Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
tihomir123, ако запалката е 150W - 400W ще е достатъчен. А ако си с новите запалки от 300W ще трябва да е 600W
filmatoplo - майстор
Има ли вече изпитан юпиес към който безпроблемно може да се включи горелката ,тоест да си пали и работи през него .Споменаха се един два модела - кой е фаворита. :)
andy_forresite - майстор
Не поставяйте сред фаворитите неведнъж предлагания в друга тема Kemot. Купих 350 ватов ... май моделът беше URZ3208 не съм сигурен. Пали и работи с него, но контролът за пренапрежение и за ниско напрежение работи само в две нива на регулиране.
Когато напрежението е в границите от 210 до 248 волта - подава на горелката волтажът от мрежата 1:1.
Когато напрежението се покачи над 248 волта, нещо в него превключва на 228 волта. На 247 подава 227, на 246 подава 226 и т.н.
При под 210 волта превключва на над 220 и подава с волт повече както се покачи над 210-те.
Какво прави горелката в случай на превключване на режим понижено напрежение с цел защита от токов удар? - при 248 волта и сваляне на 229 при мерно имаме 14-15 волта надолу. Казах че всеки волт променя оборотите с 8,5. Някъде там. Тоест оборотите падат над 250 при което горенето отива по дяволите.
На инвертор (резервно захранване) обаче държи в клин 230 волта и тогава горенето е просто мечта. Оборотите на вентилатора се заковават +-2 оборота, но това вече може и да е от отчитащия датчик.
Пример от при мен: първа степен 1200 оборота при 245 волта. Напрежението достига и прескача 248, устройството намалява напрежението и оборотите отиват на под 900. Всеки с такава горелка знае какво горене има при тези обороти. Съответно се принудих да го върна в магазина и карам без резервно захранване.
Най-доброто ще е с вграден стабилизатор, но наистина стабилизатор - да държи постоянен волтаж +-5 волта хайде, нека има толеранс, не е проблем.
filmatoplo - майстор
:wink: Един по малко - кой юпиес е следващия.
stakoz - специалист
nskolev написа:
Здравейте колеги, не намерих в темата някой да се е борил с управление и монитор на температура(стайна) през WIFI.
Да се похваля , монтирах WIFI контролер с много опции , ръчно вкл. и изкл. на горелката , автоматично по зададена температура (стаен термостат) безброй таймери за вкл. и изкл. по час и дата и други .....
Ако някой има интерес мога да помогна с повече инфо :yawinkle:
Ето и малко снимки
Здравейте, благодаря за добрия продукт, много ме заинтересувахте, изпратих ви Лично Съобщение за подробности
emilkitai - напреднал
Аз от доста време наблюдавам да дойде това - http://www.vitolux.com/details.php?prodID=20770.
filmatoplo написа:
Има ли вече изпитан юпиес към който безпроблемно може да се включи горелката ,тоест да си пали и работи през него .Споменаха се един два модела - кой е фаворита. :)
С на Техногама 400 вата, старата запалка. Пали гумите.
Русе е с Кемот, ма забрайх колко вата, предполагам старата запалка. Къса винта на Радецки.

Емиле, колко народ ще купи две акута или поне ще има две еднакво остарели и тинтири-минтири.
Дай нещо по 12 волтово!
Ясно, Кемота отпаднал, а аз не смятам да меря SineUPSа ко подава, като му е нещо накривено.
markoscbr написа:
Трифоне табличката за каква темпеатура на водата зададена от горелката е, сега добре работи с тези настройки само че от 2 дена гледам някой друг пелет овъглен, но си спомням като исипвах един човал беше много твърд пелета сл.люспа и на това се дължи поне така мисля , увеличих му цикала на подаване от 45на 50сек на 2ра мощност за да може да ги доизгаря. Почти не влиза на 1ва мощност задал съм 65*C и си държи 58*C
Маркони, температурата е каквато ти харесва, но за табличката по добре създателят да се включи и обясни. Не, че Анди няма да го направи, ама не е моя работа.
Паднал, недоизгорял пелет, може да е инцидентно събитие.
Аз не бих се притеснявал, но падат ли постоянно, просто ще намаля подаването с 2-3 десети, на съответната степен.
andy_forresite - майстор
Kemot-а е добър уред, но не е за къщи, където напрежението варира от 225 до 256 волта няколко пъти на час всеки ден. Да знаете че грейко горелката не гори на 262 волта, както и управлението.
На Русе му върши работа защото у тях напрежението е ниско и устройството го стабилизира на по-високо равнище. Примерно пада на 209 волта и то го увеличава на 223; при 213 му подава 225-226. А при мен е високо и Кемот-а гледа да ме защити и го намалява. За горелка грейко, която е чувствителна към напрежението, да не употребя по-силна дума (капризна), това устройство не е най-добрия възможен избор. Някой може да го ползва за ел. задвижка, циркулационна помпа, друга електроника, като телевизор, компютър или нещо друго. Тогава уредът е 100% защитен от ниско и високо напрежение и ще работи и без ток докато в акумулаторната батерия има +10,6 волта. Синусоидата е каквато трябва.

Таблицата е за ориентир как да се нагласи подаването на пелети за всяка степен на горене спрямо дебита на шнека. От нея не може да се искат нито точно колко киловатчаса топлинна енергия да се произведат, нито колко пелети ще се цопнат за изгаряне, нито точно колко % вентилатор, още по-малко t°вода. Общо взето шнекът пуска някакво к-во пелети без значение колко искаме да са, но около него и вентилаторът върти с някакви обороти около желания кислород. Резултатът е някакво горене, което става добро при съобразяване с таблицата. Колкото по-добри пелети ползваме, толкова по-малко значение има подаденото к-во гориво и оборотите. Всички настройки на масата в кафенето са със съмнителен ефект, а резултатът от промените, щото при еди си кой така горяло малко и топлело поичи, води до телефонен разговор със сервизния техник или някой по-опитен ползвател, за да оправи нещата.
markoscbr - специалист
Точно това направих намалих подаването, аз просто знам от къде е понеже изсипах един човал в бункера и бяха много твърди сега докато ги прекара , абе ще се наблюдава благодаря

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: