Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
rulom - модератор
velev-klima написа:
Би трябвало да затвори верига или да отвори верига но му трябва и захранване.
И според мен би трябвало да направи нещо,ама само си духах в датчика, при това дим от цигарата директно, без да вдишам,тегля и духам....и нищо не отчете мултицета...Не знам, да не би моите датчици да са с изтекъл срок...... :lol:
denuchi - специалист
и аз пробвах с такива но нищо не стана. продават се датчици точно за дим от цигари. на цена около 100 лв. с нагласяне на чувствителноста кога да сработва датчика. поставихме няколко такива в няколко заведения и дискотеки, работят си перфектно.
rulom - модератор
denuchi написа:
и аз пробвах с такива но нищо не стана. продават се датчици точно за дим от цигари. на цена около 100 лв. с нагласяне на чувствителноста кога да сработва датчика. поставихме няколко такива в няколко заведения и дискотеки, работят си перфектно.
Благодаря за отговора, точно такова ми трябва.
Някакво инфо къде се продават такива датчици....
denuchi - специалист
предлагат се от SIEMENS с един джимпер се избира чувствителноста. предлагат се и с контактна система.

серията. QPA20... , вече в зависимоста с екстри или без с дисплеи или не и такива ми ти дреболии.

The Q-Series Room Carbon Dioxide (CO2) and Air Quality Sensors are especially suited for applications where precise, stable carbon dioxide or air quality sensing is required.
rulom - модератор
Room air quality sensor CO2
QPA2000

€ 429,00

Room air quality sensor CO2+VOC
QPA2002

€ 474,00

Room air quality sensor CO2+VOC with display
QPA2002D

€ 522,00

Room air quality sensor CO2+temperature
QPA2060

€ 474,00

Room air quality sensor CO2+temperature with display
QPA2060D

€ 522,00

Room air quality sensor CO2+temperature+rel. air humidity
QPA2062

€ 564,00

Room air quality sensor CO2+temperature+rel. air humidity with display
QPA2062D

€ 612,00
Цената е прекрасна :-D Направо се отказах...
Благодаря за информацията, все пак имам вече някаква насока за търсене.
denuchi - специалист
тези цени от нета ли ги взе или от доставчика. в понедлник ще имам грижата и аз да проверя и да ти кажа точно от къде и как.
rulom - модератор
Ще съм много благодарен за този жест.
Цените са от Нет-а.
Ако наистина са до сто лв.направо ще взема един такъв датчик .
peshev-ko - специалист
Някой може ли да ми подскаже,при помещение 100 м3,ако взема "охлюв" от тези, които са в асансьорното на старите панелни блокове,дали ще върши работа?Едната тръба ще бъде дълга 12м ,а другата 4м .На дългата ще има 1 вент. решетка а на късата 2.
denuchi - специалист
точният модел за теб с захранваме 220 волта и с реле в изхода е модела. QPA84. неможах да разбера точно от къде са закупени поради липса на колегата. но ако срещнеш затруднение кажи.
peshev-ko - специалист
denuchi,това охлюв с мотор ли е,че днес по магазините ме гледаха като извънземен? :?

Тема "Вентилация в къщи. За и против. Идеи и дискусии." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: