• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bdz43r - специалист
krasiorocknroll написа:
Въпреки че бойлера е занулен маркучите се нагряват.
Точно защото е занулен се нагряват. Нулата е прекъсната и се затваря през зануляването и тръбите.
krasiorocknroll - специалист
bdz43r написа:
krasiorocknroll написа:
Въпреки че бойлера е занулен маркучите се нагряват.
Точно защото е занулен се нагряват. Нулата е прекъсната и се затваря през зануляването и тръбите.
?
Явно не си ме разбрал,бойлера работи и без зануляване ,но е опасен без зануляване :)
rulom - модератор
Ако жилището е кооперация или блок нагряването на връзките при всички живущи означава хлабава (нагоряла) нула в главното разпределително табло, което от всякъде погледнато си е работа на енергото.
Конкретно по темата:За връзка с бойлера да се използват тръби тип "ПВЦ с алуминиева вложка",нулата и зануляването да не се прекъсват по никакъв начин.
romanpm - майстор
Ми то си е направо за заземяване :? Трябва да бием колци долу че с тия пиянки от енергото ... Поне моите впечатления тук са такива , само да не се обиди някой :)
Чаро - Акълия
ми те не само от енергото са пиянки.....и не само при теб
бтк, вик
и ми е чудно как не ги пере тока, като им треперят ръцете толкоз :lol:
Благодаря на всички ви за изчерпателните отговори ,проверих всичко в апартамента е добре явно проблема е в EVN ще им се обадя да си го оправят че нямам топла вода
zz_stefanov - майстор
Ако нищо друго не помогне, шунтирай меката връзка с един кабел успоредно на нея, стегнат с две скоби за водно съединение директно на тръбите. Иначе може да ти се стопи уплътнението и да текне водата.
Заедно с проблема с нулата, който ти казаха колегите, има вероятност бойлера ти да има отечка и примерно нагревателя да е за смяна.
И не се къпете на включен бойлер докато не се реши проблема с нулата, щото не се знае и тръбите колко заземяват.
Имах такъв случай и се усетих, чак след втората повредена връзка за един ден. Предния апартамент го продадохме с кабела на тръбите на бойлера. :)
Успех :)
Justy - майстор
По същия проблем имаше тема - Искри по водопровода. Който се интересува, може да я намери.
bdz43r - специалист
krasiorocknroll написа:
Явно не си ме разбрал,бойлера работи и без зануляване ,но е опасен без зануляване :)
Не е решение нито да се махне зануляването, нито шунтиране на меката връзка.
Най-добре да се заземи или друг вариант - премахване на зануляването и дефектнотокова защита, която разчита на заземяване през тръбите.
zz_stefanov - майстор
bdz43r написа:
krasiorocknroll написа:
Не е решение нито да се махне зануляването, нито шунтиране на меката връзка.
Най-добре да се заземи или друг вариант - премахване на зануляването и дефектнотокова защита, която разчита на заземяване през тръбите.
Шунтирането на меката връзка е временна мярка за се предпази от загряване и повреждане.
Въобще не трябва да се разчита на тръбите за зануляване/заземяване. Това с ДТЗ в случая не го разбирам :?
  • 1
  • 2

Тема "проблем с бойлер загрява меката връзка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: