Най - вълнуващия въпрос зимно време.
subzero - специалист
явно неможах да се оправя с търсачката защото неможах да намеря нищо по въпроса и затова предварително се извинявам ако е писано по тая тема!въпрсоса ми е следния: мисля да си правя локално парно на етажа и ми се иска понеже ще правя сух под с гиспфазер дали е удачно да пусна тръбите на парното под пода?под гипсфазера ще има перлит и нз дали ще има някакъв проблем от топлината? а и дали има опасност да се получи някакъв теч от някое разклонение и после да си бия главата като разбутам целия под да го оправя!моля дайте мнения по тази тема?парното мисля да ми бъде с печка тип камина с водна риза ако има някакво значение де :-D
Bobivan - специалист
НЯма проблеми!!Трябва да сложиш някъде вкопана в стената разклонителна кутия с колектори!!!Полагаш по пода,в гофре ,по 2 бели тръби(ф16х2) до всяка "точка"Така по пода няма да има разклонения..
От камината до колекторите-с мед/поцинковано...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
...дали има опасност да се получи някакъв теч от някое разклонение...
subzero - специалист
някои би ли ми обяснил малко по като за на4инаещ :) как да си направя тази раз кутия и какво ще рече това гофре ? ще съм ви мн благодарен
Bobivan - специалист
Изображение
Последна промяна от Bobivan на ср окт 22, 2008 10:45 am, променено общо 2 пъти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
E, това е обяснение!
subzero - специалист
инт ме дали мога да направя тази раз кутия на стената зад печката и да я скрия с гипско картон, в смисъл след като я направя ще ми се налага ли да пипам нещо по нея например да обезвъздошавам или др.? това с което си обвил тръбите задължително ли е и как се казва :? и др последен поне за сега въпрос :) като пусна така по отделно за всеки радиатор маркучи от каде пускам и за разшерителния съд ? благодаря мн за отговарянето на явно банални за вас въпроси :)
montoya - майстор
subzero написа:
инт ме дали мога да направя тази раз кутия на стената зад печката и да я скрия с гипско картон, в смисъл след като я направя ще ми се налага ли да пипам нещо по нея например да обезвъздошавам или др.? това с което си обвил тръбите задължително ли е и как се казва :? и др последен поне за сега въпрос :) като пусна така по отделно за всеки радиатор маркучи от каде пускам и за разшерителния съд ? благодаря мн за отговарянето на явно банални за вас въпроси :)
Можеш да я направиш зад печката, но я направи с капак да имаш достъп щото я прокапе отнякъде, я обезвъздушителите /тези от снимката са автоматични/ нещо се батисат и достъп си трябва. Това червеното и синьото е споменатото по нагоре"гофре" и е хубаво да го има та да освободи тръбите от напрежения поради температурните разлики като ги замажеш отгоре. Разширителния съд монтираш където ти е удобно, ако е отворен на най високото място и някъде на тръбата за топлата вода го разклоняваш. По принцип е най добре директно от камината за да е по лесно и нейното обезвъздушаване.
Ако е затворен на входящата към печката тръба, чоже и до самата печка. Длъжен съм обаче да предупредя, че не се препоръчва монтиране на разширителен съд под налягане на такива печки - камини.
Master_Kenobi - V.I.P.
Bobivan, намали тая снимка бре, човек! Баси изнервящото е така...

subzero, като те гледам какво и как питаш, си мисля, че не си си написал домашното и чакаш да потекат благинки от тая тема.
Няма да стане така! А домашното ти е: първо темите из форума, после чичко Гугъл, после доста магазини за да видиш за кво става дума на практика и примерно... колко нови инструмента ще ти трябват и др. подобни. И накрая откриваш нова тема. Ти си почнал от края.
Не знам до къде ще я докараш, но ти желая успех! :)

Тема "моля помогнете" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: