Най - вълнуващия въпрос зимно време.
grants - специалист
stakoz написа:
nskolev написа:
Здравейте колеги, не намерих в темата някой да се е борил с управление и монитор на температура(стайна) през WIFI.
Да се похваля , монтирах WIFI контролер с много опции , ръчно вкл. и изкл. на горелката , автоматично по зададена температура (стаен термостат) безброй таймери за вкл. и изкл. по час и дата и други .....
Ако някой има интерес мога да помогна с повече инфо :yawinkle:
Ето и малко снимки

И на мен много ми хареса и аз пратих лс но мисля, че е по добре тук да сподели повече информация,а които не го интересува да не чете.
filmatoplo - майстор
Кажете де какв е тва уредче .
YordanTsvetkov - напреднал
Аз съм с юпс на викиват 400w захранва горелката и две помпи едновременно. Акумулатор 64Ач работи 2-3 часа. Преди бях с Техногама 200w и при включване на двата шнека се изключваше. Вчера като съм чистил горелката съм забравил да затворя капачето на главата и пак си работеше но беше поопушила котела :lol:
markoscbr написа:
Точно това направих намалих подаването, аз просто знам от къде е понеже изсипах един човал в бункера и бяха много твърди сега докато ги прекара , абе ще се наблюдава благодаря
Маркониии, ток си отсекъде. Не го ли изгори тоз чувал вече, и откъде са взе такъв различен, да го...?
markoscbr - специалист
не знам Трифоне, от едно и също място взех пелетите ,може и да има други такива трърди но ще ги прекараме .Абе чета в форима колегите казват за 24ч 45-50кг аз се вмствам в тези килограми макар да не е горял 24ч за 12ч окло 24-5 мисля че не мога да искам по малко.Намалих температурата на котела от 70* на 65* и си е нормално топло подържа 58-59 гр , още няма голям студ :yawinkle:
andy_forresite - майстор
Забравих да кажа колко изкарах с кемота на батерия - за два часа и половина с 54ah акумулатор изчезна една чертичка от пет. Захранвах горелката на първа с 1,5 кг/ч, 1200 оборота и грундфос алфа 2L. Според мен 8 часа щеше да издържи. Шнековете дърпат поне толкова ток, колкото трябва за вентилатора и помпата. Съдя по сините индикатори за натоварване. На вентилатор и помпа нито един индикатор не светеше, а с шнековете светваше първия (пак от пет).
След защитата от пренапрежение волтовете на входа бяха 244, а подаваше 216 към горелката. Това са 28V разлика, които в обороти са близо 240 rpm. Сега си представете как сте направили 1200 оборота на първа и те изведнъж падат на 960. Ако погледнете в горелката след 1 час ще видите стотици накачили се едно върху друго негърчета на път към пепелника.

25 кг е добре за 12 часа. Все пак това са 5 лева на ден.
andy_forresite написа:
...... Сега си представете как сте направили 1200 оборота на първа и те ......накачили се едно върху друго негърчета на път към пепелника...
Анди, https://www.vbox7.com/play:50af14701c да си представям, че да съм толко пунктоален.
Земята се върти, топло ми е, пък тебе кот та кефи.
frizera - напреднал
Аз също използвам Kemot 500W с 90Ah акумулатор. Не знам с коя запалка е горелката, но си пали без никакви забележки. Като продължителност на работа не мога да кажа с точност, но при единствения тест издържа 4 часа, а индикатора за батерията беше мръднал само с две деления. Понеже вече ми се лягаше преустанових експеримента. При мен напрежение в мрежата над 220V е мечта. Един котлон да включа и хоп 210-205V. Да не говорим по Коледа, когато всички съседи приготвяха храната си.... Освен горелката през UPS-а захранвам едно Raspberry и един рутер. Скоро ще пусна ток и на телевизора, че с това напрежение в контакта...... :drinkers:
П.п. Основната идея за резервно захранване произлиза от факта, че много често захранването прекъсва по неизвестни причини. Не искам да се събудим замръзнали и да се наложи да паля камината, а и ще трябва всички да се съберем в хола.......
Кажете де какв е тва уредче
това уредче е wi fi суитч Sonoff 10 A/16A с датчик за температура и влажност
Tzinata - специалист
sonoff th16
Но доколкото виждам датчик му е с жица.това доста го ограничава откъм функционалност при котлите.Иначе който е с каминка да не се замисля.
Тридесетина лева е по различни обяви.
https://youtu.be/hY2LxgUOX9w

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: