И още едно питане - каква е разликата между Honeywell Thera 4 и Honeywell Thera 4 Classic? Първите са около 18 лв. ,а вторите намерих за 11,70лв. и изглеждат абсолютно същите...
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pojarnikara
- специалист
155 мнения в "Термоглави, електронни регулируеми термоглави или стаен термостат."
pojarnikara
- специалист
Понеже не мога да си редактирам предното мнение, искам да питам, електронната термоглава в Лидл заслужава ли, някой ползва ли такава и безпроблемна ли е, шумна ли е? Вече се поръчах такива на хъниуел тера 4 , но мисля да пробвам и една електронна.
Трифон П.Трифонов
- майстор
pojarnikara написа:Понеже не мога да си редактирам предното мнение, искам да питам, електронната термоглава в Лидл заслужава ли, някой ползва ли такава и безпроблемна ли е, шумна ли е? Вече се поръчах такива на хъниуел тера 4 , но мисля да пробвам и една електронна.Заслужава.
Защо не можеш да редактираш? Аз винаги успявам. Даже, ако никой не е писал след мен, системата не хваща, че съм редактирал.
pojarnikara
- специалист
Virtex
- майстор
Трифон П.Трифонов написа:Защо не можеш да редактираш? Аз винаги успявам. Даже, ако никой не е писал след мен, системата не хваща, че съм редактирал.Има време, в което човек може да редактира поста си. След като мине някакво време тази опция не е налична. Поне така съм виждал, след последните промени нещо може да е обновено като функционалност.
Трифон П.Трифонов
- майстор
Rumen89 написа:И аз да се включа мойте термоглави глави са Honeywell интересното е че не затварят напълно и винаги радиатора е топъл в горната част. Дали ако си взема електронна термоглави глава радиатора ще е изтинал когато е достигната температурата в помещението?Не е затворила напълно защото не се е стоплило напълно.
Дори да си вземеш термоглава от НАСА, радиатора ще е изстинал когато е достигната температурата в помещението и то трайно.
Има и изключения от това твърдение, но от харча си не можеш избяга.
Rumen89
- специалист
Термоглавита е на позиция 3 температурата в помещението е 23 градуса термоглавита не е затворил. В другата стая е на 2 температурата е 21 градуса радиатора е топъл само в горната част. Навежда ме мисълта, че радиаторите не са ми проразмерени или просто така си работят термоглавите всички видове и електронни и механични.
milenskior
- специалист
Така си работят главите. Колкото повече пфиближават температурата, толкова повече затварят и намаляват потока през радиатора, докато не достигнат равновесно състояние. Топлината отделена от радиатира да покрива топлпзагубите в стаята за да се поддържа зададената температура. Затова и радиатора е топъл само от горе.
Ако напече слънце през прозореца може да изстине целия радиатор.
Електронните глави затварят на проценти. Примерно 30,60 и т. н., докато обикновенните плавно.
Ако напече слънце през прозореца може да изстине целия радиатор.
Електронните глави затварят на проценти. Примерно 30,60 и т. н., докато обикновенните плавно.
gnt69
- майстор
Rumen89 написа: Навежда ме мисълта, че радиаторите не са ми проразмерени или просто така си работят термоглавите всички видове и електронни и механични.Или тия кранове не са за тия глави.
Аз имам прости механични RBM с течен сензор от 10 години и си работят много точно.
Тема "Термоглави, електронни регулируеми термоглави или стаен термостат." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература