Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
nautilus33 - майстор
И аз да питам нещо- един влагоабсорбатор на делонги, модела е DES14. Ключен на най-силната степен, вентилатора върти, но след час и половина, все още няма събрана вода. по-дълго не успях да го тествам. На какво може да се дължи?
plamen6703 - майстор
Трябва да има и какво да събира :wink:
nautilus33 - майстор
Първоначално и аз това си помислих, но като четох упътванията и други мнения в нета, пишат, че ако е достигната желаната влажност на въздуха, уреда спира. Което ме кара да си мисля, че нивото на влагата е по-високо от настореното, но поради някаква причина или не събира, или има някакъв вътрешен резервоар преди външния, в който водата се събира от начало.
plamen6703 - майстор
Зависи и на какво място е поставен в помещението и каква е температурата в помещението...
nautilus33 - майстор
И така- температурата е около 18 градуса, влагоабсорбатора беше настроен на максимална мощност(марка/модел Delonghi DES14), настройката е DRY- според производителя на тази настройка, уреда работи с максимална мощност без значение от влажността в помещението. След 3 часа нямаше и капка вода в резервоара. Също така, на настройката преди DRY, т.е. MAX, го дават, че трябва да обезвлажнява до 40% влажност. Т.е. щом при DRY нямаше и капка вода, значи ли, че влажността в помещението е била под 40%? Възможно ли е това? Нямам влагомер.
Заслужах се да чуя дали компресора включва, и се чува един шум, но много слаб, едва доловим. Та, не знам дали компресора не е заминал, или въздуха наистина е много сух. Изпробван е на две различни места(два различни града), и при двата пъти няма капка вода в резервоара след повече от 2 часа.
nautilus33 - майстор
И така- температурата е около 18 градуса, влагоабсорбатора беше настроен на максимална мощност(марка/модел Delonghi DES14), настройката е DRY- според производителя на тази настройка, уреда работи с максимална мощност без значение от влажността в помещението. След 3 часа нямаше и капка вода в резервоара. Също така, на настройката преди DRY, т.е. MAX, го дават, че трябва да обезвлажнява до 40% влажност. Т.е. щом при DRY нямаше и капка вода, значи ли, че влажността в помещението е била под 40%? Възможно ли е това? Нямам влагомер.
Заслужах се да чуя дали компресора включва, и се чува един шум, но много слаб, едва доловим. Та, не знам дали компресора не е заминал, или въздуха наистина е много сух. Изпробван е на две различни места(два различни града), и при двата пъти няма капка вода в резервоара след повече от 2 часа.
Chefo77 - майстор
Намери отнякъде разходомер и включи машинката през него. Наблюдавай дали 2-3 минути след включване ще повиши консумацията. В началото работи само вентилатора и след това се включва компресора - това ще ти даде насока дали изобщо се включва. Възможно е да не работи или да изключва малко след включването, ако няма достатъчно фреон например.
И не очаквай чудеса от тези машинки при 18 градуса, те работят нормално над 22-23 градуса.
pit55 - напреднал
Аз имам няколко абсорбатора на Ebac, при всички компресора включва на около 5 секунди след включване в мрежата. Компресорите са мощни към 300Вт и ако държа абсорбатора във въздуха мога да усетя пусковия импус - копресора е вертикално разположен и реакцията на ротора се усеща в ръката която го държи във въздуха. Незнам колко мощен е твоят, но мисля че ще можеш да усетиш кога включва ако опиташ. И още нещо - кондензатора се покрива с влага до минута след пускането, температурата му пада до 10-13 градуса. От пред където излиза въздуха, същия трябва да е леко затоплен в сравнение с температурата в стаята.
nautilus33 - майстор
Разходомер трудно ще намеря от някой, но слагах ръка пред отворите, от където излиза изсушеният въздух. И определено се усеща с по-ниска температура от околната. Това означава ли, че 100% компресорът не включва.
pit55 - напреднал
Да, за мен компресора на твоя абсорбатор не работи. Изходящия въздух трябва да е леко загрят от работата на компресора.

Тема "Влагоабсорбатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: