Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
Въй, въй каква е тази гастроскопия хаха ?Какво и правиш на птицата?
kolev_k - специалист
valentino76bs написа:
И ако търсиш реле трябва да внимаваш защото трябва да работи по следния начин когато се подаде напрежение трябва да е в покой и след време да включи.
Ти добре ли си???Точно наобратно-когато работната получи напрежение едновременно с релето,то трябва да подаде напр.на мига и да изключи след определеното време.Айде седни и почети малко книжки!
gogo7777 - майстор
Въй, въй каква е тази гастроскопия хаха ?Какво и правиш на птицата?
:lol: :lol: :lol:
Изображение
Аз ако съм щях по най-бързия начин да отлетя някъде надалеч....по-добре някой ловджия да ме застреля..... :lol:
kolev_k - специалист
Сега изгледах клипчето.Дано не го види някой зоо-защитник и да му прати зоо-полицията.
valentino76bs - майстор
да не стават недоразумения,за мен първия вариант е по добър но съм почти сигурен, че силовите контакти на контактора са норм.отворени така че третия вариант бих предпочел.А ако намери някое по яко реле време може без контактор!

Прикачен файл

P_20180126_001516.jpg
ridik - специалист
Ами по принцип така става угояването на патици и досега няма по безболезнен начин.Има само по модерни машини по 30000лв едната при които качеството на резултатите е силно компрометирано.Ама и при тях операцията е почти същота с тази разлика че не вдигаш патицата. И работят с каша от царевица а не сварена такава.Природозощитниците знаят за това отдавна и правят всичко възможно да прекратят този бизнес и рано или късно сигурно това ще стане.Но май ще е по скоро късно защото при цена на дроба от 40евро и на филе от 14евро на кило нали се сещате за какви пари става дума.И на мен не ми е твърде по сърце тази работа но който и да каже че по голямата заплата ни го блазни няма да го вярвам.
valentino76bs - майстор
Значи тази машина има шнек който подава храната през тази тръба така ли?Е добре де не се ли наранява хранопровода баси ?
ridik - специалист
Шнека е под формата на спирална пружина с цел известна гъвкавост на тръбата ,а и при среща с камък, или твърдо тяло нали се сещаш какво ще стане с шнека .Докато пружината само се изкривява,вярно изхвърляш я и нова, а за нов шнек трябва да си така :butthead: за някой.Другото важно е да не нараняваш хранопровода , нараниш ли го просто вече птицата не става за нищо.Професията като всяка друга си има тънкости ,но не е ''точна наука''.Това от една страна е добре- всеки може да се научи,но от друга страна не може да се уповаваш на рутина.Всяка партида животни е с различен статус и и трябва постоянно да мислиш ,да се съобразяваш с техните възможности , да мислиш и преценяваш състоянието им на момента .Поддържаш ги постоянно на границата между хранене и постоянно преяждане ,а повярвай ми тя е много тънка и прекрачиш ли я работата става проблемна.

Тема "въпрос за електромотор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: