• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 61
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
transportna - специалист
За много години на всички!
Безаварийни отоплителни системи, минимални разходи за гориво и максимални КПД-та през 2018 год.
Дядо Коледа позакъснял да мине през Полша, но се очаква да ни донесе нов ъпдейт на контролера версия 2.10 до края на седмицата.

Колеги искам да помоля всеки, който публикува данни за настройките си да уточнява с какво гориво е. Смятам, че с това се улесняваме много.
gazgenerator - специалист
Горя въглища от Топливо Бургас,ама в Сливен ми ги доставиха. Предполагам са руски,но от къде,само те си знаят. 6-20мм
filmatoplo - майстор
Блазе ти ,правят ли много пепел или прахоляк по топлообменника и в пепелника .Гледам в ютуб клипове на такива котли на въглишна фракция гори супер почти без налеп и пушек през комина .Преди малко бях при такъв котел ,човека гори слънчогледови пелети - котела много се задръства с пепел по тръбите и разхода се вдига както и температурата на димните газове ,иска чистене всеки ден което почти обезмисля автоматиката и кефа.На дървестни пелети е доволен ,въглища май не е пробвал .
Валтер Желязков - специалист
В някоя от следващите версии, ще се появи опция за регулиране на температурата, чрез понижаване температурата на котела, когато се използва стаен термостат и часови зони.
gazgenerator - специалист
Контролер SKZP-02 настройка и съвети
Преглед: Re: Контролер SKZP-02 настройка и съвети
Пушек от комина няма пък и налепи много не правят,но искат повечко въздух, защото са по дребни от това за което ги продават. Според мен са 6-12мм,а не 6-20. Котела го чистим на 3дни заедно с пепелника ,става лесно и бързо,за пет минути. Може и на седмицата веднъж ,но пепелника не ми много голям,пък и баща ми е пенсионер и си търси работа.
В менюто на въздуха има опция вентилатора да увеличи оборотите ,когато шнека подава гориво. Сега го пуснах та да видим :-D
unikalen88 - напреднал
като бъдещ собственик да попитам как стои въпроса с езика на менюто,фабрично ли идва с англииски или полски,и след ъпдеит се слага англииски.
transportna - специалист
Фабрично си идва с двата езика полски и английски.
unikalen88 - напреднал
а каква е окомплектовката на Е версията,разбрах че датчиците са 4 броя но какви са.
transportna - специалист
unikalen88 написа:
а каква е окомплектовката на Е версията,разбрах че датчиците са 4 броя но какви са.
Методите и начините за доставка са много. Ние не знаем откъде си решил да си напазаруваш и затова не можем да ти дадем точен отговор. За да не излезе горенаписаното за заяждане ти давам пример: Аз съм пазарувал от БГ фирма и там единия датчик ми бе подарък. Точно и ясно е описано в сайта на производителя кое се предлага, просто трябва да се попрочете и порови човек. А търговци предлагащи този контролер също има бол, така че всеки си решава сам откъде и с каква комплектация да си вземе.
Валтер Желязков - специалист
unikalen88 написа:
Ето линк към сайта на производителя:http://costerowniki.pl/pl/c/STEROWNIKI- ... WA-STALE/2
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 61

Тема "Контролер SKZP-02 настройка и съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: