• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 34
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
arxd129 - специалист
fbr написа:
И пак оставам на мнението, че има общ заземяващ проводник за апартаментните табла, но връзките трябва да са в самите апартаментни табла последователно. Тръгва един заземяващ проводник, влиза в първото и излиза за второто, от второто за третото и т.н. Проблема ще излезе, че е във връзките в апартаментните табла.
В моето апартаментно табло влиза един РЕ кабел. И не излиза навън. Категорично!
fbr - майстор
На съседа в апартаментното колко жълтозелени влизаха, забелязахте ли.
arxd129 - специалист
fbr написа:
На съседа в апартаментното колко жълтозелени влизаха, забелязахте ли.
Не сме влизали в съседния апартамент. Наемателите бяха ядосани на нас. Извинихме се. И бегАхме. Освен това - предполагам - апартаметното им табло е затворено. Ще да се виждат само лостчетата на прекъсвачите и на ДТЗ. За да се види какво има в самото апартаментно табло - трябва да се развиват болтчета и да се свалят капаци.

Не знам какво има в съседското апартаментно табло.
fbr - майстор
Ами остава да намериш къде е шината и да си пуснеш друг проводник. Алтернативен вариант е посочения по-назад, но си има някои недостатъци.
nikolov333 - майстор
arxd129 написа:
fbr написа:
И пак оставам на мнението, че има общ заземяващ проводник за апартаментните табла, но връзките трябва да са в самите апартаментни табла последователно. Тръгва един заземяващ проводник, влиза в първото и излиза за второто, от второто за третото и т.н. Проблема ще излезе, че е във връзките в апартаментните табла.
В моето апартаментно табло влиза един РЕ кабел. И не излиза навън. Категорично!
Ако комшията ти има изправно заземяване, възможно е твоя РЕ кабел да се "разклонява" у тях и да е свързан на погрешната изходна нулева ДТЗ шина вместо на заземителната, ама това няма как да се проверява с тия ЯКИ наематели, така че търси шината да се закачиш за нея.
За сините нулеви проводници от главното табло, питах къде отиват, понеже у вас в таблото такива не влизат..та може да са снаждани с ЖЗ, което принципно може да стане проблем, при положение, че не знаеш къде е снадката им..
arxd129 - специалист
За днес около 11 имам уговорена среща на място. С елтехници. Предполагам, че поне един от тях, работи в ЧЕЗ. Като какъв и какво работи в ЧЕЗ - не знам. Но ми се представи по телефона, че работи в ЧЕЗ.

Какво смятат да правят - не знам. А дали и те знаят какво да направят - да предположим, че знаят.
Бихте ли ме посъветвали какво да поискам от техниците при срещата ни. Какво да проверят, какво да мерят. Как да се уверя, че измерванията им са правилни и верни?

Защото предполагам, те ще се опитат да ми обяснят, че с моя РЕ кабел всичко е наред... Ще премерят напрежението между L и PE... Естествено уредът им ще покаже че е 220-240 волта... Ще се опитат да ми обяснят, че 100 ватова крушка не трябва да светне при окъсяването й между L и PE, защото не следвало да има потенциал между L и PE, който потенциал да е достатъчен за светването на крушката. Може и да ми дадат някоя малка крушка - която би светнала и при нисък потенциал... ОЧАКВАМ ДА МЕ МАМЯТ, спекулирайки с моето невежество.

Бихте ли ме посъветвали какво да им кажа да измерват, за да ги убедя че с моя PE има проблем, свързан с липсата на реално заземяване. Благодаря за съветите ви.
fbr - майстор
arxd129 написа:

Защото предполагам, те ще се опитат да ми обяснят, че с моя РЕ кабел всичко е наред... Ще премерят напрежението между L и PE... Естествено уредът им ще покаже че е 220-240 волта...вярно Ще се опитат да ми обяснят, че 100 ватова крушка не трябва да светне при окъсяването й между L и PEневярно, трябва да светне, защото не следвало да има потенциал между L и PEневярно, трябва да има, който потенциал да е достатъчен за светването на крушката. Може и да ми дадат някоя малка крушка - която би светнала и при нисък потенциал... ОЧАКВАМ ДА МЕ МАМЯТ, спекулирайки с моето невежество.Потенциaл не трябва да има между N и PE, И за да са коректни измерванията, само с пробна лампа 75-100 Вата.

Бихте ли ме посъветвали какво да им кажа да измерват, за да ги убедя че с моя PE има проблем, свързан с липсата на реално заземяване. Благодаря за съветите ви.
nikolov333 - майстор
Искай да прозвънят нулата и заземяването от главното до твоя апартамент.. :idea:
arxd129 - специалист
Eхххх... очакванията ми се оправдаха.
Първо - представителят на ЧЕЗ е "инстински" представител. ИСТИНСКИ! Бодигард. На някоя подстанция. СЪНЕН. До немайкъде сънен!!! Бързаше да иде да си продължи съня. Бил утрепан от работа. Цела нощ охранявал. Аферим на таквиз представители на ЧЕЗ!!!

Второ - техникът (непредставител на ЧЕЗ) извади некаква лампичка. Подчертавам лампичка. Дето и да я свърже - все свети. Ужас за мен!!! Нема проблеми - вика - земно има! Точка!!!!!!!!!!!!
Викам му: Чакай приятел!!! Я вземи моята лампа - 100 ватовата за 220 волта. Хъката-мъката-хъката-мъката... Моята лампа не свети! А неговата свети. Вика ми: Брееейййй, ти голем девол се извъди!... Както и да е: Призна че няма земно.

Пази боже от таквиз техници.
PS.
Оставам с впечатлението, че 99.999 на сто от техниците са точно такива измамници. Дано да греша.

PSS.
Как, бре, ма'аму стара - пети техник идва. И петимата твърдят, че проблем няма. Сякаш са се наговаряли. И как се намират един с друг - все такива мАстори. Един друг си се препоръчват. То... краставите магарета през девет планини си се надушват! Мафия.

Толкоз за набедените техници-електричари.
plamen6703 - майстор
Сега вече почва втори сезон - Няма "земно"! :lol: Записвам се да следя вторият сезон :popcorn: :partyman:
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 34

Тема "Грешка /проблем/ в една диференциалнотокова защита" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: