mutibg благодаря! Всъщност ме интересува с какъв компресор са и какъв фреон. Моята къща е около 70 кв. м. отопляема площ на 2,5 м височина. Изолация има, но когато я правих масово се слагаше 5 см. Ще съм благодарен за информация за твоята система: колко кв. м. отопляваш, с конвектори, радиатори, подово... какъв е разхода на ток ? Ако предпочиташ може и на ЛС ,но мисля че ще е интересно и за други във форума.За фреона незнам трябва да питам във фирмата те си сложиха помпата и я напълниха. Компресора на предната ми беше китайче предполагам и на тази е такова (смених от еднофазна на трифазна).
Отоплявам към 120квадрата. Хол + кухня около 45кв. в конвектори, 3 спални с радиатори, баня с лира и отделна тоалетна, бойлер 80 литра, която се отиплява от тръбите защото те минават през нея, има и килер в който има тръби. Имам и маза около 30кв. която се отоплява от самото въртешно тяло и тръби. Изолацията е 10см. на стените и тавана е с вата само. Хола ми е на 2.80 и се чудя дали да не направя подово но ме спира факта че съм с френски прозорци.
Последната сметка беше 245лв за ток (общо)