Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
asinka - специалист
pixie написа:
аз си купих нагревател за огледало,има различни размери от 50-200 лв.Оттогава нямам проблем с бръсненето и поливането на огледаото.Ако успея тази вечер ще пусна снимка.
:) Не, не е причината в тока, а това, че самото устройство струва повече от огледалото ми :oops:
Ако намерим вариант по-евтин от диапазона 42-103 лева...да.
Но някак си не ни се дават тези пари.
emil_v r - майстор
Но Аси , кажи сваляше ли се огледалото ,
можели зад него да се прекара кабел , и може ли зад него сега да се изкопае някакъв малък обем .
Явно че няма да къртиш още новата баня за кабел .
Иначе няма смисъл да дискутираме .
По принцип тия лампи (тръбичките ) вкл. последователно са вечни , и ще нагряват без да светят ,
не ми е добра идеята само от гл. точка че ще си първата която ще го експериментира .
Най си е добре да изгърбиш мъжа ти с още 100лв , и да купиш готово, понеже има и термоограничител .
Ще изохка...па ще плати и това.
Тъкмо нема да мисли за глупости . :liebhab:
asinka - специалист
А такааа...
Да ти кажа честно, идеята да го поизгърбя ми се струва добра, обаче другото-по-лесно е парите да даде, отколкото сам да го направи.
Така че това е по-голямо наказание, вярвай ми :)
Нека му е трудно, той обича трудните неща :lol:
Да, огледалото е закачено, може да се сваля.
Четейки предните отговори (for Видра-не отвори, а отговори :roll: )
мислеше, че ще свети, щом обещаваш, че няма-идеално :)
така че давай да експериментираме.
Ако стане, ще напишеш и една статия за всице благо :):)
asinka - специалист
Днес купих електрично одеяло на баба.
Жичките, които са вградени в него, са същите такива, които бих искала зад огледалото....хм :?

Емо, ти пропусна темата, а щеше да помагаш! :oops:
vidrata - специален-специалист
Мрянке казва се "електрическо" не електрично :lol: .
Ами напъхай одеалото в шкафа и си ОК.

Олееееееее тук въздуха е отровен(в София съм) взех да ръся простотии :?
emil_v r - майстор
vidrata написа:
Мрянке

Олееееееее тук въздуха е отровен(в София съм) взех да ръся простотии :?
Охоо , Видра , глей какво ще заръсиш , като опиташ и Софийската храна и зеленчуци :roll:

Ааааъ Аси , дай да помолим да се изкажат още хора
Елементал, Джъсти и др.
понеже не е така просто да се напр. нагревател за 10лв , който да е траен , безопасени да не спука огледалото .
Немах време да проверя тия лампи -жичните тръбички колко аджеба струват .
stanetzz - специалист
Ей тук http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 8&start=15 съм дал моя личен пример по темата. Вместваш се в рамките на 20-тина лева, и 12 волта - това беще главното изискване при мен.
asinka - специалист
stanetzz написа:
....
Моят нагревател за огледалото го направих от парче от нагревател за подово- беше ми останал, след като се отказах да слагам подово.
Та по системата проби/грешки - отрязах няколко метра от въпросния кабел, и го свързах към 12V. След което с няколко проби и скъсявания успях да докарам нагряването докъм 40-45°C - поносима на пипане температура.
Отрязах парче от стъклофибърна мрежа за армиране на топлоизолации, с размер, по-малък от големината на огледалото. Навих нагревателния проводник върху мрежата и го закрепих към нея така, че да не се развалят навивките. Общо взето се получи умалено копие на отоплителните рогозки с подово на DEVI.
За закрепването- отзад на огледалото залепих 4 парчета стъкло 5мм, а тях от своя страна- към стената. Така се образува 5мм междина, в която е поставен нагревателя.
Включвам го от един ключ заедно с вентилатора.

И така вече 4 години, безотказно.

Съпругът:А с чист кантал от реотан ще стане ли, вместо с кабел от подово?
И какъв траф сложи.
Колко мА е трафа, и колко ома съпротивление на навивката се получи.

И моята молба-можеш ли да снимаш огледалото.
И може ли да се включи не към вентилатор, а към осветлението на огледалото.
Благодаря ти предварително! :)
stanetzz - специалист
Тогава, когато го правих, беше по-скоро експеримент, който се оказа работещ. За кантал не знам дали ще стане, но с моите частични познания не бих си позволил да сложа проводник без изолация, па макар и под 12V- и аз също имам навик да си обливам огледалото със слушалката на душа, когато мия банята.
Трансформатор сложих първия, който ми попадна в ръцете- 105W за лунички.
За омове не мога да ти кажа- направих го така, както съм го описал- изцяло с проби, и даже не бях сигурен дали ще върши работа.Изобщо не помислих да премеря.
emil_v r - майстор
Абсолютно заставам зад този вариянт , пределно добро ,безопасно и ефтино.
Ще изкопаеш вдлабка зад огледалото за трафчето , по-добре каквото го е измислил Тесла отколкото импулсно.
Жалко че мойто го залепих със силикон (да го иба ) , и няма сваляне.
Бих си го направил и аз така .

Долу кирилицата .

Тема "Потно огледало-УЖАС!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: