• 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 518
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Tzinata - специалист
Хора вие не сте ходили на студена вила явно.Не говорим за панелка,говорим за ВИЛА в която е 5-6 градуса и трябва да стане 23-25°.
Залагам си горелката че с тва бижу е мисията невъзможна.
Tzinata написа:
Хора вие не сте ходили на студена вила явно.Не говорим за панелка,говорим за ВИЛА в която е 5-6 градуса и трябва да стане 23-25°.
Аааа, ходил съм бе. Шибам дърва в печката цял ден, докато подготвяме туй онуй, сядаме на масата, на гърба пече, отпред ракията грее.
След полунощ уж топло, ма юрганя студен, а от стената вее хлад.
Бижуту ши сгрее ако се палне 24 часа по рано.
Не бих си причинил харча. Много се изнежихме. Друго си е на дръвца, пушек, малко гимнастика с брадвата...
Tzinata - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
Tzinata написа:
Аааа, ходил съм бе. Шибам дърва в печката цял ден, докато подготвяме туй онуй, сядаме на масата, на гърба пече, отпред ракията грее.
След полунощ уж топло, ма юрганя студен, а от стената вее хлад.
Бижуту ши сгрее ако се палне 24 часа по рано.
Не бих си причинил харча. Много се изнежихме. Друго си е на дръвца, пушек, малко гимнастика с брадвата...
Имам си и аз едно "Прити" 28+5KW за 185 квадрата РЗП и си е баш тъй как си го написал.Буковиците кат запращят и кат сипа по едно червено вино е тва е кеф на вила.
burner - специалист
Абе то ако е +5-6 градуса, всякак става. Ама ако е минус 5-6 градуса, инсталацията ще гръмне. Мисли ли си някой за това? Само печки на дърва за вилата, без водни ризи и т.н. И какво като не е яка жега? Юрганът бил хладен, на гърбът му било студено...Нали в това е кефа - да се приближиш максимално до природосъобразния начин на живот. Дядовците ни все на централно отопление са били. Е, интернет са имали, разбира се, къде без него...И барбекю на газ също, че да не палят огън.
burner написа:
Абе то ако е +5-6 градуса, всякак става. Ама ако е минус 5-6 градуса, инсталацията ще гръмне. Мисли ли си някой за това? Само печки на дърва за вилата, без водни ризи и т.н. И какво като не е яка жега? Юрганът бил хладен, на гърбът му било студено...Нали в това е кефа - да се приближиш максимално до природосъобразния начин на живот. Дядовците ни все на централно отопление са били. Е, интернет са имали, разбира се, къде без него...И барбекю на газ също, че да не палят огън.
Горелков, ас ко рекох бе? То верно 19си часъ мина, ама....ай наздрави!
burd - специалист
Камината добре.
По стечение на обстоятелствата, предимно заради отдалечеността на имота се налага да си направя парното сам, поне от към полагане на тръби... После вече ще закарам и ще си платя на някой да ги навърже нещата. Минимум монтажника на камината- още не знам кое и как ще дойде.
Гледам от 4 дни как се полагат тръби. Понеже не желая да се виждат не трябва да имам скрити връзки, с цел да нямам проблеми по- натам.
От там натам почва сложното. Автоматичните обезвъздушители по радиаторите са ясни. Радиаторите ще бъдат колкото се събере под прозореца. Ще гледам и мощността им, но това е в процес.
Пристига ми дограмата след 10 дни и трябва да почна, ако искам до есента да съм купил и камината.
Така, въпроса ми е следния- поради малката баня бойлера ще е 150л в мазето.
Имам и по 3 радиатора на етаж .
Как го мисля- ако може някой да помогне ще почерпя :)
Така, от камината, която си е оборудвана излиза тръба 1 цол. От там ми трябват колектори.
Тъй като искам оптимална работа, от там ми трябва колектор. Да речем 3ка . По една за етажа и една в мазето. Ще падне къртене. От бойлера до горната баня са 4 метра. Ако не намеря къде да скрия на горния етаж още един бойлер ще е така. 1мин и има вода, а и надали ще се ползват двете бани едновременно.
Та, от тройката едната тръба долу, една към горния етаж. Третата остава долу и свършва в нова 3ка. По един за всеки радиатор.
Ще ползвам алуминиева вложка тръба от тези на руло, Ф20. На втория етаж нова 3ка.
От тук вече и въпроса- да ползвам ли колектори с кранчета или не е необходимо ? Има и такива с дебитомери, ползват се за подово. Там мога да регулирам и деля дебита... На прав път ли съм ?
В смисъл входящия колектор с дебитомер, обратния с кранче. Ще дам 100лв повече, но ще подлежи на реглаж .

Моля да не ми се смеете. Ще съм благодарен, ако ми помогнете.

п.п. Не е проблем и да си платя за четежа.
filmatoplo написа:
По кюмбе във стая.
Пернатия, Филма ти го написа, а ти са филмираш с разни щуротии.
Освен ако не е нещо специално, за което не знае жена ти.
Нали беше вила за уйкенда?!!
burd - специалист
E да,
Но сме я купили необзаведена. А и по кюмбе в стая са ми 4х250 = 1000лв.
И 4 печки, палене и дрън дрън...
Все пак не сме във възрожденския период, СССР се разпадна и трябва да е по- съвременно.
А и сега имам възможност да го направя.
n.ganev - майстор
Ми тогава направи нещата както трябва и изпълни инсталацията с ППР с фибър, не ти трябват колектори - сложи секретни кранове на радиаторите и ще си правиш баланса
  • 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 518

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: