• 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 64
Ел. инструментите. Консумативи.
Svetoslavoff1 - майстор
И аз в кръга на шегата :) Копринени буби ли ще гледаш, та затова и черниците?
Ако ще ги чистиш тотално и не ти се занимава, по-добре викни някой с моторен трион да ги транжира много по-бързо от теб. Ако са вкусни и едри, аз бих оставил по една бяла и черна.
Но както писа ivanov по-горе, всеки сам трябва да си определи целите.
vlax - майстор
nikolov333 написа:
В кръга на шегата, но и сериозно да питам, за 4дка двор, какъв трион да си взема :-D , че и аз влизам във филма със селските къщи.. Къщата ще е само за лятото за сега, така че дърва за зимата няма да режа, но има доста черници из двора та ще ми трябва такъв ваданлък задължително..
Моторен
nikolov333 - майстор
А конкретен модел в средния клас за инцидентно ползване, но достатъчно стабилен..?
Имам един къс електрически с дълго рамо от Лидъл за тънки клони. В интерес на истината чисто нов..не съм го ползвал още.. Някой има ли такъв да каже дали става за тънки клони и колко дебели мога да режа с него.
Djack - специалист
nikolov333 написа:
А конкретен модел в средния клас за инцидентно ползване, но достатъчно стабилен..?
Имам един къс електрически с дълго рамо от Лидъл за тънки клони. В интерес на истината чисто нов..не съм го ползвал още.. Някой има ли такъв да каже дали става за тънки клони и колко дебели мога да режа с него.
Ako говориш за това, втора година си режа дървата с него! Колкото е шината, толкова е диаметъра на "клоните"!

Изображение
nikolov333 - майстор
А не..моя е с дълго рамо, и къса и по-тясна шина..баш за клони си е.
EDI - майстор
Николов, имам го, спокойно режа 20 см клони.Обаче, ако ще режеш долу, вземи си една нормална електричка и си готов.И Лидълеца реже долу, но не е удобно поради дългото рамо.Аз за долу си режа с един БОШ 30 см шина, всичко реже.
Djack - специалист
На Лидълския верижен трион, някой сменял ли му е шината и веригата с по-къси? Иска ми се да му ги сменя на моя!
iivanov - майстор
Черницата е гадно дърво . Ел трионът трябва да е от висок клас . Иначе една 45 кубика бензинка е перфектна за инцидентен домашен зор .
vlax - майстор
iivanov написа:
Черницата е гадно дърво .
+1.
Даже е защитен вид,иска се разрешение. :-D
EDI - майстор
Това лято разкостих с Лидълския една 8 метрова черница в съседния двор, щото няма комшии и прилича на джунгла.Черницата е сербез на шлайфане, но се реже идеално и без зор с остра верига.Сега имам половин кубик идеален материал за проектчета. :lol: Има разкошна шарка.
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 64

Тема "електрически верижен трион" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: