Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Ами...сами си създаваме ядовете, на усещаш ли :) И аз кат теб, не ми пука кви са оборотите или напрежението, стига да има топло у нас, сега съм на друг континент за няколко седмици, моите само и единствено ще зареждат бункера с пелети. И евентуално ще почистят пепелника един път, за един месец :) Вероятно спокойствието струва ония 800-900 лева ;)
gnt69 - майстор
stelibg написа:
markoscbr написа:
въедах мощностите по таблицата и зададох температурата на котела на 65*С,помъчих го малко с настройки от ръководството но постояно модулира 3ст,2ст
Само да отбележа - много ти е въздуха. При такива настройки при мен имам пепел чак в сервизното отделение на комина, което е на 150 см от котела. По мнения от форума, за въздух от порядъка на 50% бях вдигнал вентилатора една седмица. И днес, като почиствах котела имаше прах на * лелина, а пък първият ми турбулатор беше абсолютно чистичък, добре обдухан.
Аз съм с такъв въздух 52% на 3та и ламбда 1.6-1.7. Като намаля въздуха котела става тъмно сив отвътре и пада температурата на димните газове с 20. Това е при ток в мрежата 215-220 волта. Тая сутрин слизам да видя как е, абе шуми много вентилатора, поглеждам към UPS 205 в мрежата изходящ 237. Така че има значение и тока в къщата. Нямам обороти на вентилатора но на слух ги чувам че са много повече.
И сега какво трябва да си купуваме стабилизатори ли. Нищо не купувам вече. Преди нова година си продадох стайния и си купих за същите пари BBoil RF, вчера инвестирах в един кран преди автоматичната допълвачка че изпускаше и ми вкарваше голямо налягане. Ама това са дреболии без тях не може. :partyman:
kalin72 написа:
сега съм на друг континент за няколко седмици, ;)
Аууу, на друг континент! Това ми звучи като- ''Ауууу, Вълчи дол...!''
Бързо в Брезник, бе мискинин! Хората тука зимата борят, а той някъде на топло.
stelibg, няма много, няма малко, а колкото трябва. Кофти е, че и той не знае.
markoscbr - специалист
Трифоне не си спомням приятел най вероятно съм писал някаде нещо , но от това ходене по мъките понякога ражда глупаво писане ако нещо съм згафил извинявам се
andy_forresite - майстор
Калине, хайде да направим следния експеримент. Отиди утре при горелката и вдигни въздуха не с 10, а с 8% на всички степени. Остави ги така до вечерта и влез във форума да кажеш има ли значение въздуха. Голяма работа, някакви си 200-300 оборота. От сега да знаеш най-голямо значение има на първа, която ползвам 95% от времето.
Викате защо са сложили оборотомер ли? А дали нямаше да чуя промяната в шума от вентилатора и дали нямаше да видя по горенето, а? Само някой дет хал хабер си няма не би разбрал за разлика от порядъка на 100 и повече оборота. Миналата година само по слух познавах на коя от 34 (тридесет и четирите) степен е горелката. И сега като отида разбирам дали въздухът е добре по слух и дори колко волта ще покаже мултицета в този момент. Грешката ми е до 2 волта, а размахът е 28.
kalin72 - майстор
Де да беше на топло, макар и на друг континент :mrgreen: Ама поне е за малко, та се търпи :-D
kalin72 - майстор
Анди, ще го направя, ама март месец :) Макар, че съм го правил преди Нова година, и не видях разлика, горят си, пущините - цветове на пламъците не гледам, стига да няма буци и неизгорели пелети.
Инак..кво да ти кажа, вероятно у нас тока е с постоянно напрежение, или пък пелетите са ми едни такива, неподвластни на ток и силите му, та си горят що-годе еднакво :)
Evgeniy - майстор
gnt69 написа:
Аз съм с такъв въздух 52% на 3та и ламбда 1.6-1.7.
Имай предвид, че той е с новия контролер и там процентите може да не са "това, което са"...
markoscbr написа:
Трифоне не си спомням приятел най вероятно съм писал някаде нещо , но от това ходене по мъките понякога ражда глупаво писане ако нещо съм згафил извинявам се
Загорски, объркал съм се, извинявай! Друг го е писал, цитирах по назад.
Анди, жувей бе, човек! На никого нищо не доказваш, освен ако това не е много важно за теб. Жув и здрав!
gnt69 - майстор
Evgeniy написа:
gnt69 написа:
Аз съм с такъв въздух 52% на 3та и ламбда 1.6-1.7.
Имай предвид, че той е с новия контролер и там процентите може да не са "това, което са"...
Уфф затуй препоръчах по назад ако може някой да отиде и да погледне инсталацията. За мен не е нормално къща 130 квадрата със изолация да има потребление според дозите които зададохме във таблицата. За степен 3 е 20 киловата за степен 2 е 12 киловата за едно е 7 ама според Марко е немислимо да слезе до нея. За тока също писах това е при мен с ток 215-220 волта. При него може да е повече или по малко.
Марко я измери тока и кажи обороти.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: