Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
hidrazin - майстор
Kondor1 написа:
... като отидеш някой път в Техномаркет/Технополис за нещо, върви при каните и разгледай 5-6 модела ....
Убаво ама едва ли ще е скоро...
Това с лепенето и разни там силикони не е решение.
Просто си избери свестен чайник и гледай да не се изфърляш финансово.
Няма смисъл за един тъп чайник...
:partyman:
Kondor1 - специалист
Поех риска и взех набелязаната кана. Обаче последва неприятна изненада - здраво мирише на пластмаса или гума като стопли водата. 2-3 пъти топлих пълен обем и изливах и викам сигурно са начални особености, но не минава, а и като четох отзиви в Амазон имаше същите оплаквания. Какъв шанс има за връщане или замяна в Технополис? Ще започнат да ми се правят на ударени "нищо ѝ няма, нормално е".
plamen6703 - майстор
Не ти върви с каните, но обикновено така се случва с хора, които като купуват нещо се канят като грък на ср@не :cool:
За да не се правят на ударени в Технополис, трябва да уточниш на какво точно мирише, на пластмаса или на гума. За знаят дали по т.5 или по т.6 да ти приемат рекламацията :lol:
От Кауфланд вчера си купих електрическа кана за 10.99 лв.,нито съм чел отзивите в Амазон за нея, нито ме интересуват. :partyman:
Kondor1 - специалист
plamen6703 написа:
От Кауфланд вчера си купих електрическа кана за 10.99 лв.,нито съм чел отзивите в Амазон за нея, нито ме интересуват. :partyman:
Е, и аз като теб не ги четох и това ми е грешката. Прочетох ги точно за да видя само аз ли усещам миризма, оказа се че има доста оплаквания.
plamen6703 - майстор
Грешката ти е, че много се вглеждаш и много умуваш :-D
Минах през Кауфланд да си купя на две шишета "четири рози" и гледам, че пуснали ел.кани на цената на кафе с коняк, хвърлих една в количката и готово. :drinkers:
Kondor1 - специалист
Сегашната кана, която още работи е купена от Кауфланд като толкова му се радваш. Исках да я сменя с малко по-подходящ можел, а и по принцип казват да се сменят през няколко години (пластмаса и т.н.). Умуването е, защото: 1) задачата не е спешна; 2) няма достатъчно подходящ модел - или капака едвам се отваря и не може да пипнеш дъното, или няма мрежа, или няма прозрачна част за да виждаш колко вода има и т.н. Представи си, че темата е пусната преди 2 дни и проблема ти с "умуването" ми отпада. Сега въпросът е доколкото някой във форума може да има опит - как да подходя и изобщо има ли шанс да я сменят с друг модел явно. Ако е нещо друго лесна работа, но каната веднъж да е пълнена вече не може да мине за нова. А това с миризмата не е като счупен капак или неработещо копче да го приемат като явен проблем. Като купуваш нещо ти обясняват как ако стане нещо ще оправят нещата. Платил ли си го - ама как така ще го сменяме, нищо му няма.
gnt69 - майстор
plamen6703 написа:
Грешката ти е, че много се вглеждаш и много умуваш :-D
Минах през Кауфланд да си купя на две шишета "четири рози" и гледам, че пуснали ел.кани на цената на кафе с коняк, хвърлих една в количката и готово. :drinkers:
+1 И аз хванах от тия с коняка. Малко миришеше ама 4-5 цикъла на подгряване и се отмириса. Ама за 10 лева толкова.
Chefo77 - майстор
Аз пък не разбирам, защо ти е да пипаш дъното ... :?
Аз съм с Philips HD4681, такава брутална цедка има, че не е истина. Отгоре до долу, 3D, никакви процепи. Всеки месец като чистя кафемашината с препарат, сипвам от водата от чистенето в нея, за минутка разтваря всичко на дъното и е като нова. Даже не зная колко годишна е ...
Няма да ти я сменят на втория-третия ден. Изчакай седмица, виж как се държи, и иди в магазина. Ако откажат, пиши на представителя с описание на проблема.
hidrazin - майстор
Аз пък не разбирам, какво толкова го притеснява котления камък? И то от някоя случайна люспичка.
Ако види какво излиза от един бойлер като му сменяш реотана, вероятно ще спре и да се къпе... :-D
:partyman:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-NTQzedgBQQ[/youtube]
Kondor1 - специалист
За бойлера е важно да не пиеш. А и чешмите си имат цедки накрая, понякога хващат доста материал.

Тема "Уплътняване на ел. кана" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: