• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pojarnikara - специалист
И още едно питане - каква е разликата между Honeywell Thera 4 и Honeywell Thera 4 Classic? Първите са около 18 лв. ,а вторите намерих за 11,70лв. и изглеждат абсолютно същите...
pojarnikara - специалист
Понеже не мога да си редактирам предното мнение, искам да питам, електронната термоглава в Лидл заслужава ли, някой ползва ли такава и безпроблемна ли е, шумна ли е? Вече се поръчах такива на хъниуел тера 4 , но мисля да пробвам и една електронна.
pojarnikara написа:
Понеже не мога да си редактирам предното мнение, искам да питам, електронната термоглава в Лидл заслужава ли, някой ползва ли такава и безпроблемна ли е, шумна ли е? Вече се поръчах такива на хъниуел тера 4 , но мисля да пробвам и една електронна.
Заслужава.
Защо не можеш да редактираш? Аз винаги успявам. Даже, ако никой не е писал след мен, системата не хваща, че съм редактирал.
pojarnikara - специалист
Ами ето как ми излиза, може би има някакво време до когато може да се редактира

Изображение

Тогава ще мина да взема една глава да тествам как ще е, пък дано си заслужава.
Virtex - майстор
Трифон П.Трифонов написа:
Защо не можеш да редактираш? Аз винаги успявам. Даже, ако никой не е писал след мен, системата не хваща, че съм редактирал.
Има време, в което човек може да редактира поста си. След като мине някакво време тази опция не е налична. Поне така съм виждал, след последните промени нещо може да е обновено като функционалност.
Rumen89 - специалист
И аз да се включа мойте термоглави глави са Honeywell интересното е че не затварят напълно и винаги радиатора е топъл в горната част. Дали ако си взема електронна термоглави глава радиатора ще е изтинал когато е достигната температурата в помещението?
Rumen89 написа:
И аз да се включа мойте термоглави глави са Honeywell интересното е че не затварят напълно и винаги радиатора е топъл в горната част. Дали ако си взема електронна термоглави глава радиатора ще е изтинал когато е достигната температурата в помещението?
Не е затворила напълно защото не се е стоплило напълно.
Дори да си вземеш термоглава от НАСА, радиатора ще е изстинал когато е достигната температурата в помещението и то трайно.
Има и изключения от това твърдение, но от харча си не можеш избяга.
Rumen89 - специалист
Термоглавита е на позиция 3 температурата в помещението е 23 градуса термоглавита не е затворил. В другата стая е на 2 температурата е 21 градуса радиатора е топъл само в горната част. Навежда ме мисълта, че радиаторите не са ми проразмерени или просто така си работят термоглавите всички видове и електронни и механични.
milenskior - специалист
Така си работят главите. Колкото повече пфиближават температурата, толкова повече затварят и намаляват потока през радиатора, докато не достигнат равновесно състояние. Топлината отделена от радиатира да покрива топлпзагубите в стаята за да се поддържа зададената температура. Затова и радиатора е топъл само от горе.
Ако напече слънце през прозореца може да изстине целия радиатор.
Електронните глави затварят на проценти. Примерно 30,60 и т. н., докато обикновенните плавно.
gnt69 - майстор
Rumen89 написа:
Навежда ме мисълта, че радиаторите не са ми проразмерени или просто така си работят термоглавите всички видове и електронни и механични.
Или тия кранове не са за тия глави.
Аз имам прости механични RBM с течен сензор от 10 години и си работят много точно.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 16

Тема "Термоглави, електронни регулируеми термоглави или стаен термостат." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: