• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте, имам голям проблем с бойлера.При включване на бойлера меката връзка на топлата вода се нагрява много силно,сменил съм вече три за отрицателно време не мога да разбера какъв е проблема.Моля помагайте
:|
velsi - Почетен майстор
Нямаш нула и веригата се затваря през оплетката на меката връзка.
Justy - майстор
Или имаш потенциал на нулата / изместена нула /, или утечка в инсталацията.
как мога да разреша този проблем
romanpm - майстор
Ами горе ти казват , провери си нулата за разхлабени или нагорели връзки от таблото до бойлера и дали е занулен той , опасно е ! :)
Justy - майстор
Измери напрежението между нула и водопроводната инсталация / при разкачена мека връзка /. Измери и напрежение фаза-нула. Дай данните, пък ще видим какво е.
благодаря ви утре ще продължа че стана късно, ще ви кажа резултата :)
krasiorocknroll - специалист
Имах няколко такива случая тази година.Получава се потенциал между нулата и водопроводната мрежа по вина на EVN /лоша нула/Въпреки че бойлера е занулен маркучите се нагряват.Добре че тръбите тук са метални.Направих мост между бойлера и водопроводните тръби.Включих бойлера-всичко О.К. ,но след малко на вртата позвъни съседа и каза че маркучите на неговия бойлер се повредили :sad: EVN...
mitcd - специалист
Това значи че си много зле!Ако не се оправи хващай телефона
Ако имаш ключ за бойлера в коридора-направи го да прекъсва само фазата.В таблата за включване на бойлери се прекъсва нула и фаза и вече няколко пъти се получава същото като при теб-няма нула при бойлера и той затваря веригата през водопровода.
  • 1
  • 2

Тема "проблем с бойлер загрява меката връзка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: