза/засмукващата тръба от главната прахосмукачка.Обаче срещам друг проблем.Започнах да произвеждам електричество :shock: .Забелязах ,че започва да преискрява докато събирах буклука защото накрайника ми е железен.Също така от елита /също тенекия/ ме хваща статично.Видиите с които стм захванал филтъра за галона също удрят ток.Помислих че достига вода до мотора на прахосмукачката и я изключих и о чудо-фазомера продължи да просветва на всичко желязно.Май ще трябва да замасявам за водопровода.
Andri01 - майстор
Захранващия кабел-3 жилен и металните чаркове към "0"-та. :)
lakosste - специалист
Andri01 написа:
Не мога да кача снимките.Явно са по-големи от разрешеното.
Колега само че може би не е проблема от кабела .Аз казах че и при изключен кабел и дори галона разделен от главната прахосмукачка си продължава светенето на фазомера.Явно от въртенето на прахоляка се създава електричество.Нямам друго обяснение.
lakosste - специалист
Andri01 написа:
Сега те разбрах.Става много сложно.Не може ли към водопровода на металните чаркове.
Andri01 - майстор
Да,става и към водопровода,стига тръбите да метални,а не ППР.
lakosste - специалист
Andri01 написа:
Да,става и към водопровода,стига тръбите да метални,а не ППР.
Естествено ,че са метални.Не съм сякън от баира все пак :yawinkle:

Тема "Прахосмукачка за пепел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: