Най - вълнуващия въпрос зимно време.
markoscbr - специалист
Aнди е много отзевчиво момче , не питай старило питай патило, не го казвам с ерония такива ми са впечетленията =D>
kmeta1982 - напреднал
alex_serviz написа:
Разход се сваля най-вече с добра изолация!
Адекватен отговор най-накрая. :prayer: Иначе бях почнал да се чувствам като в български форум, нали го знаете това:
"Американски форум : питаш нещо и ти отговарят. 
Руски форум : питаш нещо и теб те питат. 
Български форум : питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!"
А Анди наистина е :supz: Неведнъж ми е помагал и е много отзивчив. :partyman:
bedamusa - специалист
табличката за изчисление е много полезна само не успях да схвана от всичкото написано как гласите въздуха - гледате да гори огъня в цялата паница, следите температурата на изгорелите газове или нещо от сорта?
markoscbr - специалист
Tабличката е наистина интересна за да е направена значи има ефект, ей това е нещото което и аз търся колко процента вентилатор да наглася.Трябва газ анализатор за да се знае колко процента въздух да вкараш на всеки котел е индивидоално.Междо другото има ли таблица на какви димни газове колко процента вентелатор да се подаде благодаря #-o
Evgeniy - майстор
Преди 3-4 страници писах как аз го правя, макар, че за четвърти сезон ръчкане все още се изненадвам, ама то е по- скоро от пелети "разни":
viewtopic.php?f=10&t=44543&start=8130#p902649

Иначе и с ламбда сонда и с CO метър гледах, но при Грейко специално, настрои ли се да гори равномерно и правилно - да няма периодично отдръпване на огъня, а да се оформи като хубава устойчива подкова, без да се свива или разпуска, то показателите са доста прилични. Т.е уникалното и добро горене на горелката автоматично я вкарва в добри показатели. (Лично мнение). Е, на 3-та и частично на 2-ра... за първа - no coment.
Установих и още един момент, не знам дали съм прав, но при определени пелети - широколистни и дълги (40 мм) под определен % въдух е невъзможно да постигна добро и устойчиво горене и да се отдели мощността, която те потенциално я имат. Тогава завишавам въздуха и се радвам на вдигнатите димни газове.
markoscbr - специалист
Ми то е обяснявано много пъти в темата...
Когато дозата е по-малка за този конкретен въздух се получава следния цикъл: Понеже отворите за въздуха са в периферията на подковата (реторта) пелетите се натрупват от центъра навън докато почти затрупат отворите. Тогава камарката така се разгаря, че вдига температурата (Т ДГ). Ако подаването на пелети за този конкретен въздух не успява да задържи това горене, основната маса пелети около отворите изгаря и остават малко пелети в центъра на горелката, но за тях няма въздух, защото отворите са далеч и огънят намалява драстично, съответно и Т ДГ. Така новопостъпващите пелети заливат тлеещите до получаване на нова камарка за буен огън и това се повтаря. С увеличаване на дозата или намаляване на въздуха се постига устойчиво горене около отворите, без отдръпване на огъня назад в центъра на главата.

Евгени съгласен съм с написаното от теб,наистина сл.люспа прави шлака около периферията на подковата подпушва отворите за въздух и оганя се измества на зад, дължината му е около 45-50см поне на моята горелка, при зададени 65*държи 59*C няма оправия с тези пелети , някой може да се похвали че му е намерил цаката но това са малко хора. И все пак са добри като цена
Evgeniy - майстор
Не знам дали можеш да увеличиш малко подаването, така, че огънят да е около отворите и до там да стигат сравнително здрави пелети, които да почистват. Мисля, че в това се състои "самопочиствантето" - да не даваш на огъня да се изтегли зад отворите и да натрупа шлака върху тях.
andy_forresite - майстор
Шлака или пепел от изгорели пелети?

Това с отдръпването на пелетите от отворите за въздух го видях за първи път тези дни с най-качествените сл. пелети. Въздухът за изгарянето на 1,4 кг/час при мен е 1010-1040 об/мин. Само че един път това са 36%, друг път са 37, а може да стигнат до 42%. Редовно пелетите по краищата са изгорели и огънят се е вдлъбнал и винаги оборотите са били над 1080, до 1190 съм ги заварвал при оставени 1020-40. Не мога да влияя на това. На втора време за отдръпване нЕма. Идващите пелетчета са доста, горенето е добро и температурата се вдига лесно... което е и целта. Все пак на първа гори часове наред без драстичните промени в напрежението, 70° и малко пушек, 61-63 в казана. Добре е. Откакто застудя и не се стига до изчакване няма и нагар, само фина пепел. Даже вентилаторът си я отвява при гасене и палене, почти нищо не остава със сегашните пелети на фона на другите.
markoscbr - специалист
Евгени аз ще овелича секундите за постъпления на пелети но ще се вдигне температура на водата така ще се увеличи и разхода на2 степен съм с 49% вентилатор.Даже днес видях от зададените 65*- беше 60* мърка чопли сланчоглед. Анди мой приятел по краищата на горелката шлака има и изхвърлено доста изгоряло и рехаво #-o
Evgeniy - майстор
49 ми се струва множко за 2, но ти си го наблюдаваш. Алтернатива на увеличаване на пелетите е намаляване на вентилатора евентуално. То си е като при инжекциона на колата - количество гориво за количество въздух.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: