Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
markoscbr написа:
няма проблем Трифоне , с тока аз нямам проблеми не спира всичкото захранване в цялата къща си работи нормално
от таблицата намалих въздуха на 3ст-45 2ст-40 1ст-35 и ще се наблюдава понеже Анди а не само той твърди че ми е много въздуха, наистина аз не държа да виждам горелката си на 1ва мощност а да работи най рационално,не може да не подържа 7кw както го дават по книжката, Анди по какъв начин виждаш оборотите на тази горелка и ги променяш кое трябва да се пипне по дисплея за това благодаря #-o
Е как е пламъка. Къде е горенето. Каква е температурата на димните газове. Има ли образувана подкова в горелката. Какъв е цвета на котела вътре в горивната камера. :partyman:
gunpowder - специалист
gunpowder, според мен разходът ще е по-нисък с прекъсванията.......
Разбирам , при мен изолацията е мисля добра отвън е 5 см. стриропор , а вътре каменна вата 5 см , не изстива бързо къщата . За сега средно при по-студеното време вече разхода който ми дава за около 14 часа работа с две прекъсвания по 5 часа е около 25-27 кг. , къщата е около 120 кв. 24-25 гр. навсякъде и 80 лтр . бойлер , ти как мислиш нормален ли е разхода ?
andy_forresite - майстор
Според мен е добър. Около 4,5 кг пелети отиват за темпериране на системата поради двете спирания на ден. Отопляваш с 22 кг за 14 часа или средно около 1,5 кг/час. Може да се снабдиш със стаен термостат и да пробваш как ще се получи. В меко време ще има икономия за сметка на известно вариране във вътрешната температура.
markoscbr - специалист
gunpowder моя разгод е око 30-35кг за същото време с зададена температура на котела 65*
gnt69 тези настройки от таблицата не ми вършат работа ,Защо ще кажеш защото пламака стана жълт и тъмен цвета на котела в камерата се промени стана черно кафяв по скоро черно. Тази сутрин като се прибрах беше вече запалил от таймер но като станах понеже бях нощна смяна 12,00 ч беше изписал грешка но не обърнах внимание на какво рестартирах го и се започна едно безкрайно палене тоест.Зареди веднъж започна на запалване 1 минаха 360мн после мина на 2 запалване с още 360мн продухва и така 3 пъти докато накрая му дръпнах шнура.Така свънах на инсталатора отначало предположи че е запалката но ми каза да го изчистя и да го пусна наново така и направих зареди си започна да пали запали си нормално и аз му въведух настройката с която ми беше дошла за час започна камерата да става по светла и се спря от таймер
Колеги явно противно на вашите котли моя в моя раьон изка ВЪЗДУХ с малко въздух не става като се чухме с моя инсталатор човека ми заяви че има клиенти които котлите им работят с 90% с 95% дори и на 100% така че според мен само с стаен термостат ако искам да имам някакви икономии , аз го имам вързан към горелката но не е включен към захранването , и в самото управление на него имам затруднение марката е Салус 091FLRF благодаря
Evgeniy - майстор
Настройката на въздуха става с наблюдение и то дълго и плавни и малки промени. Не става с налучкване.
gnt69 - майстор
markoscbr написа:
gunpowder моя разгод е око 30-35кг за същото време с зададена температура на котела 65*
gnt69 тези настройки от таблицата не ми вършат работа ,Защо ще кажеш защото пламака стана жълт и тъмен цвета на котела в камерата се промени стана черно кафяв по скоро черно.
Дай пак. Какъв ти беше въздуха преди когато ти гореше добре. Аз ти написах в таблицата какви биха били моите настройки за това количество пелети ако ги горя в къщи.
markoscbr написа:
gnt69 тези настройки от таблицата не ми вършат работа ,Защо ще кажеш защото пламака стана жълт и тъмен цвета на котела в камерата се промени стана черно кафяв по скоро черно.
Колеги явно противно на вашите котли моя в моя район иска ВЪЗДУХ с малко въздух не става
Здравейте, отдавна следя тази тема и чак сега се регистрирах. Аз също съм като markoscbr с въздуха, от 50% надолу става слабичък. А 50% при мен са около 1900rpm, с версия 1.8/1.4. Заводския въздух в ръководството ми е 38%-трета, 32%-втора и 25%-първа. На тия проценти при мен няма как да се получат нещата. Тука назад в темата съм срещал мнения и повечето карат на 1200-1300 оборота. В момента съм 55%-3та около 2200рпм, 53%-2-ра и 51%-1-ва. Ако има и други колеги с версия 1.8/1.4 да споделят при тях как е.

markoscbr ти с коя версия си?
Стоян Петришки - специалист
Някои ако има работеща версия на програмата за мониторинг за версия 1.8/1.4 моля да ми е прати че тези които имам покзват само 4 часа
stojan83. тази програма NPBC-V3M-1_ver3_3a.rar работи нормално при мене.

Прикачен файл

NPBC-V3M-1_ver3_3a.rar
(336.78 KиБ) Свален 142 пъти
Внимание: Не стартирайте актуализация на софтуера, защото пакетът съдържа софтуер за нашата версия на контролера, който не е съвместим с контролерите на Грейко. За да избегнете възможността да повредите софтуера на Вашия контролер, когато разархивирате файловете от линка по-горе, изтрийте двата файла с разширение .s19: npbc-mb3.s19 и npbc-rc3.s
Това е отговора от Натурела.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: