Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Пералната е нова,доста скъпа 1350лв.Когато я взехме прочетох инструкции монтирахме и всичко беше ок.Първото пране празна на 90°.След 3-4 пранета започна да става много шумна когато изхвърля водата.По точно помпата издава тропащи звуци.Пускам я,тя започва да изхвърля вода с това тропане и след 2мин.започва да пълни вода и пере.Въпроса ми е,защо стана така шумна тая помпа като източва водата?благодаря :? :?
kozl - майстор
Възможно е да е влязло нещо в турбината на помпата и да стърже. Примерно на нашата пералня през филтъра се беше промушла карфица.
plamen6703 - майстор
Веси Дани написа:
Пералната е нова,доста скъпа 1350лв.Когато я взехме прочетох инструкции монтирахме и всичко беше ок.Първото пране празна на 90°.След 3-4 пранета започна да става много шумна когато изхвърля водата.По точно помпата издава тропащи звуци.Пускам я,тя започва да изхвърля вода с това тропане и след 2мин.започва да пълни вода и пере.Въпроса ми е,защо стана така шумна тая помпа като източва водата?благодаря :? :?
Новите електроуреди имат минимум две години гаранция. Направи рекламация пред продавача и след посещение от сервизен техник ще ти каже на място какъв е проблема и ако има такъв, ще бъде отстранен! В твоя случай всички други варианти са просто лирични отклонения :wink: :partyman:
Благодаря,и аз това мислех,да отида до технополис да кажа за проблема.Писах тук,за да разбера от някой компетентен защо се появи този проблем.Все пак благодаря.Гаранцията и е 5г....но тя и 5м не издържа горката :-D
plamen6703 - майстор
Въпроса ти е от компетенцията на форумните врачки, като ударят по едно пиене ще почнат да се включват и да гадаят, но файдата за теб ще е никаква :-D
В магазина не само казваш за проблема, а с гаранционната карта на електроуреда, предявяваш рекламация и те записват в книгата за рекламации и тече срок за отстраняване на повредата... такива ми ти работи :partyman:
Antonii - майстор
Преди на на правите всичко това, първо пробвайте да изчистите филтъра на помпата.
preslav - майстор
Съвсем нормално явление, погледнете си закрепването на маркуча за мръсната вода - обикновено помпата не тропа, а работи на пулсации и маркучът тропа по някоя ламарина. Ако въпросът е за удовлетворяване на гаранция няма да имате проблеми, но ако е за почистване на филтър или нефиксиран маркуч ще си платите посещението на техника като попове - на гърба на пералнята трябва да има щипка, в която маркуча да се фиксира и чак след нея да отива в канала. Когато отваряте филтъра подложете парцал, че изтича поне литър вода и не е приятно да я газиш. След почистването или просто отварянето този ефект с пулсациите няма да го има до следващото пране.
hidrazin - майстор
Все пак става дума за AEG. В новите им модели както и другите свестни марки проблема с този литър вода е решен.
Има монтирано маркуче с тапичка за предварително източване - преди да се отвори филтъра.
Много удобно нещо. На моето AEG след предварителното източване, във филтъра остава вода за една салфетка.
Нещо такова:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=kBI254C-1j8[/youtube]
:partyman:
Pgv64 - специалист
Прикачен файл:
IMG_20180216_101654-е.jpg
Ето на мойта "баба АЕГ" къде е маркучето .Извадил съм го напред да се вижда. До него е и капака на филтъра.Снимката не е идеална но се вижда това което казах.

Тема "Проблем с перална aeg лавамат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: