Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Колеги,от сервиза още при пускането не можаха да я направят да се командва от външния термостат и само благодарение на Вас се справих сам,та сега ли?
naskov - майстор
Като я рестартираш грешката не изчезва ли?
Поне 10 пъти я рестартирах. Доря я изключвах от мрежата. Като казах мрежата,та имам и още едно питане-отзад до мрежовия ключ има едно капаче,което мислих за предпазител,но се оказа някакъв бутон. Да не е нещо за резетване? Но и с него не се оправят нещата
naskov - майстор
1.Отваряш лявото ламаринено капаче.
2.Изваждаш двустранно и продухваш прозрачния маркуч, който виждаш.
3.Почистваш с нещо остро металния щуцер, в който влиза маркуча.
4. Палиш
naskov Много благодаря! Точно така се оправиха нещата. Аз при основното чистене продухах въпросното маркуче, което води до пресостата. Можеш ли да ми кажеш каква функция изпълнява? И още веднаж благодаря. Явно този форум е много полезен.
naskov - майстор
Датчика следи дали в горивната камера има подналягане. Активира се при запушени димогарни тръби, комин и най вече при запушен щуцер на маркуча
kamina.alba18kw - специалист
Запалката ми започва да подгрява твърде рано. Как да я наглася да започва на време. Седи 5 мин загрята и чак кпгато стигнат пелетите до нея и тогава пали. Ще изгори така ако пали всеки път.
[quote="estzvetanov"][quote="Тд306"]Здравейте колеги, виждам че тук има хора които са доста на ти с нещата, доста почетох но си е друго да се допитам за всеки случай.
При стартиране на камината започва доста да пуши и при възпламеняване става една детонация която не ми харесва предполагам с малко настройка може да се избегне.
Оставил съм я на 2ра степен (мощност) вдига стартово около 190' градуса на газовете за около минута две и след това пада и държи 120-140 градуса. След като загрее водата на 60 градуса я свалям на 1ва степен (мощност) и така си я оставям да работи постоянно понеже става баня в апартамента. Изпада в модулация временно и след това гасне, като тръгва да пали отново на 1ва степен огъня става много силен и изгорелите газове минават 200 градуса някой път около 210. Другото което е докато работи на 1ва степен пуска пелети през 6 секунди горе долу. Гледам да поддържам температура на водата 60-65 градуса.
Когато гася камината вентилатора не спира, върти постоянно.
С 1 чувал пелети изкарвам около 8 часа което ми се вижда като доста голям разход.
Ето и параметрите без да съм ги пипал
1-10. 3-120. 4-180. 5-170. 6-25. 7-150. 8-10. 10-12. 18-38. 19-220. 20-180. 21-160. 22-175. 23-180. 24-100. 28-145. 50-20. 51-125. 52-60. 53-20. 54-80. 55-160. 56-65. 57-170. 58-100. 59-60. 60-60. 61-30. 62-190. 67-40. 68-35.
70-150. 76-1. 92-1. 94-0. 95-5. 96-5. 101-120.
При мен качеството на пелети е зададено на 1, някой казват 1 степен е за най лошо качество други 3 та ?
sstenly1 - специалист
kamina.alba18kw написа:
Запалката ми започва да подгрява твърде рано. Как да я наглася да започва на време. Седи 5 мин загрята и чак кпгато стигнат пелетите до нея и тогава пали. Ще изгори така ако пали всеки път.
Кое те кара да мислиш,че загрява по-рано. :-D
kamina.alba18kw - специалист
sstenly1 написа:
kamina.alba18kw написа:
Кое те кара да мислиш,че загрява по-рано. :-D

Виждам я през стъклото кога започва да свети. Едва на началото на пускането на пелетите започва да свети. Преди пускаше и когато достигнат до нивото и чак тогава се вижда, че започва да свети.

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: