Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Пропуснах да кажа, че 54-55 градуса е ниска температура. Добре е да се зададат 64-65. Това вече е топлина, стаите ще се затоплят и термоглавите притворят. Би трябвало да последва дълга първа и тук-там втора за цвят. Също начинът за термоконтрол ми се струва неправилен. Не знаем разпределението на стаите какво е. Сигирно с термостат ще е по-ефективно.

Bedamusa, оборотите се менят само от напрежението в мрежата 220v. Тяга, студен, топъл комин, отворена врата, не оказват влияние. Бях включил мултицет и гледах оборотите. Направих клипче с телефонаобачв ме можах да го намеря с компютъра. Мислех да го кача. Като еквилазер с диоди беше. Сега с пелетите в момента оборотите не ме притесняват, защото гори в широк диапазон и волтовете могат да си рипат с 15, няма проблем. Скоро ще върна осем милиметровиците и пак ще се променя горенето.
Вентилатора съм го виждал с 2720 на продухванията преди палене. На 50% върти с над 1500, а на 40 с 1200 при 242 волта. Сутрин в 7 и нещо 43% са под 1100. Шантава работа. С осмиците не смея да отоплявам нощем. Кой знае какви падания на осветеност има, може би губи пламък, гаси или минава на втора при натрупали се пелети на първа, които не могат да се разпалят от ниските обороти... Падналите пелети в пепелника ако са започнали да се опърлят долу изгарят и не може да се хване. Нощем харчи доста хем 20 глидера ги намалявам на 2. Явно качените на тази фаза ползват нощната яко. Когато палех сутрин с кафето всеки път от 50 процента трябва да свалям постепвнно на 45. Иначе вдига 1600.
markoscbr - специалист
Анди преди да го засека котела е горял близо 10 часа така че е бил топъл от моето засичане
Помпата се пуска от горелката на 50* дачика е на котела той си има оставена гилза
Може котела да си е бил направил температурата защото грейна малко слънце и да е бил на 1ва мощност и е нямало никаква консумация би трябвало да си влезе в това изчакване 50 мин по думите на инсталатора за раьона а то тръгна да пълни и така
Или горелката е голяма за тази инсталация или иска много настройка по вероятно 2то
gnt69 - майстор
markoscbr написа:
Или горелката е голяма за тази инсталация или иска много настройка по вероятно 2то
Давай да почваме от настройките. Като за начало въведи тия настройки от таблицата ама и въздуха..
Прикачен файл:
marko.jpg
marko.jpg (58.23 KиБ) Видяна 1100 пъти
Като направим да гори нормално и на трите мощности тогава ще добавим стайния термостат. Според мен е добра идея защото имаш много вода и тя ще бъде като буфер. :partyman:
markoscbr - специалист
каква температура да задам на водата да си остани ли 65*
markoscbr - специалист
въедах мощностите по таблицата и зададох температурата на котела на 65*С,помъчих го малко с настройки от ръководството но постояно модулира 3ст,2ст
kalin72 - майстор
markoscbr написа:
въедах мощностите по таблицата и зададох температурата на котела на 65*С,помъчих го малко с настройки от ръководството но постояно модулира 3ст,2ст
Къде е проблема тук?
andy_forresite написа:
Bedamusa, оборотите се менят само от напрежението в мрежата 220v. Тяга, студен, топъл комин, отворена врата, не оказват влияние.
Анди, скоро някой писа, че като палне горелката, оборотите са амнайси, а като погори няколко часа и стопли комина, ставали супурнайси. Май Марконито беши и виднага да си признава, който и да е. Въздържах са да цитирам, да не си помислиш, чи са заяждам, то не чи сига са заяждам, само ни можах са въздържа. Иначи ма кефиш. Даже вчера ти харесах едно мнение, ма няма кък да го отбележа.
kalin72 - майстор
Аз тва се чудя....какво толкова, че оборотите се променят с 10-20 процента??? Как това променя толкова много горенето на пелетите, че да си заслужава да се споменава и мери и цепи стинката??
stelibg - специалист
markoscbr написа:
Само да отбележа - много ти е въздуха. При такива настройки при мен имам пепел чак в сервизното отделение на комина, което е на 150 см от котела. По мнения от форума, за въздух от порядъка на 50% бях вдигнал вентилатора една седмица. И днес, като почиствах котела имаше прах на * лелина, а пък първият ми турбулатор беше абсолютно чистичък, добре обдухан.
Tzinata написа:
andy_forresite написа:
Така че не винаги при сл. пелет трябва да се набримчва въздуха. Много зависи колко бързо се запалва и колко време гори.
Втора степен с хубавите пелети от слънчогледови люспи ми е 42%, което средно са 1240-1260 оборота. Трета не я включва, но съм заложил там 46% да има нещо.
Анди нали точно за това питам бе,да обменим опит,че в това време не е много удачно да се правят радикални експерименти.
Може да не съм попаднал на хубави слънчаци и за това при мен не се получиха нещата.
Иначе и при мен стойностите са като твоите.Като сгрея комина на трета с 44% оборотите отиват към 1360-1390.При студен кумин 1190-1220.
Объркал съм автора. Човеко си споделя чистосърдечно.
Калине, никъф проблем, за мене. Ни го меря, ни го гледам. Бегам на работа и след 26 часа у дома е топло, няма неизгорели пелети, разхода ма кефи.
Анди са е вторачил и толкова упорито твърди, че е единствено и само от напрежението. Пък и натурелците за къфэ чеп го изтипосаха тоя оборотомер? Само неприятности образуват на хората.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: