• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pandeli - напреднал
Здравейте! Колко време работят вашите камини непрекъснато (в часове или кг. пелти). Моята Minima 12kW за 4-5 часа (и около5-6 кг. пелети) пълни кошницата и пелетите почват да се стичат по решетката. Пелетите са Търговищки Wolf 70/30 % широколистни/иглолистни Wolf.

Прикачен файл

Minima 12.jpg
dier - напреднал
Така като гледам работи ли и само почистването, т.е. периодично вентилатора да издухва пепелта, явно за това чекмеджето е празно, ако за това питаш, иначе при мен гори без прекъсване 24ч спирам я на 2-3 дни за чистене. При теб това в кошницата пепел ли е или шлака?
pandeli - напреднал
Аз съм новобранец в използването на пелети (ползвам я от 3 седмици), но според мен е пепел, тъй-като е меко на пипане и прахосмукачката го събира лесно. Иначе с тия пеплти трудно пали и при това с детонация (на студено), а пък недай боже да угасне, после няма палене, пуши, пуши, после пуфне яко, те така, докато изстине и я почистя.
dier - напреднал
Това въобще не може гори камо ли да е нормална работа, дупките на кошницата чисти ли са ти, чуваш ли по време на работа да повишава вентилатора оборотите за почистване на пепелта, да я издухва?
При мен интервала м/у две почиствания съм го направил на 20мин. с 2750об. на вентилатора за 50сек. знаеш ли как да влезеш в сервизните настройки ще ти кажа параметрите който да погледнеш и какво ти е управлението?
andy_forresite - майстор
Трябва да се намали подаването на пелети, включително за запалване. Или много е намален въздуха.
pandeli - напреднал
Както споменах вече, новобранец съм в използването на тоя контролер, но искам да се науча да проверявам и/или да променям настройките ,ако се налага. Отделно съм уверен, че и клавиатурата (дисплея) не е адекватна. Така, че приемам съвети! :?
dier - напреднал
Не си споменал какво е управлението, а щом искаш ще се научиш само повече четене във форума, има почти всичко за всеки за другото питаш, а докато четеш не е лошо да си викнеш инсталатора да си довърши това за което му е платено, по бързо ще стане, че така си е мъка.
pandeli - напреднал
Контролера е FUMIS Alpha,прави ми впечатление, че до опцията FAN не мога да стигна, от мощност се прескача вентилатора и отиваш на температура...а що се касае до инсталатора, за да свърши нещо докрай, сигурно ще трябва да го взема на квартира-преди коледа стоя 2 часа и не знам да има резултат. :axe:
jabata - специалист
Това от снимката освен пепел ми се вижда да има и малко шлака.
Викни инсталатора, или ако неможе да се оправи го смени. Като гледам със сигурност няма продухване и затова се получава този ефект.
При мене камината си гори по 4-5 денонощия без да я спирам. На 5-тото денонощие вече пепелта прелива, и се налага да я спра за да я почистя. Така че при тебе са кофти настройки.
pandeli - напреднал
Така е. Със сигурност е от пелетите , а и от настройките - заради детонацията. Що се касае до инсталатора -ни ми се ще да ги виждам, камо ли да ги викам пак, но няма начин. В чест на истината румънските пелети горат перфектно, няма пепел, няма шлака, а и цената не е много висока - 8,50 за чувалче 15 кг на дребно, което прави 566 лв/т без т.о. Тия от снимката са на 440 лв/т, но са отврат сами виждате от 1/3 чувал каквъв е "резултата" [-X
  • 1
  • 2

Тема "Непрекъсваемост на горенето" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: