Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo написа:
Tablicata biva no vernostta I zavisi ot kachestvoto na peletite.
Филмче, чест и почитания, но съвсем го удари през просото.
Имай, поне малко, уважение към Кирилицата!
Прекаляваш.
Таблицата си е напълно коректна. Качеството на пелетите.....ми въвеждаш коректната корекция за КПД, в таблицата, и си ти. Зависи от човека дали може да я ползва.
Който има усет, ще си я ползва. Тоя свят не е само и просто числа.
Rumen89 - специалист
Попаднах на някаква партида иглолистни пелети който се запалват от вторият път винаги. След това когато погори минават през отворите за вторичния въздух и само светят без да горят и така падат не изгорели в пепелник. Явно имат голямо количество пясък в тях.
Rumen89 - специалист
Rumen89 написа:
Попаднах на някаква партида иглолистни пелети който се запалват от вторият път винаги. След това когато погори минават през отворите за вторичния въздух и само светят без да горят и така падат не изгорели в пепелник. Явно имат голямо количество пясък в тях.
Пелетите като влезнат в горивната камера започват да пушат и като се качват едни върху други не се разпиляват в горивната камера, а се залепват една за друга и вървят все едно са една буца.
dani731117 - специалист
напомня ми на сламени пелети .те се държат по този начин . :?
Tzinata - специалист
bai_bradyra написа:
Tzinata написа:
bai_bradyra написа:

Правилно ли си премерил и задал в таблицата колко ти пуска шнека за 1 час? Ако е правилно започни по малко да намаляш дозите , а не да увеличаваш въздуха. Записвай си промените за да можеш да се върнеш на предна стъпка.
Абе уж всичко съм направил както трябва...
Не ми се иска да намалявам дозите,но все пак го правя.Идеята ми е,че като намаляваш дозите падат и киловатите,а на мене не ми се иска и за това вдигам въздуха.
:-D :-D :-D колегите се чудят как да си направят горелките да пускат по по-малко аз натискам за повече,е те тва е живота. :-D
Може би имам грешка в КПД-то което съм въвел или пелетите са лоши,ама експериментите продължават...
Evgeniy - майстор
Абе и аз си мислех, че като горя дъбови пелети трябва да ги надуя с въздух и да увелича дозите, за да мога да извлека калориите от тях, но много неравномерно - ту гори като слънце и вдига температурата, ту се дръпне огъня назад. Накрая си върнах въздуха на 46 и подаването също назад. И стана чудото - гори сравнително равномерно,харчи по-малко пелети и топли по-вече. От 6.2/45/48 сега съм на 4.7/45/46.
gnt69 - майстор
Така е всичко е индивидуално. Аз съм със 4 кила слънчоглед на час през 45 сек. с въздух 50. За мен това е оптималното. :partyman:
stelibg - специалист
И това, ако не е съвпадение.
Отворих си таблицата, в която вписвам изгорените чували пелети. Сезон 2016-2017 до този момент 2835 кг, За тази година - абсолютно същото .. :lol:
-penata- - специалист
Здравейте горелката ми е грейко котел виадрус с кутия под него.Искам да питам защо котела вътре целия е черен според мен трябва да е сив :?
-penata- - специалист
Пелетите са чамови настройките на 3 степен са 5.5 -45-въздух53
2 степен 4-45 въздух50
1степен2.5-45въздух47

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: