nikolov333 написа:Основния проблем на твоя ЖЗ заземителен проводник, освен че не е заземителен, е и че "спира тока на съседите".. Та първо огледайте тяхното табло.. Ако действително твоя ЖЗ е свързан директно и идва от тях, виж дали имат заземяване в таблото им и се вържи към него, ако ли не ще търсиш кучето другаде..Приятелю, вече няколко пъти писах, че проблемът със съседите е решен. ВРЕМЕННО е решен. А техният проблем не може да се реши, преди аз да осигуря "земно". Повече не го мислете техния проблем!
Да поясня (макар че техният /на съседите/ проблем е по-сложен): И СЪСЕДСКОТО АПАРТАМЕНТНО ЕЛТАБЛО Е ПРАВЕНО ОТ НЕДОСТАТЪЧНОПРЕКВАЛИФИЦИРАЛИ СЕ ВОДОПРОВОДЧИЦИ. И в съседското аптабло няма земно. И в съседското аптабло кабелите са оплетени яко. По скоро са оплетени N и PE-кабелите на различните кръгове. ПЪЛНО МАЗАЛО!
И проблемът на съседите е по-сложен, щото те не осъзнават каква трепач-инсталация имат. Казах им да си викат техник.
А заради моето окъсяване на L с PE, тяхната ДТЗ сработва, понеже кабелите ИМ са оплетени яко - толкова много, че общия ни ПЕ-кабел получава НУЛА след тяхната ДТЗ. Не директно получава НУЛА, а през НУЛАТА на някой от кръговете им. Сложно е за проследяване от мен. А и нямам време. Казах им да си извикат техник. А проблема временно съм го разрешил, като съм разкачил техния ПЕ-кабел от техните кръгове. Временно. Като ги предупредих, че НЯМАТ ЗЕМНО. И ЧЕ НИКОГА НЕ СА ИМАЛИ. И че е рисковано да ползват бойлер. Не само бойлер, де.
Стига съм се занимавал със съседите.
Приятелю, повече бихте ми помогнали, ако на конкретно зададените въпроси ми отговаряте конкретно. Не сте задължени да ми отговаряте разбира се, но аз ви моля. Пак казвам - знам че нищо не ми дължите. Дължа аз - на вас.