• 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 518
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:-D Пак тъй ,ма те колежките е и завидят.
bmahob - майстор
Да ама представи си, бутам си целият етаж, ръководиш сам всичките ремонти/+хамалщината за да спестиш някой лев/ мислиш сам ел., ВиК,мебелировка, настилки, визия , отопление и накрая не можеш всичко да провериш до последната запетайка :-D и накрая завършваш ремонта, видимо всичко свети :drinkers: палиш ............... и почва разочарованието студ+голям разход :? и се почва дай да четем ....... :-D :-D :-D :mrgreen: ама както казва един познат "Важното е да сме живи издрави" :lol:
n.ganev - майстор
Не се сещам кой колега беше написал в Ника си " Три дена глупави експерименти спестяват половин час четене " :lol: :lol: :lol: Да ме поправи ако съм сбъркал, но това по спомен
burd - специалист
Тази каминка изглежда добре и като гледам сте доволни.
Как изчислявате мощност за квадрат ? Във вилата след хиляди мисления реших да сложа такава, но дали ще стигне ?
Хол и кухня, южни, 2те спални и те. Два етажа и към 130квадрата. Има и две бани с по 80л бойлер , даже долната ще е 120 с две серпентини за солар. Буфер май няма да трябва. Изолация няма. Ще се ползва за уикенда и седмичния програматор ме радва като идея. Топлото предстои тепърва. Ако го смятам 150в на кв ми трябват 22кв, при 60в на кубик- 28, а това е 16 и пишещите в темата с по 100-120кв жилища са доволни. Гони се 22гр +

Поздрави
Tzinata - специалист
burd написа:
Поздрави
Според мен няма да стане за ВИЛА.Там цяла седмица няма да се отоплява.За да сгрее при минус 10 вън ще трябва да работи на макс поне 10-15часа и без изолация е малко рисковано.Иначе при +10 сигурно ще стане работата.
Най добре виж за котел с горелка RB20.Може и чугунен,който да е 30KW и като отидеш палиш на дърва или въглища.После горелката ще поддържа без проблем.Говоря за екстремните температури под 0°януари-февруари.През другото време нямаш проблем.
Не съм майстор говоря от опит.
burd - специалист
Замисляйки се, стълбите са към 20кв и отпадат като отопление. На -10 няма кой да ходи там.
Другия ми вариант е камина на дърва, най- голямата, но не е автоматизирано и освен, че не мога в петък да я запаля по телефона няма и реглаж, а всичко е на юг. И да отида да я набумкам и да прегрея- отделно хамалогията.

Иначе как е по- редно да се изчилява- стая по стая и после 150в на кв/м или 80в на кубик ?

п.п. 30кв котел при стандартни 4 радиатора няма да смогнат. Късно е за подово- има добра замазка...
LazarGanev - "Велик майстор"
Как няма да стане 16кВт камина за 120м2, ще пасне разбира се! За 2 часа ще стопли. Кви са тез 15 часа или 30кВт котли за 4 радиатора? :cool:
filmatoplo - майстор
Инцидентно вила бавно се топли ,ако сте млади - алкохол ,любов и завивки ще компенсират . :wink:
andy_forresite - майстор
4 радиатора? Какво значи стандартни :?
Да кажем че ще са по 4200 вата - 600/2000 мм. Не знам дали попадат в дефиницията стандартни. Това прави 16800 вата радиатори. Камината ще ги подпържва безгрижно. Само трябва да запалиш достатъчно рано преди да отидете на вилата, но не прекалено рано за да не изгорят пелетите и кел файда. Грейко бижу освен че не е слаба хич за целта, има и голям 45-килограм бункер.
Ако е студено ще я запалиш от рано. За 2 часа да не стопли, но 8-10 часа преди да отидете... Е, ако е някакво лигаво 7-10 гр навън и няколко часа са достатъчни. Носете си и винце.
  • 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 518

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: