• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naso1979 - напреднал
имам нужда от настройка на горелката. не вдига повече от 43-44 градуса. помогнете на лично с цени и оферти
Здравей Насо,
напиши какви ти са настройките
-мощност вентилатор Р1,Р2,Р3
-време работа ,време почивка на шнека(подаването на пелетите),Р7 Р8,Р9 Р10,Р11 Р12
-зададена макс температура на котела Р16

също така какви пелети изполваш..
Имам Biotech Light 35 до колкото видях вътре контролера е производство на Натурела който в случая NPBC-V3-TK въпроса ми е следния няма опция
P0 (Suspend) Режим за поддържане на огъня
Max Time @
Suspend
Максимална продължителност на режима за поддържане
на огъня
докато при Натурела тази опция е има на практика контролера е 1 към 1 разликата е само софтуерна някой правил ли е опит да флашне Biotech Light 35
със натурелски софтуер в който се появяват всички опции модулация и Режим за поддържане на огъня още доста глезорийки ще съм благодарен ако някой сподели дали е правил тази операция Изображение
corropt - напреднал
пон дек 17, 2018 4:53 pmlamer4e написа:
Имам Biotech Light 35 до колкото видях вътре контролера е производство на Натурела който в случая NPBC-V3-TK въпроса ми е следния няма опция
P0 (Suspend) Режим за поддържане на огъня
Max Time @
Suspend
Максимална продължителност на режима за поддържане
на огъня
докато при Натурела тази опция е има на практика контролера е 1 към 1 разликата е само софтуерна някой правил ли е опит да флашне Biotech Light 35
със натурелски софтуер в който се появяват всички опции модулация и Режим за поддържане на огъня още доста глезорийки ще съм благодарен ако някой сподели дали е правил тази операция
Здравей,
Преди 3-4 години бях пуснал запитване до тях дали могат да ми предоставят софтуера и инструкция за целта. Бях ги питал по повод възможността за използаване на мониторинг на системата през оставеният от тях ком-порт на контролера. Доста любезно ми отговориха, че няма проблем, на моя отговорност, но ще ми съдействат с помощ. Нищо не направих тогава.
Свържи се с тях питай и кажи какво е положението към момента.
Горелката ми е Biotech 35 - 35kw Управлението е Натурела. Котела Виадрус 22. За първа година се сблъсквам с пелетна горелка, системата не съм я изграждал аз, а и знанията ми не са големи в отоплителните инсталации. Проблема е, че горелката се загася по-често, отколкото ми се иска и докато запали пада температурата, а при задействане на термостата продължава да се увеличава и така амплитудата в стаята отива при зададени 22.5 градуса от 21.8 до 23.2... Модулацията не върши работа, горелката си гасне. Поддържането или нулевата степен е изключена от майстора, настройвал горелката. Степените са съответно 4/20 5/20 и 6/20 секунди на шнека и цикъл. Модулацията е съответно 0-5 за 1 степен, 5-10 за втора степен и над 10 градуса разлика съснзададената темп на котела за 3 степен... Но така и не се налага да увеличава мощността си и се загася. Изключва по стаен термостат като минава през 3,2,1 и гасне. Не мога да гледам пламъка, за да се ориентирам,колко би било твърде малко. Някой знае ли емпирична формула груба за грамажа на пелети за определено време и развивана мощност и кое е минималното, клето може да се подаде на тази горелка в грамаж и сила навентилатор, за да има стабилен пламък, но да е на минималната възможна мощност, защото според мен и 10кв са твърде много. Къща на 2 етажа, външна изолация и pvc дограма...около 120 квадрата. Разхода е около 40кг на 24ч.
Това, което забелязах сега е, че препоръчителнлто време първонзапалванв за работа на шнела е 40сек,моята е на 90 настроена и пали от 2 сипване и второ от прлизводителя дават формула грамажа пелети от шнека за 10 минути Х 0.025 = KWh. Ако шнека за 10 мин. Дава 800 грама пелети х 0.025 = 20KWh. Уловката е, че те дават примера на 3 степен като се извади фотодатчика и ае осветява да държи стой ост над 100 и се извади маркуча на шнека, но според мен може да се изчисли по друг начин. Ако шнека работи 5 сек. И почива 15 сек целия цикъл е 20сек. За 1 минута се повтаря 3 пъти значи за 1 мин има 15сек в който шнела работи. За 10мин това са 150 сек. Пускате шнека в контакта за 150 сек. И мерите количеството в грамове, умножавате с 0.025 и разбирате мощността на заданието 5сек работи 15 почива за Biotech 35, за light не знам със сигурност, но предполагам, че е същото. Някой ако може да ае намеси по-компетентен на прав оът ли съм.
LazarGanev - "Велик майстор"
Искаш да видиш горелката да модулира, но вероятно нямаш термоглави и всичките радиатори работят поостоянно, а явно тяхната сумарна мощност е над 13кВт, та затова горелката работи само на трета мощност. Затвори няколко радиатора и пробвай да видиш, че ще работи и на по-ниска мощност. За съжаление обаче не мога да ти обещая по-малък разход, ако горелката модулира - едно и също е дали на ден ще работи сумарно 10 часа на Р3 или 20 часа на половин мощност. Но поне няма да се загася толкова често. Затвори радиаторите в коридорите, в някои спални, отвори всички врати и пробвай. Просто явно радиаторите ти са преоразмерени, бързо стоплят стаите и изключва котела по стаен термостат. Ако радиаторите са сметнати точно, ще топлят по-слабо и горелката ще работи постоянно. юсамо чезо подавания 6-5-4 не ми харесват, пробвай с 6-4-2 за съответните мощности
Аз ги направих на 5, 4, 2.7. И моята идея е такава - да намаля мощността на степвните, за да компенсира радиаторите... При тези грамажи на шнека, при 2.7 ми излиза минимума на горелката на 10кв. Не знам ако я сваля още как ще гори, не виждам пламъка. Иначе вратите са отворени навсякъде, термостата е в най-студената стая, а радиаторите имат термоглави. Да затворя в стаята с термостата или някъде по системата термоглава. Трябва да сметна при 60 градуса каква е мощността на радиаторите общата. Благодаря за помощта. Запитах производителя какъв грамаж пелети трябват за първо палене, понеже при 90 сек и при 45 сек все си пали от 2 път, оставих го на 45,не виждам смисъл да вкарва 2 пъти плвече пелети щом пали и на 45 сек. Може да се регулира и температурната разлика на зададената темп на водата в котела при модулация до някакви граници, освен там да се пусне 1ва докрай май бяха 10 градуса и втора донрай на 20 градуса и вс над 20 да се поема от 3та степен, ще загрява по-бавно водата, но стигне ли я може и да има полза в обратна посока като тръгне да сваля
Радиаторите с лирата са 8.3KW гд при входяща вода 60 градуса и 23 стайна темп. , бойлера не знам каква консумация има, но подозирам, че най-много да иде на 10 KW, което е минималната мощност на горелката. Площта е 90 квадрата. Има ли вариант тъй като ме виждам пламъка да се ориентирам по показанията на фотосензора и какви трябва да са стойностите. Сега на 3 степен при шнек 6сек почивка 15 сек. Вентилатор 35/100 показва стойности 180-186
LazarGanev - "Велик майстор"
Бойлерът не го смятай за консуматор, освен ако нямаш постоянно отворен кран. Няма как по осветеността да съдиш за мощността. По-скоро засичай подаването при 3-та мощност за 6 минути и умножавай по 10.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Пелетна горелка Biotech Light" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: