Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fbr - майстор
Виж това реле за време, удобно е за приложение при теб. Захранващите му изводи свързваш към захранването на двигателя, а затворения контакт на мястото на центробежния изключвател и си го настройваш по време. https://vikiwat.com/rele-za-vreme-jsz8-c-13544.html
ridik - специалист
Преславе мотора върши добра работа за възраста си защо да го прежалвам като е здрав електрически и има само лек механичен проблем.Виж сега цикъла е работи от 5 до 12 секунди и почива около 10-12секунди.Разбира се понякога почивката може и да е повече я бункера ще напълня я кофа с храна но общо вдето това е цикъла.Работи от 5 до 12 сек. защото животните с течение на времето хапнат все повече.За час и половина работа при едновременна работа на пускова и работна мисля че ще го изпека.Просто пусковата няма време за охлаждане.Между другото ако трябва ще направя клип.Идеята на ФБР за това реле е добра а и цената е поносима.Ако не мога да оправя механичния проблем с центробежния май това е най удачния ход. :?
fbr - майстор
За да сме коректни, идеята беше на Новоселски, моята беше малко по-друга, но резултата е един и същ.
preslav - майстор
ridik написа:
Преславе мотора върши добра работа за възраста си защо да го прежалвам като е здрав електрически и има само лек механичен проблем.Виж сега цикъла е работи от 5 до 12 секунди и почива около 10-12секунди.Разбира се понякога почивката може и да е повече я бункера ще напълня я кофа с храна но общо вдето това е цикъла.Работи от 5 до 12 сек. защото животните с течение на времето хапнат все повече.За час и половина работа при едновременна работа на пускова и работна мисля че ще го изпека.Просто пусковата няма време за охлаждане.Между другото ако трябва ще направя клип.Идеята на ФБР за това реле е добра а и цената е поносима.Ако не мога да оправя механичния проблем с центробежния май това е най удачния ход. :?
Ако си точен във времената реално центробежният изключвател не успява да сработи, същото ще е и с релето. Нека и другите си кажат мнението, но според мен центробежният по-скоро може да създаде предпоставки за изгаряне на работната намотка на мотора. Споменах ти и за допълнителен вентилатор на решетката на мотора, който да работи постоянно и ще е много по-полезен при твоя режим на работа. Нещо като на снимката.

Прикачен файл

вентилатор 220 В.jpg
вентилатор 220 В.jpg (47.12 KиБ) Видяна 1208 пъти
valentino76bs - майстор
Освен всичките предложения може да помислиш и за пед@л който е двупозиционен, сиреч ключ рига като пед@л.Има и други варианти с оборотите но няма да дойдат на цена.Но като, че ли време релето най ме грабва.Пусни един клип ще ми бъде интересно!И ако търсиш реле трябва да внимаваш защото трябва да работи по следния начин когато се подаде напрежение трябва да е в покой и след време да включи.И малко контакторче ще ти трябва защото контактите на релетата са слаби!
ridik - специалист
Довечера ще кача клип.По принцип ми трябва релето да подаде ток на пусковата с подаване на тока към него а контактора не е проблем.Имам и 6 и 10 амп. на 220вл бобина.Смятам че след изключване на напрежението му 10 сек до следващата патка ще има време да се ресетне така да се каже.
tsenkov - специалист
Само че търси реле което ако му задържиш пусковия бутон изключва а не да продължава да работи.
Hoвoceлckи - майстор
Ти до сега така и не каза как го включваш този двигател?
valentino76bs - майстор
Прочети тази тема ,преди време го направих така и до ден днешен си работи без проблем!
viewtopic.php?f=11&t=35943&start=20
ridik - специалист
Ето и клипа.
https://youtu.be/GO_f53_8f9c
А мотора включвам с краен изключвател и пед@ал.

Тема "въпрос за електромотор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: