Сигурните кабели са някъде там....Ти му казваш, че трябва да хваща чука, той си мисли, че се гъбаркаш с него. 

gogo7777 написа:Сигурните кабели са някъде там....Ти му казваш, че трябва да хваща чука, той си мисли, че се гъбаркаш с него.И не само он. От ми отлете поемата в боклуко
nikolov333 написа:Проблема е, че се търси естетическо решение на технически проблем..И таков не е проблема. Много технически проблеми са решени и естетически. Тука се тражи лесно - тарикатското решение на заплетеното уравнение, свързано със заземление. А строителното дело неуместно, да го разгадаеш никак не е лесно. Че проекти те не са спазили, а и още неизвестни в уравнението добавили, докато са икономии творили и накрая каша на проводници са надробили, замното във дън земя са скрили![]()
![]()
kozl написа: ...Ако приема, че по ЖЗ проводници е свързана нулата от ГРТ за някои апартаменти, то според инфо от автора от ГРТ не излизат ЖЗ, което пък означава, че проводниците са снаждани нейде....Що се правиш на приятно разсеян ? Не ми казвай , че досега не си опъвал проводници по поляната и не си участвал в изработката и подготовката на вертикални щрангове !!! Според първоначалните планове докъде е изчислено да стигат щранговете от черни и сини проводници ? До всеки апартамент или до етажно табло( КОЕТО СЕГА ГО НЯМА !!!) ? И къде ли са сега връзките между сините и ЖЗ проводници използвани за "нула" !!!
tzetz009 написа:Лепиш ми етикети, които на теб тип по прилегат. По първоночалния план са кабели СВТ 2х16мм2, а в последващия отонво СВТ, но 3х10мм2. Строителите са избрали ПВ А2 по понятни причини. Мога да предположа, че в хода на изтеглянето проводниците са им привършили и са бали мамата на цветовата индикация, като са довършили фаза и нула със ЖЗ проводник за сметка на земното. После симулативно са пуснали по некое парче ЖЗ проводник към ап.табло. Вероятно са се опитали да предадат имотите без оборудване в ап.табло и без ключове и контакти, но некой собственик се е оплакал и са пратили от общаците да замажат положението като закачат по кутиите, некое ДТЗ, малко АП та и да ги омотат с жици.![]()
![]()
kozl написа: ...Ако приема, че по ЖЗ проводници е свързана нулата от ГРТ за някои апартаменти, то според инфо от автора от ГРТ не излизат ЖЗ, което пък означава, че проводниците са снаждани нейде....Що се правиш на приятно разсеян ? Не ми казвай , че досега не си опъвал проводници по поляната и не си участвал в изработката и подготовката на вертикални щрангове !!! Според първоначалните планове докъде е изчислено да стигат щранговете от черни и сини проводници ? До всеки апартамент или до етажно табло( КОЕТО СЕГА ГО НЯМА !!!) ? И къде ли са сега връзките между сините и ЖЗ проводници използвани за "нула" !!!
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: