• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 34
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fbr - майстор
Ако е нейде по коридорите на стълбището, но би трябвало да има капак или поне разклонителна кутия. Само да не е измазана. Но можеш да погледнеш по другите етажи, все някъде ще е забележима, поне да се ориентираш.
arxd129 - специалист
fbr написа:
Ако е нейде по коридорите на стълбището, но би трябвало да има капак или поне разклонителна кутия. Само да не е измазана. Но можеш да погледнеш по другите етажи, все някъде ще е забележима, поне да се ориентираш.
Гледах по всички етажи. Никаква следа от нея няма. Очаквах да я намеря някъде около мястото й според чертежите. Уви. Всичко е замазано около въпросното, показано на чертежите, място.

Моля за идеи.
muhala - майстор
fbr написа:
Явно твоята PE е свързана към тяхната нула след ДТЗ.
И аз така мисля.
А лампата не светва, защото дзт-то на комшиите пада....
arxd129 - специалист
muhala написа:
А лампата не светва, защото дзт-то на комшиите пада....
Да, де. Така е.
Поне е ясно, че проблемът не е само в моя PE. И съседа ми има същия проблем. Поне един съсед.
nikolov333 - майстор
arxd129 написа:
nikolov333 написа:
.. Казах ти без да огледате главното табло, няма как да познаеш.. ..
Не е проблема в ГРТ. Там - само сини и черни кабели. Само!!!

Говорих с един от бригадирите, работили по инсталациите по време на строителството (две бригади са работили). Казва: Няма ЗЖ проводници от ГРТ към апартаментите. Има шина. Верикална. От ГРТ- до покрива. Една.

Аз обаче не я намирам.
А сините проводници къде отиват, щом шината е само една?Щом на съседа ти му пада ДТЗ-то при окосяване на L и РЕ у вас значи това РЕ е свързано на шината след ДТЗ-то му, което е забранено и няма никаква логика да е свързано там..
Последна промяна от nikolov333 на съб яну 06, 2018 10:27 pm, променено общо 1 път.
fbr - майстор
Е тоя бригадир не знае ли приблизително откъде минава шината и къде са направени връзките към нея.
arxd129 - специалист
nikolov333 написа:

А сините проводници къде отиват, щом шината е само една?
Не мога да разбера какво е смущаващото, че шината е само една! Колко да са?!
Не мога да разбера защо само за сините проводници питаш?

Сините проводници тръгват към апартаментите. Черните - също.
PS.
Не мога да вдяна какво питаш. :?
plamen6703 - майстор
Това е отдавна ясно :lol: давай нататък, явно интересното престои :drinkers: :lol:
arxd129 - специалист
fbr написа:
Е тоя бригадир не знае ли приблизително откъде минава шината и къде са направени връзките към нея.
Разговорът ни бе телефонен. Беше учуден че нямам работещо PE. Каза ми че не си спомня кое къде минава. Нито си спомня дали точно неговата бригада е работила конкретно заземяването. Твърди че заземяване имало като цяло за блока. Само принципно знаел, че има шина. А ЖЗ кабели - не.
fbr - майстор
И пак оставам на мнението, че има общ заземяващ проводник за апартаментните табла, но връзките трябва да са в самите апартаментни табла последователно. Тръгва един заземяващ проводник, влиза в първото и излиза за второто, от второто за третото и т.н. Проблема ще излезе, че е във връзките в апартаментните табла.
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 34

Тема "Грешка /проблем/ в една диференциалнотокова защита" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: