Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tweety.vr - напреднал
naskov написа:
fbr написа:
krasi92 написа:
Как е свързан към инсталацията
А на този въпрос кой ще отговори.
А преливната тръба колко метра под разширителя e :?
Свързан е ето така, през радиатора в банята, сложен е точно под тавана и тръбата преливната слиза до пода почти, значи около два метра някъде е под разширителя тя.
Прикачен файл:
26732431_10211263091197886_1139313481_o.jpg ето през този радиатор е свързан разширителя отдолу под бойлера се намира
Прикачен файл:
26695235_10211263091237887_1806948796_o.jpg точно до бойлера отдолу е радиатора през който е свързан разширителя
tweety.vr - напреднал
krasi92 написа:
На пусната или на спряна помпа обезвъздушавате
Първия път обезвъздушиха на пуснато парно, без да е тръгнала помпата. Останалите пъти и майсторите и ние - на пусната помпа. Даже ни караха когато обезвъздушаваме да врътнем крановете на радиаторите на пета степен, докрай.
fbr - майстор
Поне аз го пиша за 10-ти път в този форум. При свързване на разширителен съд на щранга на горещата вода води до постоянно обезвъздушаване. Разширителния съд с отделна тръба се свързва на смукателната страна на помпата.
silent - майстор
и аз съм така ...последните два радиатора на втория етаж веднъж седмично трябва да се обезвъздушават....събират въздух...при мен разширителния съд е свързан с една тръба на линията на горещата вода и е само на около метър над лирата...дори при мен ако работи помпата вместо да обезвъздушавам влиза доп.въздух в радиаторите....имам готовност да мина на затворена система ...та да попитам по -знаещите колеги това ще реши ли проблема или трябва да вдигам по-нависоко разширителния съд....
Последна промяна от silent на съб яну 06, 2018 6:29 pm, променено общо 1 път.
tweety.vr - напреднал
fbr написа:
Поне аз го пиша за 10-ти път в този форум. При свързване на разширителен съд на щранга на горещата вода води до постоянно обезвъздушаване. Разширителния съд с отделна тръба се свързва на смукателната страна на помпата.
Да, така е вързан, на топлата вода. Значи трябва да се обезвъздушават на спряна помпа ли?
Не е ли на достатъчно високо разширителя?
Какво в крайна сметка трябва да се преправи?
Казаха, че е възможно да е така, защото от котела тръгват тънки тръби фи 25 - 3/4???
tweety.vr - напреднал
silent написа:
и аз съм така ...последните два радиатора на втория етаж веднъж седмично трябва да се онезвъздушават....събират въздух...при мен разширителния съд е свързан с една тръба на линията на горещата вода и е само на около метър над лирата...дори при мен ако работи помпата вместо да обезвъздушавам влиза доп.въздух в радиаторите....имам готовност да мина на затворена система ...та да попитам по -знаещите колеги това ще реши ли проблема или трябва да вдигам по-нависоко разширителния съд....
Точно това е при нас мистерията, че последните радиатори никога не са имали въздух.
fbr - майстор
Май аз лошо обяснявам. За да не се налага постоянно обезвъздушаване, разширителния съд се свързва с отделна тръба до смукателната страна на помпата.
naskov - майстор
Последно и аз да попитам: В РС винаги или има поне до половината вода?
Rumen72 - специалист
fbr написа:
Май аз лошо обяснявам. За да не се налага постоянно обезвъздушаване, разширителния съд се свързва с отделна тръба до смукателната страна на помпата.
Сега следва великият въпрос „Щоооо?!?” и мъдрото заключение „А стига ве, ти на Бай си Ганя ли ша каиш кое как са връзва!!!! Ти знаеш ли Бае ти Ганя колко разширителя е наслагал ,ааааа?????”
Rumen72 - специалист
Ауууъ, мойта жена ме сдъвка , че пускам майтапи, от нейно име се извинявам!!!

Тема "Безкрайно обезвъздушаване на радиаторите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: